Alexander ændrede uretfærdig politik på 24 timer

Med et tweet som afsæt fik public affairs-rådgiver hos Primetime, Alexander Grandt, Sygeforsikringen "danmark" til at trække i land på en politik, som han mener diskriminerer homoseksuelle. Kforum har talt med ham om den effektive kampagne og om ikke at gå på kompromis med sig selv.
Alexander Grandt vil ikke gå på kompromis med sig selv. Foto: PR
Alexander Grandt vil ikke gå på kompromis med sig selv. Foto: PR
Hvad der startede som en personlig oplevelse af diskrimination, blev til et tweet fra public affairs-rådgiver Alexander Grandt, Primetime, hvilket førte til, at Sygeforsikringen "danmark" ændrede en politik på 24 timer. 
 
Han havde foreslået sin svenske kæreste at melde sig ind i Sygeforsikringen "danmark", men da kæresten, som Alexander selv, var på PrEP – medicin, der beskytter mod hiv – blev han afvist af sygeforsikringen.
 
"Jeg gik ud fra, at det bare var en administrativ fejl. Jeg har selv været medlem af Sygeforsikringen "danmark" hele livet uden problemer. Men jeg fandt så ud af, at flere havde oplevet det samme som min kæreste. Det viste, at det ikke var en fejl eller en tilfældighed," fortæller Alexander Grandt, som derefter sendte dette tweet:
 
 

Lynhurtig kovending

Dagen efter tweetet ringede medierne. De ville høre om sagen med Alexanders kæreste, og det endte med, at DR skrev en artikel og dækkede sagen i morgenradioen. Alexander Grandt var ikke i tvivl om at tage diskussionen op offentligt.
 
"Min indignation over Sygeforsikringen "danmarks" politik fik mig til at tage det offentligt på sociale medier. De er en af de eneste adgange til at gøre opmærksom på urimeligheder," siger Alexander Grandt.
 
Allerede før artiklen kom ud, vendte Sygeforsikringen "danmark" på en tallerken. De kunne nok godt se, at de havde en tabersag, mener Alexander Grandt.
 
"Det var så indlysende forkert og åndssvagt, at en sygeforsikring ikke vil forsikre folk. Det var en rigtig dårlig sag for dem. PrEP er den største årsag til, at kurven mod nye tilfælde af hiv er knækket," siger han og tilføjer:
 
"Så hvis de ikke havde ændret politikken hurtigt, så havde de nok stået og skulle håndtere en shitstorm senere. Nu står de som nogle, der gerne lytter til andres argumenter."
 

Vil ikke gå på kompromis med sig selv

Der var ikke nogen lang overvejelse om at tage sagen op offentligt på sociale medier og at snakke med medierne for Alexander Grandt. Han har altid været et politisk indigneret menneske.
 
"Det ligger godt til mig. Da jeg var 13 år, arrangerede jeg demonstrationer mod nedskæringer i Esbjerg Kommune. Jeg har altid taget stilling til ting, som jeg finder urimelige. Denne sag var så åbenlyst urimelig, at jeg ikke skulle tænke over det," siger Alexander Grandt.
 
Han har for længst gjort op med sig selv, at han ikke vil lægge bånd på sig selv i sager, hvor han har noget personligt i klemme – som for eksempel LGBT-rettigheder.
 
"Det er, hvem jeg er. Jeg vil ikke gå på kompromis med mig selv af hensyn til andres meninger, hverken personligt eller professionelt. Heldigvis har jeg primært fået positiv feedback og en masse søde kommentarer fra folk, der støtter mig i sagen," siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også