2021 i tech, medier og journalistik
Meta-mega-megatrendlisten

Pandemien, klimakampen og den identitetspolitiske vending har vendt og ned på brands. Purpose slår nu profit og digital bekvemmelighed. Kilde: Getty Images

Skrevet af

Redaktionen Kforum

1014 artikler

57 indlæg

Januar er juleaften for trends. De vælter frem overalt på nettet som gratis gaver fra alle til alle. Det er nemlig netop denne tid på året, hvor alverdens konsulentfirmaer udgiver netop deres bud på tidens trends og tendenser. Pandemien har tydeligvis givet et nyt blik på fremtiden, på godt og ondt. Tidens ånd er forandring med stort F. Vi har samlet de bedste, klogeste og mest overraskende i vores egen meta-mega-megatrendlist over megatrendlister 2021.

Fjord: Purpose slår profit og digital bekvemmelighed

Pandemien, klimakampen og den identitetspolitiske vending har vendt og ned på brands. Purpose slår nu profit og digital bekvemmelighed. 
 
Kilde: Fjord
 

Dentsu BBF-trenden: dig, mig og AI 

Dentsu peger på fem trends, som de kryptisk kalder: den virtuelle oplevelsesøkonomi, det rigtige os, kontaktfri menneskelighed, Me, Myself and AI og styrkede vigtighed af venskaber som central bro og brandingplatform. Brands skal blive allierede med deres kunder om sociale problemer og værdier.
 
Kilde: Dentsu
 

Pantone: årets farve er påskegul med håb med en smag af grå praktik

Pantone har en lang tradition for at vælge årets farve. I 2020 var det “klassisk blå”, i år bliver det to forskellige farver: den påskegule “Illuminating” og den hverdagsgrå “Ultimate”. De to farver signalerer optimisme og praktisk anvendelse.
 
Pantone Color of the Year 2021 / Introduction | Pantone
Ifølge Pantone skal solen nok skinne påskemorgen. Kilde: Pantone
 

Deloitte: Krisen har bevist vores potentiale og skjulte styrker 

Deloitte har de positive briller på i deres 2021 Global Human Capital Trends-rapport. De har fokus på, hvor stærke, innovative og forandringsparate alle har været under et gigantisk og pludseligt pres. 2020 har også vist vores ukendte styrker. Nu er opgaven at holde dampen oppe i 2021, for vi har mere end nogensinde brug for vores nye evner.   
 
Kilde: Deloitte
 

Wunderman Thompson: Healing er på vej 

Ifølge Wunderman Thompson sætter forsigtig optimisme tempoet og stemningen. Vi går ind i et håbefuldt år med økonomisk rebound og samfundsmæssig healing.
 
Kilde: Wunderman Thompson
 

2021: Fremtiden er i dag igen i dag

Det er svært at spå, specielt om fremtiden. Det er overraskende let for The Future Today Institute; de kommer igen igen med de kloge, overraskende og nye indsigter. Deres 2020-trend holder stadig, men der er spritnye 2021-trends på vej til marts.


 
Kilde: The Future Today Institute
 

TrendWatching: de 21 forbrugertrends

TrendWatching guider dig igennem 21 forbrugertrends – og hvordan du skal forholde dig til dem.
 
Kilde: Trendwatching
 

Activate: E-sport vil rykke

Folkene fra Activate giver i deres Outlook 2021 12 bud på, hvad der kommer til at ske inden for tech og medier. De forudser enorm vækst inden for AR/VR og e-sport og spår, at 5G vil drive stor vækst inden for brug af digitale løsninger. Udover dette vil indtægterne fra medie- og tech-virksomheder stiger med 375 mia. dollars fra 2020 til 2024. Det bliver et par spændende år!
 
Kilde: Activate
 

Mintel: Sundhed og eskapisme er alfa og omega

Holdet hos Mintel har fundet seks globale tendenser, der vil forme forbrugernes behov. Omdrejningspunktet er, at sundhed er kommet på dagsordenen.Som følge af pandemien er vores behov for eskapismen blevet større. Vi rykker samtidig sammen mere i ligesindet fællesskaber, og vores virtuelle liv er kun blevet vigtigere. 
 
Kilde: Mintel
 

Forrester: COVID-19 vil tegne 2021 

Forrester har fokus på konsekvenser af COVID-19. Nu kommer der fart og fokus på alle de ting, vi begyndte på i 2020.
 
