Angelina Jolie har søgt skilsmisse fra Brad Pitt. Sagen er allerede episk
Stranger than Fiction

Brangelinas breakup er en episk filmfortælling om helte og skurke, onscreen-romancer, der fortsætter offscreen, og en kommende retssag, der lover stort drama. Det hele krydret med farverige biroller, kendisadvokater og masser af spekulationer.
Da Brangelina blev en ting i 2005, var det i kølvandet på en grim skilsmisse mellem Jennifer Aniston og Brad Pitt. Da Brangelina mødte hinanden, var det som snigmordere i Mr. & Mrs. Smith, og rygterne svirrede fra dag 1, om deres onscreen-kemi kunne være mere end godt skuespil.
 
Det slog allerede gnister mellem Angelina og Brad under indspilningerne til filmen Mr. & Mrs. Smith.
 
Derefter gik der ikke længe, før Aniston proklamerede, at hun ville skilles, og kun få måneder efter var Brangelina en realitet. Brangelina-børneflokken af både adoptivbørn og egen produktion voksede i takt med Brangelinas fælles brand som superstjerner og velgørere. Selvom hverken Brad eller Angies etos slap uskadt gennem alliancens fødsel, var det alligevel Brads image, der led hårdest. Angie fik derimod hurtigt genopbygget sit eget image som en kvinde med a mighty heart, både for verdens fattige og sin nye fangst.
 
Tilbage stod stakkels Aniston, der som en anden Rachel Green bestemt ikke kunne undskylde Pitt med, at de var på pause.
 
Ross prøvede at redde sin røv med udsagnet ”we were on a break”. Det gik dårligt. Også for Brad, der sprang i armene på Angie.
 

Den generiske Hollywood-skilsmisse
Svimlende store summer penge, massiv mediedækning og deraf særprægede livsførelser gør Hollywood-skilsmisser til en genre for sig. I den dyrere ende kan en Hollywood-skilsmisse koste over 400 mio. dollars (av, Mel Gibson), mens de i den lavere ende ligger på 15-25 mio. dollars (phew, Mick Jagger).

Skilsmissegenren har et utal af aktører. For Brangelina er det deres seks fælles børn, tjenestefolk, familie og venner, men også de biroller, der måske-måske ikke har været årsag til splittet, ”instruktørerne” i hele foretagendet, nemlig advokater, rådgivere, PR-managere osv., og så er der alle fortidens spøgelser.
 
Brangelina har i alt seks børn sammen.
 
I en rigtig Hollywood-skilsmisse er det forventet, at både fortidige og nutidige synder kommer frem i lyset:
 
I Jennifer Garner og Ben Afflecks skilsmisse havde Ben for eksempel hygget sig lidt for meget med barnepigen.
 
For Alec Baldwin var det en sur voicemail til han og Kim Basingers datter, der blev afgørende i forældremyndighedsretssagen.
 
Under Sandra Bullock og Jesse James’ skilsmisse kom det frem, at han havde haft et utal af elskerinder. 
 
Johnny Depp havde mishandlet sin kone Amber Heard.
 
Charlie Sheen og daværende viv Denise Richards blev skilt, fordi Sheen både var alkoholiker, mishandlede hende og i øvrigt var afhængig af prostituerede. Af andre (formodede) mandlige cheaters kan vi nævne Jude Law, Hugh Grant, Ashton Kutcher, Arnold Schwarzenegger, Tiger Woods og Ethan Hawke.  
 
Det er altså nærmest et genrekodeks, at manden i en Hollywood-skilsmisse er synderen, der på den ene eller anden måde viser sig at være en svigagtig stodder. Derfor tyr Hollywood-pressen selvfølgelig også i Brangelina-gate til en forklaring, hvor Brad Pitt er skurken. Hollywood elsker sterotyper. Lad os i den anledning anskue sagen som en Hollywoodfilm:
 

Plottet: ”The health of the family”
Den officielle skilsmissegrund, Angies personlige advokat har givet, er familiens sundhed. Umiddelbart ikke en grund, man kan tilbagevise. Mest fordi den er så ukonkret, at den kan betyde snart sagt alt. Samtidig lægger Jolies hold med udmeldingen en subtil suggestion ud, om at det er Brads tilstedeværelse i familien, der skader dens sundhed.

Det har affødt mange spekulationer: Brad skulle for eksempel være afhængig af marihuana, have mishandlet et af sine børn verbalt og fysisk i en gedigen brandert på privatflyet, have en bizar opdragelsesstil i det hele taget og ikke mindst have haft en hed offscreen affære med sin seneste onscreen kærlighedsinteresse Marion Cotillard.

