3 råd til at styrke din medietræning
Lær medietræning af farmor

Skrevet af

Redaktionen Kforum

995 artikler

57 indlæg

Medietræning bygger på klassiske dyder, som din farmor sætter i højsædet. Tag ved lære af din farmor, når du rådgiver og træner chefen og kollegerne i at fremstå klare og skarpe i medierne.
Medietræning bygger på klassiske dyder, som vi godt kan komme til at glemme, når faktaresistente følefolk indtager sendefladen. Dyder, som din farmor sætter i højsædet. Tag ved lære af din farmor, når du rådgiver og træner chefen og kollegerne i at fremstå klare og skarpe i medierne.
 
Her er tre gode råd fra farmor til at styrke din medietræning:
 
 1. Lav et grundigt forarbejde
  Farmor siger”Sæt kogehønen til tarteletter over længe før spisetid. Og husk at gemme skroget til en hønsekødssuppe sidst på måneden”.
  Det betyder: At du grundigt skal budskabs- og medietræne din organisations talspersoner lang tid før, de skal i vælten på TV 2 Nord eller Børsen Play. Husk, at din chef elegant skal kunne 'bridge' sit svar på journalistens kritiske spørgsmål over til jeres centrale budskab. Det kræver, at din organisation har en klar kommunikationsstrategi, og du har mandat til at udvikle kernebudskaberne.
   
 2. Gå aldrig i offerrollen
  Farmor siger: ”Vær stolt over din rolle, klynk aldrig, og giv din indsats ekstra knofedt. Det belønner sig altid”.
  Det betyder: Sørg for, at din organisation indtager rollen som udfordrer, helt eller ekspert i medielandskabet! Hvorfor? Fordi ofre ikke er morgendagens vindere! Det er derimod udfordreren, helten og eksperten. Medierne ønsker autentiske kilder og skarpe eksperter, som tør stille op og tale ind i megatrends og emner, der vedkommer morgendagens udfordringer. Ikke tilbageskuende, afsenderorienterede kilder, der bliver i organisationens boble og begræder tabte forretningsområder.
   
 3. Byd naboen på kaffe og erfaringer
  Farmor siger: ”Invitér en ny nabo fra vejen på en kande Madam Blå hver søndag, og del ud af dine erfaringer. Det styrker jeres fællesskab”.
  Det betyder: Invitér regelmæssigt til kaffemøde med udvalgte kolleger og eksterne samarbejdspartnere. Fokusér på, hvordan I kan hjælpe hinanden med at styrke fælles agendaer. Fx kan du lave et parløb mellem din medietræning og kollegaens HR-projekt.
 

Relaterede artikler

Få nu styr på den medietræning! - Nye krav til medietræningen af topfolk og ledere fra både den private og offentlige sektor venter forude. Ledelses- og k...
3 irriterende skriveråd, alle kender, men få forstår - Hvordan skriver man den gode tekst, der imødekommer læseren og fastholder opmærksomheden? Vi guider med 3 råd til, hvord...

Giv din stemme

6 stemmer
3,8/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

43 JOB

Digital Kampagnerådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.