7 timer uden Facebook
Når Facebook går ned

Facebook gik ned i 7 timer mandag aften. Kilde: @Netflix på Twitter

Skrevet af
Mandag aften gik Facebook ned. Og Instagram. Messenger. Og WhatsApp. Mens du overvejer internettets skrøbelighed og må sende en sms til din kæreste, som en anden neandertaler, så er det de brands, der har styr på mediediversiteten, som kan tillade sig at være morsomme.
Da de sociale medier gik i sort mandag aften, var det surt for dig, som ikke længere har et eneste telefonnummer til dem, du normalt taler med. Men en gave til internettets hurtigste newsjackere.
 

Meme via. u/Ericgreg20 på Reddit
 
Newsjackers: Det er dem, der ikke har noget i klemme; de er bare sig selv og har ikke noget brand community at passe. Og så er det jo nemt nok at stå på sidelinjen og lave memes.
 
Så, hvorfor skal du tage ved lære af dem? Du, der har brugt årevis på at opbygge din kundebase på Instagram med masser af reels, guides, highlights og varekatalog? Du har styr på din forretning. Men – puf – er du hende her, der prøver at huske, hvilket årstal du gik ud af gymnasiet, så du kan opdatere dit cv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by addi wolnski (@addiwolnski)
 

 
Reel via @addiwolnski på Instagram
 
For platforme, du ikke selv ejer – eller faktisk ejer, hvis du læser med, Mark – kommer og går. Kan du huske MySpace og Second Life?
 
 

Meme via. u/darrenpinguin på Reddit
 
 
Du skal derfor bruge den milde panik, som et routerproblem, der ankeltaklede det meste af internettet i en halv dag, skabte på dit kontor, til at finde ud af, hvordan din medieplan ser ud, hvis det en dag er det helt store stik, der bliver trukket på 1. Hacker Way i Californien, og din brand-Insta forsvinder op til det store hashtag i himlen.
 
For mens du overvejer internettets skrøbelighed og må sende en sms til din kæreste, som en anden neandertaler, så er det de brands, der har styr på mediediversiteten, som kan tillade sig at være morsomme.
 
Meme via @Netflix på Twitter
 
 
Det er dem, som har flere logoer på kanalstrategien, flere skud i bøssen, flere grene på træet, flere ben at stå på, flere knager at hænge frakken på, flere... metaforer at trække ud af ærmet – sorry! – som kan tage en dyb indånding og gå videre til næste punkt på to do-listen og roligt vente på at finde ud af, om de bare skal poste i morgen eller booke tid til at lægge hele strategien om.
 
Og hvis du tænker, at det var en dårlig dag for dig, fordi I ikke kunne launche jeres nye kampagne for hundeshampoo på alle jeres kanaler den samme dag, som jeres radiospots gik i luften, så tænk på de ægte ofre: De community managers, som står i første linje, når der skal uddeles internetvrede. Hi and happy Monday indeed.
 
 
 
 

Relaterede artikler

Det er bedre at være ond - Forklaringen på Silicon Valleys etiske problemer hedder Peter Thiel, ifølge ny bog. Mens Google prædikede, at de aldrig ...
Går vi egentlig op i, om Facebook har en krise eller ej? - Efter whistleblower Frances Haugen stod frem og fortalte, hvordan Facebook sætter profit over hensynet til sine brugere,...

Giv din stemme

14 stemmer
4,2/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

85 JOB

Pressechef

Se alle job Indryk job

Job

Social media manager

Frist: 23. oktober

kommunikationschef

Frist: 1. november

Studentermedhjælper

Frist: 1. december
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.