Som pudsigt nok er gravid med - sin kærestes? - andet barn, btw. Sidstnævnte teori er støttet op af rygtet om, at Jolie var så jaloux, at hun hyrede en privatdetektiv til at følge Pitt og Cotillard under optagelserne til filmen ”Allied”. I den spiller Cotillard og Pitt begge snigmordere – ganske som i den film, Pitt og Jolie mødte hinanden under optagelserne til.

Brad og Marion fra deres nye film: Allied. Kilde: GettyImages.

Læs alle skilsmisseteorierne her (opdateres løbende).
 

Hovedrollerne: Girl, interrupted gone saint og den evige førsteelsker
Jolie har været gift flere gange, først med briten Jonny Lee Miller (ham fra Elementary) og så med Billy Bob Thornton (ham fra Bad Santa). Kærligheden til førstnævnte proklamerede hun ved at skrive hans navn på sin T-shirt med sit eget blod, og sidstnævnte dyrkede hun bl.a. ved at have en kapsel med hans blod om halsen.

Men da Jolie mødte Brad, gik hun hurtigt fra Girl, interrupted til Hollywoods kronprinsesse.

Angelina Jolie gik fra Girl, interrupted til Hollywoods kronprinsesse, da hun mødte prince charming. 

For før Brad mødte Jolie, havde han ikke bare været gift med Jennifer Aniston, der var The Shit i 90’erne, men han havde også været forlovet med selveste Gwyneth Paltrow, der dengang – før hendes sundhedsflip Goop - bare var verdenskendt skuespillerinde. Jolie blev med ét skrevet ind i Brads liste over pæne og ordentlige kærester, og måtte dermed vinke farvel til sit image som bad girl.

Brad Pitt har en hel stjernerække af eks'er bag sig, en af dem er skuespillerinden Gwyneth Paltrow.
 
Angies og Brads politiske engagement har også været en vigtig faktor for det fælles Brangelina-brand, hvor de både har adopteret børn fra den tredje verden og sammen bl.a. har stiftet en velgørende fond.
 
I perlerækken af forsømte eks'er finder vi også den berømte Friends-stjerne, Jennifer Aniston. 
 

Bedste birolle: Leonardos sindssyge kone

Det helt store rygte i sagen handler om Marion Cotillard. Hun og Brad Pitt spiller sammen i filmen Allied (dansk premiere 23. november 2016. Red.), og der har hele tiden været god kemi mellem de to. Så god, at Angelina hyrede en privatdetektiv til at undersøge, om spillet mellem de to fortsatte i soveværelset. 

Klip fra den nye film Allied, hvor Marion Cotillard og Brad Pitt spiller sammen. 

Selvom Marion Cotillard på papiret er en pæn pige, der er både talsperson for Greenpeace og har spillet Edith Piaf, har vi også set hende som den fordækt onde Talia al Ghul i The Dark Knight Rises og som sindssyge Mallorie Cobb (Leonardo DiCaprios kone) i Inception. Hun er med andre ord ikke rigtigt til at stole på og er derfor med i puljen som potentiel homewrecker.

 


Marion Cotillard demonstrerede sin hensynsløshed som skurken Talia Al Ghul i Batman-filmen ”The Dark Knight Rises” - mon hun er lige så skruppelløs i virkeligheden?

Modrygtet går så på, at Jolie har forelsket sig hovedkulds i en uidentificeret højtstående europæisk politiker. Omend det er en interessant teori, vil hovedparten af både rygtemagere og -læsere hellere placere skylden for skilsmissen på Brad og hans eventuelle medsammensvorne, Cotillard.
 

Recasting: Aniston ud af offerrollen
I Aniston og Pitts skilsmissesag i 2005 var Brad castet som skurken, der efterlod en forsmået og bitter kvinde, mens han ufortrødent valsede videre med Angie under armen.

Men Aniston, der nu tilsyneladende er lykkeligt gift med Justin Theroux, virker absolut ikke som en kvinde, man komfortabelt kan klemme ned i en offerrolle. Tværtimod. I dagene efter skilsmissen blev offentligt kendt, er internettet blevet oversvømmet af GIF’er og memes, der viser en selvtilfreds Aniston, der i sit stille sind fejrer en karmisk sejr.
 
 
 
Jennifer Aniston kan nu godte sig over, at hun ikke er den eneste kvinde, som Brad lader i stikken. 
 
Dermed har Aniston recastet sig selv som en kvinde, der ikke kan væltes så let endda. 
 

Behind the scenes: Advokaterne
I det store Brangelina-skilmisseepos kan man ikke komme uden om stjernernes advokater, der med fast hånd styrer slagets gang som instruktører på filmset. De ved præcis, hvad de, stjernerne selv og deres allierede skal sige. Jolies Hollywood-advokat Robert Offer, startede med udmeldingen om, at skilsmissen var nødvendig for familiens sundhed og den officielle skilsmissegrund er ”irreconcilable differences” (uforenelige forskelle).


