2017 i runde, slappe og ustyrlige tal
Årets k-folk: Brænd alt ned, og start forfra!

Kforum minder dig om årets fuck-ups, fun stuff og fake news, lige fra Covfefe over lokalpolitisk gangbang til dildobyen i Nordvest og Yahya Hassans limo. Illustration: Lieb.

Skrevet af

Redaktionen Kforum

1014 artikler

57 indlæg

Her er Kforums uforskammede, uforudsigelige og udskældte liste over årets kommunikatører. Ofte efterlignet, aldrig kopieret. Til alle os, som starter igen, når vi har brændt alt ned for at klaske folk i numsen, mens vi ødelægger et new management-begreb med et bogstav.
Årets eneste numseklask, som var okay: De mange klask vores erhvervsminister får i numsen under bruseren af sine spinning-holdkammerater, fordi det går så godt for regeringen og for Brian. Klap, klap herfra. Vi vil med på holdet.
 
 
Årets Public Affairs-indsats: DR. Effektfuld, målrettet og tværmedialt. Med tydelig negativ ROI på helt op til en milliard danske kroner. Tillykke. I øvrigt fin detalje, at bestyrelsesformanden ikke ville stille op i Deadline for at forsvare sin direktør. Hvem vil så, kunne man spørge? Mogens Jensen fra Socialdemokratiet er nu DR's eneste sølle ven. LØB!
 

DR-toppen består af et indspist old girls-netværk af hornbrillebeklædte damer, hvor licens og organisationsforandringer er noget, man giver til sine veninder. Polfoto: Bjarne Bergius Hermansen.
 
Årets #megaselvmål: Dansk Journalistforbund. Det kan ikke gøres meget bedre. Knivskarpt eksekveret bliver den indre krise en ledelseskrise, som fordobles med en stakeholder-krise. Alt sammen samlet i en kæmpe undersøgelse og mail ud til alle medlemmerne.
 
Årets totalt ufattelige, uforklarlige, utænkelige overscoring: At Naser Khader har scoret Sherin Khankan?!
 
 
Årets underscoring: Huma har tilgivet Weiner. But why? WHY?!
 
 
Årets bedste Q&A-session: Gangbang fik en lokalpolitisk drejning efter, man fangede en lokal politiker på vej væk fra ... nå ja, et gangbang. Herefter påbegyndte byrådsmedlem Per Zeidler så en diskussion af forskellen på at være medvirkende kontra tovholder på det hersens sexorgie, som han netop var ved at forlade med den prostituerede Putte ved sin side. En svær platform, som løftes med hans lokalpolitiske slogan: ‘Hvor hjerte og hjerne går hånd i hånd.’
 
"Hvad laver du her?" - "Jamen, jeg er på besøg, lige så vel som mange andre er på besøg". "Så du er kunde?" - "Nej." Okay så.
 
Årets kontrafaktiske platform: Den danske nationalist, som med stor SS-nazitatovering på halsen benægter samarbejde med nazisterne.
 
 
Årets bedste begravelse betalt af verdens bedste ven: Johnny Depp brugte 20 millioner kroner på at bygge et 47 meter højt kanontårn og fyrede en kanon af med Hunter S. Thompsons aske i en ørken i Nevada til tonerne af Mr. Tambourine Man. BFF.
 
 
Årets bybrand-bashing: Prinsgemalens overraskelsesangreb på Roskilde Domkirkes gravplads fra den åbne sportsvogn i Sydfrankrig.  
 
 
Årets mest-vrøvle-feminist-hadende-super-fjollede-Facebook-opslag: Rasmus Nøhrs angreb på Camilla Stockmann. Først var det Hornslet ... nu: Hvorfor er sure, gamle, DUMME mænd altid efter den smukke, kloge kvinde?
  
 
Årets kæmpe feministforvirring forklaret for den røvsyge urystelige røv Mette Fugl: Ludermanifestets krigere kæmper ved at ryste røv mod andre, som ikke vil ryste røv, og som er sure over, at de vil være glade ludere. De kalder andre, som ikke vil kaldes ludere, sure og ryster deres røv i vrede over de andre røvsure feministmanifester. Og så er det også noget med, at de vil modtage færre dick pics og gerne vil tilbage i Paradise H.
 
