Top 10 mest læste artikler på Kforum i år
Årets mest læste på Kforum

Skrevet af

Redaktionen Kforum

991 artikler

57 indlæg

Vi lærte at spotte Støjbergs retorik, råbe Cityboiske sætninger som 'du er møn Greta din pel', og at der ikke er nogen, der fatter, hvad nudging egentlig er. Vi har samlet årets 10 mest læste artikler på Kforum i 2015. Læs eller genlæs dem alle her.
1. Spot Støjbergs støj
Læst 35.413 gange 
 
Hvad er det Inger Støjberg kan, som har bragt hende helt frem i front politisk? Kilde: Polfoto.
 
Inger Støjberg er placeret på en af de mest profilerede poster i Løkkes regering som integrationsminister. Hun er et politisk talent. Hun trækker opmærksomhed til sig. Hun brager igennem på skærmen med sine store øjne og sit smilene ansigt, som en stor kommunikativ kapacitet. Men hvad er det Inger Støjberg kan, som har bragt hende helt frem i front? Lær at spotte hendes retorik.
 
 
Af Christian Kock, professor
December 2015: Læst 35.413 gange 
 
 
Læst 29.237 gange 
 
Michelle Hviids interview med Nick Hækkerup gik ikke helt som det skulle. Kilde: Polfoto/Miriam Dalsgaard.
 
Michelle Hviid skulle møde daværende sundhedsminister Nick Hækkerup til en snak om det danske sundhedssystem til et program på Radio 24syv. Hun havde glædet sig. Desværre gik interviewet ikke helt, som hun havde forventet.
 
 
Michelle Hviid, foredragsholder
December 2015: Læst 29.237 gange 
 
 
Socialdemokraternes kampagne mod Løkkes nulvækst. 
 
Folketingsvalget er vist ikke gået nogens næse forbi i år. Retoriske tricks og manøvrer prægede mediebilledet op til valget. Artiklen spåede, hvilke
tricks vi ville få mest at se i valgkampen. Forudsigelserne handlede blandt andet om udenomssnak, faktafusk, personangreb og stråmænd.
 
 
Af Christian Kock, professor
December 2015: Læst 25.408 gange 
 
Læst 23.857 gange
 
Hipsterne vil væk fra storbyen og ud på landet. 
 
Drop Kødbyen og Nordvest. De unge og de kreative har fundet et nyt tilholdssted – Udkantsdanmark. Her kan de dyrke kål og leve i harmoni med deres værdier og yogapraksis. Men er der tale om et oprør mod systemet, når storbyens hipster-hippier flytter til Samsø og Sydsjælland for at få fred og friske grøntsager?
 
 
Af Barbara Hilton, Kandidatstuderende i Moderne kultur og kulturformidling
December2015: Læst 23.857 gange
 
Læst 19.697 gange
 
Kommer vi til at se et lignende login på DR.dk i en nær fremtid?
 
Vores kulturminister har besluttet, at DR.dk skal indføre login med licensnummer. Nu kan der kun slås for blidt på dommedagstrommerne, for forslaget udgør en kæmpe risiko for at fordumme danskerne og sænke standarden i hele vores nyhedsudbud, vurderer professor Frands Mortensen. Læs om de fem frygtelige følger af et muligt DR-login.
 
 
Af Frands Mortensen, Professor emeritus
December 2015: Læst 19.697 gange
 
 
Læst 18.551 gange
 
Bølgerne gik højt efter, at modemagasinet Cover viste en modeserie med en meget tynd model.
 
Torsdag den 19. februar 2015 var ikke nogen god dag for modebranchen. Cover ”kommer til” at bringe et billede af en 16-årig pige, der ikke ser synderlig sund ud, og på blot en dag går alt bare galt for modefolket. Det store spørgsmål er nu, hvem der skal ændre dette ideal, der er forkert på alle planer.
 
 
Af Niels Heilberg, bestyrelsesformand Creative Circle
December 2015: Læst 18.551 gange
 
Læst 16.774 gange
 
Citybois har det pænt pat granola!
 
X Factor-gruppen Citybois har lagt Danmark ned med deres charme, selvtillid og ikke mindst deres selvopfundne sprog. 12-årige Alba - inkarneret Citybois-fan - har lavet en Cityboisk ordbog, der byder på umiddelbart uforståelige ord som Scarlet, Møn og Granola. 
 
 
Af Alba Foged Sabroe, Citybois-fan 
December 2015: Læst 16.774 gange
 
Læst 16.006 gange
 
Foto: Polfoto/Nigel Dickinson.
 
Det er i dag uden tvivl vanskeligt for de fleste at forstå Tøger Seidenfadens undskyldning til muslimerne i sin tid. Siden attentatet i Paris på Charlie Hebdo har de fleste ageret, som om mordene på de ansatte mere end noget andet retfærdiggør udbredelsen af islam-hånende tegninger. Det er, som om alle nu pludselig mener, at vi bør vise hele verdens muslimer, at vi i Vesten har ret til at håne og latterliggøre muslimer. Er det virkelig en fornuftig reaktion at latterliggøre muslimer? Er det ikke snarere den reaktion, som gerningsmændene kunne ønske sig for at skabe mere konflikt mellem Vesten og den muslimske verden? Det diskuterer sociolog Lars Jørgensen.
 
 
Af Lars Jørgensen, Sociolog
December 2015: Læst 16.006 gange
 
Læst 16.000 gange. 
 
 
Der er stort set ingen, der har fattet, hvad nudging egentlig er. Et nudge er nemlig hverken ”et lille blidt skub” eller ”en helt ny videnskabelig metode, der kan ændre vores adfærd, uden vi opdager det - og uden det koster os noget”, ligesom det heller ikke er ”en måde at friste kunder til at træffe et andet valg, uden at de føler, de er blevet tvunget”. Men hvad er det så?
 
 
 
Af Pelle Gulborg Hansen, adfærdsforsker CBIT, Roskilde University, Director of ISSP SDU & RUC & Clara Zeller M.Sc. Cognitive and Decision Sciences, University College London
December 2015: Læst 16.000 gange. 
 
Læst 15.502 gange
 
 
 
Hvordan du forestiller dig din første dag tilbage fra ferien, når du stadig har to ugers ferie tilbage ... Kilde: Giphy.com
 
Artiklen gik ud til alle jer, som havde det lidt stramt over at være tilbage i stolen efter sommerferien. For den er aldrig så overskudsagtig, som du forestillede dig. Din døgnrytme er helt forkert, indbakken bugner, og din hjerne er mest gearet til kun at pille jordbær. Du kunne sgu godt have brugt en uge mere, tænker og siger du hele tiden. Også fordi ingen har komplimenteret din brunhed. Men inderst inde ved du godt, at arbejdet er din frelse ... Din sommer fortalt i GIFs.
 
 
Af Kforum
December 2015: Læst 15.502 gange
 
 
 
 
 

Relaterede artikler

34.130 synes at status updates er outdated - Christoffer Boserup Skovs artikel om statusopdateringer blev årets mest læste på Kforum. Læs eller genlæs den nedenfor -...
Elsk Helles selfie og kast et filosofisk håndtegn som Tinder-ninja - Er dine børn en del af generation Minecraft? Don't worry. Ifølge årets mest læste artikel tager dine børn ikke skade. Læ...
Årets mest læste artikler - Det har på alle måder været et vanvittigt år. Et år, vi sjældent vil glemme. Men hvad har optaget os gennem karantænetid...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

63 JOB

Kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.