Angelina som puppet master på verdens forståelse af bruddet med Brad Pitt.

Til skilsmissen har Jolie hyret kendisadvokaten Laura Wasser, der er kendt for at skaffe sine klienter den fulde forældremyndighed. Det har hun bl.a. hjulpet Britney Spears, Jennifer Garner og Mariah Carey med.

Til genmæle udtalte Brad sig personligt: ”I am very saddened by this, but what matters most now is the wellbeing of our kids. I kindly ask the press to give them the space they deserve during this challenging time.”
 
I betragtning af at netop mishandling af børnene har været på bordet som skilsmissegrund, er det en ganske fornuftig udmelding, der hverken smider brænde på bålet eller helt ignorerer de florerende anklager. Særligt en historie om Pitt er årsag til megen spekulation i den retning. Der skulle have været et sammenstød mellem Brangelinas ældste barn Maddox og Pitt under en privatflyvning, hvor Pitt, udover at være stærkt beruset, skulle have været både fysisk og verbalt aggressiv overfor sønnen
 
Måske derfor søger Angie fuld fysisk forældremyndighed, hvilket Brads ene advokat har afvist på vegne af sin klient. Brads skilsmisseadvokat Lance Spiegel har i øvrigt repræsenteret både Michael Jackson og Charlie Sheen.
Mange mener, at alene Brads valg af advokat vidner om at han ikke har helt rent mel i posen, vel nok særligt med blik på nogle af advokatens tidligere klienter.
 
 
Overskriften på tabloid-avisen The Sun den 23. september.
 
Brad Pitt har nu ansat sin egen skilsmisseadvokat, Lance Spiegel, der har repræsenteret folk som Charlie Sheen, Eva Longoria og Michael Jackson.
 

PR-materialet
En skilsmisse mellem to stjerneskuespillere vil aldrig kunne blive en privat affære - men nyheden har simpelthen sprængt internettet i den seneste uge. Det var ingen tilfældig tabloid-tæppebombning, siger drevne celebrity-watchers. Det var et præcisionsangreb, som gav Angelina Jolie en tidlig sejr over Brad Pitt i parrets højt profilerede PR-kamp.

Ifølge skilsmisspapirerne fra LA Superior Court's hjemmeside, som blev lækket tirsdag, angiver Angelina "uforenelige forskelle" som årsag. Hun har ikke bedt om ægtefællebidrag, men hun har krævet forældremyndighed over parrets seks børn med begrundelsen, at hun synes, Brad Pitts adfærd var ved at blive "farlig for børnene."
 
Pitt er under efterforskning for børnemishandling, baseret på et skænderi med parrets 15-årige søn Maddox på familiens private fly under en flyvning fra Frankrig til Californien i sidste uge. Brad har nægtet, at nogen blev fysisk skadet under hændelsen, men Angelina hyrede hurtigt derefter celebrity-skilsmisseadvokaten Laura Wasser.
 
Jolie er en mesterlig medie-operatør, fortæller Lainey Lui fra laineygossip.com:
 "På meget kort tid har hun kastet sit wild-child image af sig og er blevet kendt som en kærlig mor, FN-ambassadør, seriøs direktør og menneskerettighedsforkæmper, der skriver essays i New York Times. Hun har ingen pr-konsulent, og det kræver - for en berømthed af hendes størrelse – et stort talent at styre sit offentlige image helt alene.”
 
Angelina Jolie har formået at brande sig selv som en seriøs, kærlig mor, der kæmper for menneskerettigheder. 
 
TMZs første rapport om skilsmissen blev offentliggjort tirsdag, komplet med en fuld forklaring fra "kilder, der er forbundet med parret," som fortalte sitet: "Angelinas beslutning om at indgive skilsmisse har at gøre med den måde Brad var forælder på ... hun var meget oprevet over hans metoder. "
 
Angelina var, tilføjer TMZs kilder, "træt" af sin mands "forbrug af cannabis og muligvis alkohol" og syntes, han havde "et problem med vrede". Hendes anden advokat Robert Offer fortæller webstedet, at hun vil skilles, "fordi det er sundest for familien”.
 
Topadvokat Lisa Bloom har behandlet mange kendis-skilsmisser, herunder Oksana Grigorieva i en voldssag mod skuespilleren Mel Gibson. "For at en højprofileret skilsmisse kan holdes privat, er begge parter er nødt til at være private," siger Bloom.
"I dette tilfælde ønskede den ene part nok at være privat, men den anden - Angelina Jolie – gjorde ikke."
 