 
Årets bedste talking heads-interview: Børn er børn.
 
 
Årets mest usikre undersøgelse: Metroxpress ved meget om kvinder og statistisk usikkerhed.
 
 
 
Årets copy-paste-tale:
 
 
Årets mest topirriterende TV 2 News-selfie: 
 
 
Årets mystiske strafferetlige råd: Skyd med vandpistol på Distortion-deltagere, som pisser på gaden.
 
Årets fake fake news: Den sande historie om Zetlands fake news-tv-reklame, som var fake news for at stoppe fake news.
 
 
Årets sprængfarlige bromance: Trump <3 Kim Jong-un
 
 
Årets disruption: Hygge-Hellas forslag om at brænde alt og alle og starte forfra hvert syvende år.
 
 
Årets bilag: Hestetransportbilaget fra DR's arkiver. Selvom vi er mange, som gerne ville have set et bilag for Haagerups mange bonuspoints. Det er da en god og konstruktiv nyhed, hvordan han brugte dem på en konstruktiv måde i sit liv. En slags bonus-'journalism of hope and private gains'.
 
 
Året bedste bilag-comeback: Johannes Langkildes selvironiske kommentar til partiet ‘En Død Hest’.
 
 
Årets bedste kampagne: Ødelæg et new management-ord med et bogstav. Michael Bertelsen startede hypen med ‘italemætte’.
 
 
Årets kollega-til-kollega-feedback: Forhenværende k-chef i Det Hvide Hus, Anthony Scaramucci, tog bladet fra munden og beskrev stabschef Priebus som en 'fucking paranoia schizo' og ideologen Steve Bannon som en 'egoman, der kun er optaget af at slikke sin egen diller'. Naturligvis alt sammen samlet i en k-plan for Trump.
 
Anthony Scaramuccis kollega-feedback resulterede i, at han efter kun 10 dage i Det Hvide Hus måtte forlade posten som kommunikationsdirektør. Kilde/ Getty Images. 
 
Årets mest nervepirrende aprilsnar (for alle de andre selvfølgelig):
 
 
... og denne britiske spinoff:
 

 
Årets T-shirt: Spoiler: Clinton Wins! Nej, desværre.
 
 
Årets mest bitre forglemmelse: Dette billede fra Bodil 2014, hvor et samlet anmelderkorps fik orgasme over Zentropa, Aalbæk og Lars von Trier, husker os på, at medierne engang, med Politiken i spidsen, elskede Ålens seksuelt grænseoverskridende, men ”kreative” kultur og film. Tiderne skifter.
 
 
Årets mest hemmelige kodeord: Nu knækket!
 
 
Årets vigtigste spørgsmål af Anna Mee Allerslev: "Er det Jeanette, som hjælper med cavaen i morgen"?
 

Det startede med et "ja". Det sluttede med et "nej" til Anna Mee Allerslev. Kilde: Facebook.
 
Årets bedste byggeprojekt: Dildobydelen i Nordhavn. Røvgodt tænkt.
 
 
Årets fuckfinger til kultureliten: Bob Dylans eksil-stunt i forbindelse med ikke at ville møde op og modtage Nobelprisen for efterfølgende at holde en tale, han havde fundet på nettet. FUCK YOU, Louisiana, ravkæder, og Politiken Plus-segmentet generelt.
 
The joke is on you. Bob med sin åbenlyse internettale om mesterværket Moby Dick.
 
Årets servicerejse: United Airlines second-to-none rejse-substituerende service til passagerer i deres overbookede fly.
 


Årets shampoo: Det bliver ikke mere fedt på den fede måde end fedtede Johnny Madsens shampoo til fedtet hår. Fedt!
 

Selvom Johnny Madsen, efter eget udsagn, "ikke er den store bader", så afholdt det ham ikke fra at lancere en shampoo og deo (som går under navnet 'lynbad'), der kan købes for 20 kr. i Kvickly.
 
