4 bureauer vandt en PR-Tiger
Her er Danmarks bedste PR-kampagner

Kilde: Carsten Lundager

Skrevet af
Det var ikke helt de sædvanlige bureauer, der vandt en af de fire PR-Tiger priser i år. I den ene kategori var der ikke bureau på.
Da Public Relations Branchen i samarbejde med Dansk Erhverv i år uddelte PR-Tigeren for femte gang i Børssalen i København foran omkring 200 tilstedeværende, var det ikke de store kendte bureauer – med een undtagelse – der var samarbejdspartner på kampagnerne.
 
Undtagelsen var Advice, der sammen med Ferdio har hjulpet med kampagnen ‘Skilt med det’ for Vejdirektoratet, som kunne gå hjem med prisen for bedste PR-indsats for en offentlig myndighed.
 

Klik for at se billedet i sin fulde størrelse.
 
Begrundelsen fra juryen, der blev præsenteret af rådgiver i sociale medier, Trine-Maria Kristensen, lød:
 
“Vejdirektoratet har med indsatsen vist, at man ved at tænke humoristisk og måle på effekt og på den adfærd man ønsker, kan få danskerne til at dele deres viden om vejskilte på sociale medier.”
 
 
U Agency (tidl. U Communicate) og Billund Lufthavn gjorde det så godt inden for intern/forandringskommunikation, at de løb med PR-tigeren for kampagnen: Gør det – sikkert. Kampagnen betød, at antallet af arbejdsulykker faldt med 38% i lufthavnen.
 
 
 
Fra jurymedlem Jens Otto Kjær Hansen, rektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, lød det:
 
”Det er en helt jordnær indsats om et helt jordnært, men såre vigtigt problem – udført konsekvent med enkle midler – og med klart dokumenteret, markant outcome. Det er hvad vi belønner U Agency for.”
 
Kudos Kommunikation hjalp ESSVE med kampagnen ‘Lancering af ESSVE HDS’, så de kunne hjemtage prisen for bedste PR-indsats for privat og/eller offentlig virksomhed.
 
 
Juryformand Kim Larsen, head of corporate communications & relations i Danske Bank, sagde:
 
”God professionel kommunikation behøver ikke nødvendigvis være langhåret i sin strategiske tilgang, pompøs i sin måde at fortælle historien på eller være bygget på store budgetter eller have som mål at ændre verden.”
 
I den sidste kategori har kunden selv udført PR-indsatsen og det gav en PR-Tiger i kategorien Bedste PR-indsats for organisation. Det er 3F med kampagnen Fair pensionsalder.
 
 
Begrundelsen blev givet af jurymedlem og adm. direktør i Dansk Erhverv Jens Klarskov:
 
”En PR-indsats, der viser, at man med den rette kommunikation og en agil arbejdsproces kan engagere medlemmer samt skabe stemninger og holdninger, der gør, at alle arbejder efter samme mål. På den måde flytter man bjerge – og i det her tilfælde fik 3F flyttet pensions-bjerget.”
 
Juryen valgte ikke at uddele en pris i Pro Bono-kategorien.
 
Juryen bestod af
  • Juryformand Kim Larsen, head of corporate communications & relations i Danske Bank
  • Jens Klarskov, adm.direktør i Dansk Erhverv
  • Lene Espersen, direktør i Danske Ark
  • Trine-Maria Kristensen, rådgiver i sociale medier
  • Jens Otto Kjær Hansen, rektor ved Danmarks Medie- og journalisthøjskole
  • Gitte Seeberg, direktør i Autobranchen Danmark

Relaterede artikler

11 bureauer shortlistet til PR-Tigeren - De 11 bureauer deler 12 nomineringer i prisen, der i år udvider med en kategori. Se shortlisten her.
Grrrrrr: Find din indre PR-Tiger frem - Nyhed: Har du PR-arbejdet, der kan konkurrere om den omstridte PR-Tiger, og i bedste fald snuppe en Tiger med hjem for b...
Ingen løftede nikotinfingre - To aktuelle antirygekampagner fra Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse forsøger at få unge til ikke at tænde den før...
Reklamefilm er byggesjusk - Byggemarkedskæden jem & fix har sendt en ny reklamefilm på gaden. I filmen synger Det Danske Drengekor om julebelysning ...
Decembers top- og flopkommunikation - Kommunikationskonsulenterne Anna Thygesen og Anne Kirstine Cramon skriver hver måned klummen “Kommunikation – Hot og Not...
Tivolis PR koster gratis - Hvert år pusher Tivoli langt over 10.000 presseomtaler igennem, lukker 200-300 film- og tv-hold ind i haven og byder 5 m...
Pyyyyh for en PR-opgave - Facebooks CEO, Mark Zuckerberg, har i over et årti lænet sig op ad den 57-årige advokat Elliot Schrage, der sidder på de...
Pressechefernes årlige karakterbog er landet - Farvel, Danske Bank – velkommen til SAS og Københavns Lufthavne. Journalisternes tilfredshed med pressecheferne i den da...

Giv din stemme

7 stemmer
4,6/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

38 JOB

Projektleder

Se alle job Indryk job

Job

Studentermedhjælper

Frist: 1. juli

Pressechef

Frist: 30. juni

Kommunikationsspecialist

Frist: Hurtigst muligt
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.