Årets største flip, flop og nedtur
Årets k-folk 2020: Alle skal aflives

Er 2020 det værste år nogensinde? Nej. Det var år 536 efter Kristus. Dengang dækkede en kæmpe sort vulkansky hele Europa, Mellemøsten og Asien i et helt år. Intet kunne gro. Ingen kunne se noget. Du har lys. Du har mad. Du kan se din computerskærm. På med masken. Den er kun halvt brugt. Tænk positivt. Se fremad.

Skrevet af
Her er Kforums uforskammede, uforudsigelige og udskældte liste over årets k-folk. Ofte efterlignet, aldrig kopieret. Til alle os, som forholder os max nitty-gritty hetzagtigt til andres kommunikation år efter år.

Årets firstmover: Bwalya Sørensen

Fordi hun altid går forrest.

Det er i høj grad Bwalya Sørensen, der tegner BLM Denmark udadtil. Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
 
 

Kilde: egen fotomanipulation

 

Årets mest spændte biceps: Dans højre

Det er jo altid supervigtigt at kæmpe for den perfekte selviscenesættelse, mens verden brænder sammen på niveau med depressionen i 1929, og samfundskontrakten presses til det yderste, hvor alle ofrer jobs, gode dygtige medarbejdere, statsbudgettet og virksomheder/livsværk for at redde liv. Bliv voksen, Dan. Som Politiken-journalist Lars Dahlager skriver:

"Det mest selvbevidst iscenesatte billede i moderne politisk historie. Bemærk Dan Jørgensens unødvendigt spændte biceps i armen der holder en Obamabiografi, mens han rækker en bog om ubermanden Hemmingway til Katherine Diez, der sidder i sin boyfriend-smoking-skjorte foran en bunke med Rachel Cusk-bøger og en enkel Kim Leine. Hvem har taget billedet, iøvrigt?"


Kilde: Dietz' Instagram

 

Årets mest negative ord: positiv.

 

Årets farve: Pantone 4635 C Classic Shit

 

Årets mest irriterende udtryk: 

I disse coronatider”. We get it 🙄.


Årets rap over nallerne: Morten valgte sig selv til at hjælpe sig selv med at undersøge sig selv. Det medførte, han truede sig selv med at give sig selv et rap over nallerne i DR Radio. 

Det står ellers på side 1 i chefens grønspættebog, at man ikke kan håndtere sin egen personalesag. Nej, man kan ikke vurdere, om det er ok at springe over i køen i kantinen, fordi man er for fed. Nej, man kan ikke vurdere, om det er særligt klogt at sætte en rygekabine op på sit kontor, mens resten må stå på gaden. Nej, man kan ikke vurdere, om andre synes, det er en god ide, at netop du skal have ekstra stor bonus. Og NEJ, NEJ, du kan slet, slet ikke vurdere eller sanktionere dine egne sexchikanesager.

 

Årets krisestyring: Jane Frimand Pedersens Frank-er-sårbar-forsvar for sin mand Frank Jensen

Som Jane udtalte om Franks øreslikkeri: Jeg tror, at Frank har gjort sig sårbar ved at opføre sig som en kollega og deltage i det sociale liv, politik også er. Med den viden, vi har i dag om MeToo, tror jeg da ikke, han ville have være gået med i dag. Han har betalt en høj pris for at være et normalt menneske.” I den forbindelse skal vi heller ikke glemme Franks strategiske spin-brug af sine børnebørn på Facebook. Fy for fanden, Frank.

 

Årets HR-problematik: diskussion af (u)muligheden for en quickie i frokostpausen post-corona.

Tillidsmand Anders Tommerup melder ud i akademikerbladet: En quickie i frokostpausen: Jeg tror, der ville blive kigget skævt efter mig, hvis det fortsatte på kontoret… Og der er heller ingen dør ind til printerrummet.

 

Caroline versus Umut: Kilde: Scanpix

Årets topufine tiggefinte: Caroline Flemings kebabtiggeri hos Umut. Vi kommer lige 10-11 stykker, men det kommer op på Insta, promise. WTF?

 

 

Årets fuck you: Efter Uffes ufine exit er der hate. Årets finger bliver så Alternativets uddeling af gamle Uffe-plakater, mens de spiller Fuck You fra en hjerteformet Christianiacykel på Gammel Strand.

 
 


Årets overskrifter: Vinderen er: "Alle skal aflives". Andenpladsen går til "To mænd sigtet for at holde fest". Tredjepladsen til "Enden er nær".