Kilde: Forrester
 

Gartner: 2021 = IoB

IoB (Internet of Behaviour, red.) bliver altafgørende ifølge Gartner. Kender du begrebet? Hvis nej, så læs rapporten her, og se Gartners trendvideo nedenfor.
 
 

Benedict Evans' årlige præsentation.

Man siger “software is eating the world”. Da det begyndte at overtage og spise af menneskets verden, fik software endnu mere magt.
 
Kilde: Benedict Evans
 

Adobe: den post-pandemiske verden set fra photoshop-verdenens HQ

Hvilke trends og tendenser ser Adobe? WFH + hvad?

Kilde: Adobe
 

Frog Design: Den nye verden er remote control, radical responsibility og et reality check

Det berømte designfirma, som byggede de første Apple-computere, finder tidens ånd i tre fiktive begreber.
 
Kilde: Frog Design 
 

Hvad tænker tech-giganten Facebook om 2021?

Alle hader Facebook, men alle bruger det til alt muligt. 2020 var året, hvor tech-giganten igen kom i politisk stormvejr over sin rolle og manglende ansvarlighed for den digitale borgerlige offentlighed. Alt imens trafik og indtægter aldrig var større Hvordan ser de 2021?
 
Kilde: Facebook IQ
 

Carat: 2021 er emotionel intelligent marketing

Et af verden største mediebureauer peger på, at emotionel intelligent marketing vil tjene 2021. Vi ved ikke, hvad det betyder, men det lyder spændende.
 
Kilde: Carat
 

McKinsey: Velkommen til the next normal. The New Trends in the New Normal 

Mckinsey er erhvervslivets Jedi-ridder. Underspillet, men universets klogeste. De har gjort sig mange gode, kloge tanker om, hvad the new normal i 2021 vil være.
 
Kilde: McKinsey & Company
 

HubSpot sætter spot på SoMe-trends 2021

Vi bruger HubSpot til CRM. Firmaet er gået sammen med Talkwalker om et trend- og tool-whitepaper om SoMe-tendenser i 2021. Praktisk og problemorienteret.
 
Kilde: HubSpot
 
 
 

Atomico: COVID-19 skabte en tech-acceleration, fordi alle er remote first WFH

 
Atomico laver hvert år en analyse af, hvad der rykker i den europæisk tech-verden. COVID-19 har skabt en teknologisk acceleration, hvor alle er remote first WFH og cloudbaseret. Godt for tech, men meget nyt og anderledes for alle os andre.Tech-acceleration har medført, at pengene er fosset ind i nye startups, fordi markedet og mulighederne er vokset. 
Kilde: Atomico
 
Ikke at forglemme: sidst, men desto vigtigere.
 
Følg med på Martin Schultz side digitaltrendspredictions, hvor år for år samler det bedste trend rapporter. En sand guldgruppe af trends og tendenser år efter år.
 

Hold altid øje med John Maeda. Han holder øje med alle og alt 

Vi ved ikke, hvornår han udkommer med sin trendrapport 2021, men professor Maeda er altid værd at følge og lytte til. Her en YouTube med hans seneste tanker. Følg med på hans site her.
  

Relaterede artikler

Megatrendy liste over megatrend-lister 2019 - Januar er juleaften for trends. De vælter frem overalt som gratis gaver fra alle til alle. Det er på denne tid af året, ...
Megatrendy liste over megatrendlister 2020 - Januar er juleaften for trends. De vælter frem overalt som gratis gaver fra alle til alle. Det er på denne tid af året, ...
”Er der nogle frække piger på linjen?” - Hvem husker 80’ernes 0059 eller Træfpunkt, som det også hed? I bund og grund en simpel mulighed for anonymt at tale samm...
"Odder er ret OK" - Vi drømmer om at skifte bylivet ud med en tilværelse på landet. Og selvom vi ikke helt handler på det endnu, er der modt...
A Bland New World? - Er alle de smukke, sjove og opsigtsvækkende logoer med masser af personality ved at forsvinde til fordel for intetsigend...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

47 JOB

Kommunikations- og eventkoordinator

Se alle job Indryk job

Job

Global PR Manager

Frist: As soon as possible

Presserådgiver

Frist: 10. april

Grafisk Designer

Frist: 5. april
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.