Én af k-branchens rising stars
Ugens ananas: Lucy Mae Coulson

Lucy Mae Coulson. Ugens ananas i egen juice.

Skrevet af

Redaktionen Kforum

964 artikler

57 indlæg

Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum har sat en stafet i gang - og denne gang siger vi velkommen til Lucy Mae Coulson fra Kunde & Co.
Navn: Lucy Mae Coulson
Alder: 25 år
Titel + arbejdsplads: (lige startet som) tekstforfatter hos Kunde & Co
Uddannelse: bachelor i reklame på RMIT University, Melbourne (også et udvekslingsophold på DMJX).
 
Først og fremmest vil jeg lige sige, at dansk ikke er mit modersprog  bare så I ikke sidder og tænker: ‘Puha, denne pige bør genoverveje sin karriere ...’. Så, please, bear with me!
 
Lucy Mae Coulson fik ananassen af Nicolai Munch Grundsøe.
 
Jeg valgte k-branchen, fordi …
Da jeg var barn, drømte jeg om at blive sygeplejerske eller læge, derfor var jeg i praktik hos en læge i en uge, da jeg var 16. Alt gik fint, indtil jeg besvimede, da jeg så en operation. Så jeg fandt hurtig ud af, at det ikke helt var mig.
 
Så efter gymnasium (i Australien) tog jeg et sabbatår, hvor jeg rejste lidt rundt og endelig besluttede mig for, at min karriere skulle have noget med kreativitet at gøre. Jeg har altid elsket at være kreativ  men ikke god nok til at tegne til at være kunstner og heller ikke god nok til at skrive til at være forfatter. Så besluttede jeg mig for, at reklame var nok en god balance for mig. Så jeg begyndte på universitetet for at studere kommunikation.
 
Jeg er valgt som ananas, fordi ...
Jeg blev valgt af en dygtig designer, der hedder Nicolai Grundsøe. Han mener blandt andet, at jeg har en ‘utrolig interessant historie’. Og ja, det har jeg måske! Nicolai og jeg mødtes, mens vi studerede på DMJX sammen  og det var faktisk på DMJX, hvor min ‘utrolig interessante historie’ begyndte.
 
Mens jeg var på universitet i Melbourne, havde vi det valg at tage et semester i udlandet. Jeg havde aldrig været i Danmark og havde heller ikke hørt så meget om det. Så jeg besluttede at tage til Danmark i fem måneder … fordi hvorfor ikke? De fem måneder viste sig at være nogle af de bedste i mit liv. Jeg havde det så sjovt på DMJX og blev hurtig forelsket i København og alt det, byen havde at byde på.
 
Nogle måneder efter, jeg var kommet tilbage til Australien, fik jeg min bachelorgrad. To uger senere pakkede jeg mine ting og flyttede tilbage til Danmark. Og kort tid efter fik jeg mit første job som tekstforfatter hos VICE Media/Virtue Worldwide. Det var for næsten to år siden … og resten er historie!
 
Oh, og Nicolai synes også, at jeg er en skarp tekstforfatter! Tak, Nicolai.
 
Om ti år er jeg …
Jeez. Jeg ved ikke engang, hvor jeg er næste år! Sådan er det, når man er 25 år, 15.000 km væk hjemmefra og på kanten af en ‘quarter-life’-krise. Jeg ved slet ikke, hvad jeg laver om ti år. Men jeg håber i hvert fald, at jeg er glad, berejst og vis.
 
... Jeg kunne dog godt tænke mig at bo i Paris, lære fransk og spise croissanter til daglig. Og jeg vil meget gerne skrive en slags bog en dag. Men det er mere af et bucket list-agtigt mål. Vi får se!
 
Min vision for k-branchen er ...
Endnu et svært spørgsmål. Jeg vil gerne se flere kvindelige tekstforfattere, det er klart. Jeg var den eneste på VICE i lang tid, og jeg er også den eneste på mit nye arbejde. Og faktisk vil jeg bare se flere kvinder generelt i reklame. Det plejede jo at være en mands verden, og det er det stadig nogle steder, så vi har brug for flere seje kvinder for at gøre holdene mere lige.
Jeg håber også, at der er færre (helst ingen!) virksomheder, der drager fordel af desperate, sultne eller naive kreative. Jeg har oplevet det selv, og det påvirker én, mere end man vil tro. Det er der ingen, der fortjener. Ordentlige kontrakter, ordentlige penge og ordentlige rettigheder  det er min ideelle fremtid!
 
Jeg er vild med …
Jeg er ikke sikker på, om det her spørgsmål er ift. k-branchen eller mit personlige liv. Så jeg svarer lige på begge dele.
 
Arbejde: På arbejde elsker jeg folk, der har det sjovt. Arbejde bør ikke være så seriøst. Jeg sætter også pris på kollegaer, som er klare og tydelige i deres kommunikation  og svarer på mails i god tid (gerne med GIFs).
 
Hjemme: Jeg tænkte først på mad … og derfor vil jeg svare, at jeg er vild med flæskestegssandwich. Den er en del af dansk kultur, som jeg bedst  kan lide (lige før en bolle med ost eller fiskefrikadeller). Jeg er også helt vild med gode bøger, endnu bedre mennesker, rødvin, runde borde og åbne vinduer.
 
Jeg har svært ved at tolerere …
Igen, jeg giver lige to forskellige svar, bare fordi.
 