 
 
 

Årets kommunikative koordinering: SST versus Styrelsen for Patientsikkerhed versus Statens Serum Institut

 
“Politiken har spurgt Sundhedsstyrelsen, hvorvidt man erkender, at man har været for dårlig til at teste medarbejdere ved minkfarme, og hvor meget man rent faktisk har testet. Sundhedsstyrelsen har svaret, at det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der skal svare på de spørgsmål. Her oplyser en pressemedarbejder, at det er Statens Serum Institut, der skal svare, fordi instituttet er ansvarligt for Testcenter Danmark. I Statens Serum Institut lyder svaret, at det er Sundhedsstyrelsen, der skal svare.”
 

Årets Airbnb-udlejer: Kronprinseparrets hemmelige udlejning af deres ski-chalet i Verbier i Schweiz til 65.400 kroner for en uge.

 

Årets fight back 2020: Greta Thunbergs fight back Trump-Twittertråd

 

 

Årets ufejlbarlige flue: I debatten mellem de to VP-kandidater satte en flue sig på Pence. Fluer tager aldrig fejl.

 

Årets mest irriterende type: ikke-ekspert-eksperten. 

Det viser sig, at alle, du kender. er hobbyepidemiologer og -virologer, som pronto burde flyves til WHO-hovedkvarteret i Genève. Alle er nu også økonomiske vismænd. Stop det. Find din indre respekt for fagpersonerne.

 

Årets mest pinlige, platte, småvoldelige og sexistiske brug af platte overskrifter: Politiken. Hvorfor skal det være så klamt og plat?  

 
 

Årets Danske Bank-shitstorm: Danske Bank misser aldrig en shitstorm – som i aldrig nogensinde.

I 2020 var der traditionen tro mange om buddet. Vinderen er det kæmphøje angreb på de unge, fordi de lever af statsstøtte. Kæmpe tilykke til chefstrateg Henrik Drusebjerg for denne kommunikationsstragiske perle. Keep up the good work, DDB.

 

 


Årets krokodilletåre: Jens Rohdes græderi i P1 over ærkefjenden Morten Østergaards MeToo-exit. Med en stærk andenplads til den tårevædede Mette på minkfarmen.

 

 
 

Årets kundearrangement: tv-programmet "Hvad var planen, Martin Rossen?"

Danmarks Radio betalte reklamemanden og journalisten Michael Jeppesen for at lave bålmad med to af sine kunder på tv. Det er next level kundepleje. Her Michael Jeppesen og Martin Rossen. Lige om lidt kommer den sidste kunde, og privat ven af Mette, Rane Willerslev og får en bjørnekrammer af Rossen. Det er verdensklasse kundepleje. Gid man var kunde i MUST.

 

 

Årets heltinde: Dolly Parton

Når verden er angrebet af en ond virus kommer Dolly Parton bare og redder os allesammen. Countrysangeren finansierede udviklingen af Modernas COVID-19-vaccine med hele 7 millioner kroner, som har sikret, den er klar til jul. Som Dolly siger: We cannot direct the wind, but we can adjust the sails. Som en Twitterbruger forslog: Dollypartoning skulle være det nye ord, for når man finder ud af, at en man godt kan lide i forvejen, er et endnu bedre menneske i virkeligheden. Respekt til DP.

Kilde: Getty Images 

 

Årets danske skurk: Eks-politikeren Per Zeidlers swinger gangbang-rufferi rundt i Jylland, hvor han truer med køllebank.


Kilde: Scanpix

 

Årets larger-than-life-007-James Bond-skurk: den spanske nordkoreansk goodwill-ambassadør Alejandro Cao fra Mads Brüggers Muldvarpen.

Alejandro Cao. Kilde: Alejandro Cao.
 

Årets bedste sang: Tiger King: "I Saw A Tiger"

 

Årets bedste Trump-interview: Axios' Jonathan Swans Donald Trump-interview 

 

Årets uheld: Østrig-turist ødelægger uerstattelig italiensk skulptur med sin store numse

 

Årets rematerialisering af en shitstorm: Katrine Dirckinck-Holmfeld i Deadline 

Katrine Dirckinck-Holmfeld udtaler i Deadline: ”Som I kan se, så kom busten tilbage, godt nok i en nyfundet form. Så man kan sige, at happeningen havde sådan set til formål at rematerialisere busten. Så ved at sænke den ned i havnen, som altså var centrum for hele den her handel, så er der jo sket en rematerialisering, som gør, at den har fundet en ny form i kraft af, at saltvandet har haft sin indvirkning på busten.” 