"Hun har givet udtryk for, at [Pitt] var grov over for børnene. Jeg forsvarer børn og deres forældre, og hvis dette er fakta, respekterer jeg hende dybt. Du kan ikke vente, hvis du tror, dine børn er i et voldeligt miljø. Du er nødt til at gribe ind. Det er klart, at det er ikke i hendes interesse at få sit beskidte vasketøj luftet i offentligheden. Men for mig ser det ud til, at hun blot prioriterer sine børn."
 
Efter New York Posts Page Six rapporterede, at en jaloux Jolie havde hyret en privatdetektiv til at undersøge rygterne om en romance mellem Pitt og Marion Cotillard, var Jolies folk hurtige til at hjælpe med at lukke påstande om en affære - og dermed fastholde fokus på spørgsmålet om Pitts adfærd derhjemme.
 
Marion Cotillard nægter, at hun er skyld i Brangelinas sammenbrud. 
 
Timingen af skilsmisse​​indgivelsen har også gjort det svært for Brad Pitt at tage kontrol over fortællingen. Som Page Six påpegede, går alle de store amerikanske tabloidmagasiner i trykken mandag aften, hvilket betyder, at Pitt ikke vil være i stand til at reagere på People eller Us Weekly før 28. september. Han er derfor kommet for sent ind i sin egen skilsmissesag, og det vil formodentlig betyde, at han i resten af forløbet vil være et skridt bagefter.
 
Brangelina: The End
Med så mange faktorer i spil er det umuligt at sige, hvordan slutningen på Brangelinas 12 år lange alliance vil ende. Er det virkelig Brad, der trænger til en celebrity-rehab for hashmisbrug, alkohol, børnemishandling og sexafhængighed? Eller er det Angie, der trænger til en chill-pill og et Hollywood-check, så hun ikke drømmer sig helt væk i europæisk flygtningepolitik og moderrollen?
 

Eller er gamle flammer blevet gentændt mellem Jennifer og Brad, så det i virkeligheden er historien, der gentager sig selv med omvendt fortegn? Eller har Pitts franske affære været dråben, der fik bægeret til at flyde over? Hvem ender med at være The Bad Guy, og hvem kan gå fra hele miseren med æren i behold? Der er mange muligheder, den ene mere fantastisk end den anden, så vi kan roligt regne med, at skilsmissen og efterspillet bliver stranger than fiction.  

Mens vi venter på udfaldet af årtiets skilsmisse, frister Norwegian med en tur til Los Angeles, så man selv kan prøve lykken og måske blive den næste Mrs. Pitt.

Relaterede artikler

100 råd før du taler med pressen - Få styr på din medieoptræden – her er hundrede ideer til, hvordan du håndterer dit image, dine budskaber og din fremtræd...
Meget mere me-branding - Brug blogs og vær ægte. Gør det modsatte af andre og kom journalisterne i forkøbet. Det er nogle af de gode råd om perso...
Orkan-tornado-krisekommunikation - Foråret og sommeren er snart over os. Det betyder fuglekvidder, sol, god stemning og folk i korte shorts med solbrændte ...
Klar, parat, katastrofe-kommunikation - Vi så det under skudepisoderne i februar. Og vi ser det igen og igen, når Danmark rammes af storme, eller når skybrud sk...
Personlig branding på to minutter - Du har et brand, om du vil det eller ej. For takket være internettet, har du sat dine digitale fodspor. Men hvilke fodsp...
Krisernes konger - Det kan være halsløs gerning at sende en bog om et emne som krisekommunikation på gaden, for nye teorier og nye anbefali...
Fra Instagram til Instagrim - Instagram har chokeret de 400 mio. brugere verden over, der dagligt bruger tjenesten. På få år er Instagram blevet et af...
Sass er suveræn, Løkke er sløj - Krisehåndtering testet på Henrik Sass Larsen, Morten Bødskov og Lars Løkke Rasmussen. Kan de kommunikere på den rigtige ...
Instagram Stories: Enden på Snapchat? - Instagram har netop lanceret en af deres største opdateringer nogensinde og tager i samme åndedræt for alvor kampen op m...
Luderen i porcelænsbutikken - Anmeldelse af "Den lyserøde elefants guide til sociale medier". Forlaget People’s Press har fortjent en bøde af betragte...
PwC's konvolutkoks-konsekvens - Lige nu ligger tre pæne engelske revisorer ved navn Samuel Lowell Price, Edwin Waterhouse og William Cooper og roterer i...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

38 JOB

Kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Job

Kommunikationskonsulent

Frist: 23. marts kl. 12.00

Studentermedhjælper

Frist: Hurtigst muligt

Digital Kommunikationskonsulent

Frist: 17. april
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.