Arbejde: Reklamer, der ikke er korrekturlæst. Det gør mig helt skør. Jeg ser alt for mange danske reklamer på engelsk, som ikke har været korrekturlæst. Det tager ikke så lang tid. Bare ring til mig, free of charge, og spørg, hvis du er i tvivl. Jeg vil hellere det end at se en fejl bag på bussen.
 
Hjemme: Jeg har svært ved at tolerere direct mail. Ej … jeg hader det faktisk. Jeg bliver utrolig vred, når jeg får et katalog i postkassen, især når jeg har frameldt mig selv. Jeg skal aldrig nogensinde skrive copy til sådan et. Mark my words. Jeg har også et irrationelt had mod vinden. Den er så dum.
 
 
Ti k-folk jeg vil fremhæve …
 
1. Trine Qvistgaard, Art Director hos VICE/Virtue: Jeg synes, Trine er megadygtig. Vi arbejdede ret meget sammen på VICE, og det var nemt at se, at hun er en ihærdig og enormt hård arbejder (hun stopper først, når det er færdigt)  og ikke mindst en dejlig kollega!
 
2. Linda Karlsson, Talent Manager: Linda og jeg arbejdede sammen på VICE, hvor Linda var Social Content Producer. Alle elsker Linda af to årsager: Hun er bare et sejt menneske og en superdygtig kollega. Hun flyttede til NYC sidste år for at følge sine drømme  og jeg håber (lidt egoistisk), at hun vender tilbage snart.
 
3. Thit Lin, illustrator: en af mine rigtigt kreative veninder. Thit kan mange ting: Hun tegner, hun laver musik, og hun er ved at blive art director. Hun er lige blevet optaget på Miami Ad School i Berlin, som er superspændende. Jeg glæder mig til at følge med i hendes næste eventyr.

4. Niels Borup, instrukør/DoP hos Saftig.tv: Jeg har aldrig været så heldig at arbejde sammen med Niels, men jeg ved fra hans projekter, at han er en meget talentfuld DoP. Han er en 'jack of all trades' og laver superseje film. Sej fyr, også.
 
5. Niklas Hultqvist, kreativ hos Robert/Boisen & Like-minded: Jeg mødte Niklas, da jeg boede i hans stue for to somre siden. Jeg fandt hurtig ud af, at han er en superskarp kreativ. Niklas elsker sit job, og hans lidenskab og dedikation gør ham til en megasej art director (som vinder mange priser).
 
6. Theis Kofoed Hjorth, designer hos Hello Group: Theis er ikke kun en sød (og behåret) mand, men han er også meget talentfuld. Han kan alt. Han er en supersej fotograf, men også en skarp designer. Jeg har kun gode ting at sige om ham.
 
7. Emil Johannes Boye, grafisk designer hos BOLD Scandinavia: Jeg bor sammen med Emil, og siden vi blev roommates, har jeg opdaget, at han er en meget dygtig designer. Han har drive, han arbejder hårdt, og han har en iværksætterånd, der nok skal få ham langt i livet. Ligesom når vi åbner vores eget bureau en dag, ik’ Emil?
 
8. Fia Højsleth, projektleder hos CPHLIVE: Hvis du har nogensinde været så heldig at arbejde med Fia, så forstår du præcis, hvorfor hendes navn står her. Hun er et af de mest omsorgsfulde, forstående og grundige mennesker, jeg har mødt.
 
9. Emil Asmussen, tekstforfatter hos VICE/Virtue: Jeg er nok lidt forudindtaget, men jeg synes, den her fyr er Danmarks rising star i reklameverden. Han er utrolig dygtig, og jeg ved uden tvivl, at han vil gå langt i livet. Watch this space!
 
10. Jeg sender stafetten videre til … Nicolai Bruun, illustrator: Hvis du leder efter en dygtig illustrator, look no further. Nicolai er superkreativ, virkelig talentfuld og liiiidt underlig  som gør ham 'one of a kind'. Han er ‘on the rise’ helt sikkert … følg hans Instagram for at se selv (@nicoleyebrowns). Og oven i købet er han en af mine sjoveste venner. Værsgo', Nico!

Relaterede artikler

Ugens ananas: Tina Mellergaard - Hvem er K-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen og hvem ser de op til? Kforum ha...
Ugens ananas: Rasmus Fisker - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Jesper Juhl Brogaard - Hvem er K-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Jeppe Kolstrup - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Troels Kranker - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Peter Laugesen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Julia Fennefoss Vollertsen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Mia Vermehren Ladefoged - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen og hvem ser de op til? Kforum ha...
Ugens ananas: Helle Søgaard - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen og hvem ser de op til? Kforum ha...
Ugens ananas: Maria Bruun Jacobsen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Morten Fisker Jørgensen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Emil Høgsted Lauritsen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens Ananas: Ulrich Aaby - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
-
Ugens ananas: Regitze Engelhardt Jørgensen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen og hvem ser de op til? Kforum ha...
Ugens ananas: Line Lund Hebbelstrup - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Nicolai Munch Grundsøe - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Nicolai Bruun - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Sarah Buthmann - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Kirstine Leth Schütze - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Olav Hesseldahl - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...

Giv din stemme

22 stemmer
4,7/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

58 JOB

kommunikationsrådgiver

Se alle job Indryk job

Job

Studentermedhjælper

Frist: 17. september

Kommunikationsrådgiver

Frist: 20. september

Communications Assistant

Frist: 26. oktober
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.