Årets debat: Rolf Mertz' kamp i Politiken for at stoppe skræmmehistorierne om lesbiske, der trods deres afsmag for penisser føler sig tvunget til at dyrke sex med transkvinder.

 

Rolf uddyber: ”Det seneste års tid har man på diverse sociale medier kunnet følge talrige ’feministers’ misforståede forsøg på at ’frelse’ ciskønnede lesbiske fra transkønnede ditto (se definition på cis og trans i faktaboksen, red.). ​​​Pivåbne profiler diverterer med skræmmehistorier om lesbiske, der trods deres afsmag for penisser føler sig tvunget til at dyrke sex med transkvinder, hvis de vil undgå prædikatet ’transfob’. Det paradoksale er, at hverken transekskluderende radikalfeminister (også kaldet terf) eller (de fleste) transkønnede anerkender termen ’kønsskifte’ – førstnævnte, fordi de ikke mener, det er muligt at ændre det køn, man blev tildelt ved fødslen, og sidstnævnte, fordi der ud fra vores synspunkt ikke er tale om et skifte, men derimod en bekræftelse af det køn, som den pågældende identificerer sig som.

 

Årets deepfake: Mette som Dronning Kleopatra

 

Årets shitshow: Den første præsidentvalgsduel mellem Trump og Biden. 

Som en amerikansk kommentator med rette kaldte:  "A hot mess, inside a dumpster fire, inside a train wreck."

 

Årets sexsymbol: Brostrøm: Du synes som alle andre, at Sundhedsstyrelsens ekskommunistiske, homoseksuelle direktør er sygt sexet.

 

Årets ulykkelige kærlighedshistorie: Søren & the secret Ex

Netop derfor er du optaget af hans Ex On The Beach-broken heart. Som Søren siger: 

– Jeg har ikke opgivet at finde manden i mit liv. Jeg har også haft manden i mit liv. Men han ville ikke have mig. Det blev jeg ked af.

 

Årets forskelsbehandling: Hvem elsker Mor Britta mest? 

Britta Nielsens to døtre – Samina og Jamilla Hayat – er tiltalt for at have modtaget henholdsvis 37,5 og 3,5 millioner kroner, som stammede fra kriminalitet.

 

Årets magtmenneske: Mette

I martsmørket blev Mette Frederiksen slet og ret til Mette. At være på fornavn med danskerne er en ære, som ellers kun er tilfaldet Anker, Poul og Lars. Grunden til varme følelser var indlysende. Hendes boss lady big state big pocket var, hvad alt og alle havde brug for. I en verden i chok er der brug for en mor og en chokstat, som vil lade pengene fosse ud af statsapparatet. Her var staten last man standing, og Mette var last mamma i virussens mørkeland. Samtidig var Mette blevet smålun på danskerne. Alle gjorde, som hun sagde. Alt var godt.

 

Årets backseat-driver/årets sømand: Lars Løkke 

Lars Løkke har haft en totalt irriterende backseat-driver-position. Som tidligere statsminister kan han nemlig altid trække på sin tid på forsædet. Han har rent faktisk siddet ved rattet. Og netop derfor er han den værste. For alle ved, at den mest irriterende backseat-driver er en tidligere frontseat-driver. En konstant kritisk røst i baggrunden. Den største fritidsepidemiolog af alle. Den tidligere statsminister tog sutten ud af hele oppositionen, da han i en lang periode var den eneste, der reelt satte spørgsmålstegn ved regeringens linje. Indtil oppositionen gik mink-amok, og Løkke tog ud for at sejle. 

 

Årets gyser: Kampen med den invasive gigantdræberhveps i USA 

Året badass power woman: Sofie Linde  

Kilde: Scanpix:

 

Årets mest mislykkede mediestunt: Sundhedsministeren, der hjælper med udpakningen af kinesiske masker.

 

Årets krænkelse: Astronaut Andreas Mogensen fremstillet som en vingummibamse

 

Årets kampagne: Mærsks Together, All The Way. Det er Mozart udsat for Carl-Mar Møller. Altså noget, der er så dårligt, at det får ordet ”dårligt” til at fremstå sukret og plus-godt.

 

Årets bedste metametanyhed fra vores egen metaverden, mens du metalæser denne liste: “If I can't dance, it's not my revolution!” Kforums læsere har det bare sjovere. Læs Kforum.

 

 

Relaterede artikler

Årets bedste NGO på SOME er... - Hvem er årets bedste NGO på SOMe? Vi kiggede ned i CrowdTangles database og trak nogle tal for året 2020 for danske NG...

Giv din stemme

61 stemmer
4,3/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

53 JOB

Presserådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.