Mohamad: Terrorisme har ingen religion

Vi har bedt Mohamad Al Jawaheri - fyret fra Bilka - skrive om sit lands moral. Et Danmark i opløsning.
af Mohamad Al Jawaheri
Terror og krig er skyld i den aktuelle ”flygtningestrøm”, som har vakt en heftig debat på tværs af Danmark. De mange folk fra andre kulturer, religioner og mentaliteter, der ikke minder spor om de danske, har skabt frygt og had blandt en del danskere. Hadet og frygten bliver reflekteret på de sociale medier, i offentlige debatter og også i medierne.  
 
Størstedelen af flygtningene har islam som religion, og de mange frygtelige terrorhandlinger, der er begået i verden i Islams navn, er begrundelsen for mange individers had mod disse ”fremmede mennesker”. Men det siger også lidt om vores menneskesyn her i Danmark: Skal man som menneske på flugt fra krig blive betragtet anderledes på grund af sin religion?
 
Mohamad: Mennesker på flugt skal hjælpes, uanset deres baggrund og religion. Polfoto/Per Rasmussen.
 
Vi står over for en national og international krise, som vi som nation skal løse sammen. Vi bliver nødt til at handle moralsk korrekt og hjælpe vores medmennesker, tage imod dem og anerkende dem som ligeværdige mennesker, som bare har en anden kulturel baggrund - men som kan bidrage til det danske samfund og hjælpe med at værne om vores kære land. Og det kan godt være at der kommer nogle økonomiske konsekvenser, når man handler moralsk korrekt. Men det er den pris, man som medmenneske skal være villig til at betale.
 
 
 
Efter 2. verdenskrig havde hele Europa brug for økonomisk støtte, og USA handlede moralsk korrekt, selvom det kostede dem økonomisk. Det kan betale sig i sidste ende, både kulturelt og økonomisk, hvis man ser det som en investering at tage imod flygtninge som ligeværdige mennesker og integrere dem på arbejdspladserne. Ifølge Dansk Erhverv oplever tre ud af ti virksomheder, at de mangler den nødvendige arbejdskraft i Danmark, og her kan vi få gavn af flygtningene.  
 
Politikerne bør tage ansvar
Politikerne bør handle moralsk korrekt i stedet for at fralægge sig ansvaret og køre fremmedfjendsk og umenneskelig politik igennem i håbet om at vinde flere stemmer. Vor tids danske politik er blevet et kapløb om vælgere. Partierne er nu til dags begyndt at se bort fra de værdier og mærkesager, der engang udgjorde fundamentet for partiet.
 
Problemet ved, at partierne hele tiden prøver at kapre stemmer fra hinanden, er jo, at der bliver lavere kvalitet i den politik, der bliver ført. Specielt Dansk Folkeparti prøver mange andre partier at kapre stemmer fra, da DF overraskende blev Danmarks næststørste parti ved valget i 2015.  
 
Dansk Folkeparti har længe været kendt for deres hårde retorik, når det kommer til udlændingepolitik, men det er de ikke alene om længere.  Røde partier som Socialdemokraterne hopper nu med på vognen med den hårde retorik, når det kommer til udlændingepolitik. Et tydeligt eksempel på deres værdiskift: Da Socialdemokraterne var i regering, afviste de klart blå bloks idé om at støtte syriske flygtninge i nærområderne såsom Libanon. I dag kommer der udtalelser fra socialdemokraterne, som peger på, at den mest ideelle løsning må være at tage imod flygtninge i nærområderne.  
 
 
Ikke alene det: Socialdemokraterne er også blevet "enige" med Dansk Folkeparti på flere andre punkter, bl.a. nægtelse af familiesammenføring i 3 år, teltlejre i kulden og fratagelse (tyveri) af værdigenstande fra mennesker på flugt fra krig. Statsminister Helle Thorning-Schmidt havde ret, da hun afviste forslaget fra de borgelige om støtte i nærområderne, for når man hjælper i nærområderne, fralægger man sig ansvaret herhjemme. Og situationen bliver ikke bedre ved at lægge ansvaret på nærtliggende lande, som allerede er overbelastet. Et land som Libanon har 4,5 millioner indbyggere. De har taget mod så mange mennesker på flugt, at hver fjerde indbygger nu er flygtning. Men hvis socialdemokratiet bevæger sig hen mod at blive til et småborgerlig parti med bagstræberisk fremmedfjendsk politik, hvad gør dem så socialdemokratiske?  
 
Flygtningelejr i Libanon. Polfoto/Niels Hougaard.
 
En fælles pligt
Denne flygtningekrise har forårsaget en hel masse problemer indenrigs, udenrigs, politisk, socialt og økonomisk. Splid og had har skabt en negativ tone i hverdagen og i den offentlige debat, og skabt en os og dem-sondring mellem danskere med anden etnisk og religiøs baggrund og etniske danskere i samfundet. Hvis vi ikke som nation kan løse problemerne fælles og overvinde had mod hinanden, vil samfundet blive splittet yderligere op, og vi vil som borgere ikke længere kunne leve sammen i harmoni.
 
 
Vi er alle mennesker, ligegyldigt om vi er muslimer, kristne, ateister, jøder eller hvilken tro, vi har. Om man er mørk i huden eller lys, vi bor alle i Danmark - og vi skal alle værne om vores kære land. Terrorisme har ingen religion og ønsker kun, at vi bruger energien på at bekæmpe hinanden frem for den rigtige trussel mod menneskeheden, nemlig terrorismen.
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også