Årets mest overskuelige oversigt: Når ting forklares via mad, forstår man alt.
 
 
Årets bedste Jørgen Leth-portræt: Tag nu lidt lettere på dig selv, Leth.
 
 
Årets regeringspartner: Anders Samuelsen. Fuck, hvor er han provokerende.  
 
 
Årets kundedialog: Roskilde Festival giver zero fucks for Benjamins fucks.
 
 
Årets rystende chok og totale overraskelse fra Naser Khader: Da Naser Khader opdager, at mindst 11 af hans selvbiografis 75 kapitler indeholder længere passager, som er skrevet af efter bøger, artikler og Wikipedia. Fy, hvem er det mon, som kunne finde på at gøre det? Det betryggende er dog, at Naser Khader kender og bruger Wikipedia.
 

'Hjertet bløder' er spækket med plagieret tekst. Bogens forfattere, Naser Khader og Stig Matthiesen, er begge meget overraskede og skubber skylden på hinanden. Resultatet blev, at bogen blev trukket tilbage og brændt. Scanpix: Sarah Christine Nørgaard. 
 
Årets servicerejse-pain-point-infinity-loop: Den aldrig afsluttede krig mellem Elgigantens svingdør versus Elgigantens glasdør.
 

Credit til Anders Hemmingsen.
 
Årets cirkusforestilling: Bragt til dig af DR (Se øverst i højre hjørne).
 
 
Årets epic revisor-fuckup: Revisorer er nu engang sat i verden for at have styr på deres og andres shit. Det var derfor en epic fail, da revisorfirmaet PwC koksede i at give den rette konvolut med den rette Oscar-vinder
 
Panic at the Oscars. PwC's Brian Cullinan og Warren Beatty hastediskuterer konvolutindholdet, mens omgivelserne koger over i mangel på tryghed og viden om, hvem der egentlig vandt den Oscar. Bad Branding for PwC.
 
Årets mest irriterende Mejlgade-Aarhus-Gnagsificerede, selvglade og frelste undskyldning: Uffe Elbæks undskyldning: “Jeg er en fejlbarlig politiker, jeg er et fejlbarligt menneske, og jeg står i spidsen for det uperfekte Alternativet.” Tag tilbage til Aarhus.
 
  "Stol på mig" er verdens ældste joke, Uffe.
 
Årets has-been-wanna-be: Rufus, please, let it go. We love you, but stop. Leave the country. Now.
 
 
Årets clip art: Sidste år bragte vi jer Ghita Nørbys livmoder-faldskærmskjole. Nu bringer vi jer Pharrels kones Met Gala-kjole:
 
 
Årets SoMe-selvmål: Du fryder dig ikke over, at du brænder jetbenzin af til et topmøde om klimakrisen som spindoktor for miljø- og klimaministeren. Vel, nej? Basta!
 
 
Årets morale: Stjæl ikke trøjer fra dine Tinderdates. Vel, Kasper?
 
 
Årets Easternization: René Fredensborg og Shine. René vil have en kødgryde-kvinde og feministerne vil gerne smide René i gryden.
 
 
Årets event: Only in the United States of America. Skyd for helvede efter det lortevejr!
 
 
Årets homo-hater: Søren Krarups homo-shaming af Macron, den ‘lille pæne bøssedreng’.
 
 
Årets bedste tweet mellem rivaler: Vi er enige, Messi. WTF?
 
 
Årets bitre kage: Inger 'Antoinette' Støjbergs kagefejring af asylstramningerne. Man fejrer ikke den slags med kager.
 
Inger Støjberg gik Marie Antoinette i bedene. Hvis folket ikke har et sted at bo, giv dem et billede af en lækker kage.
 
Årets mest unødvendige og absurde argumentation: Bornedal er verdens bedste til at skrive replikker og verdens bedste til at argumentere FOR seksuel chikane på den der sindssygt irriterende barokke Bornedal-agtige måde.
 

Bornedal: "Konsensus er politisk korrekthed, og politisk korrekthed er Pol Pot." Kilde: Scanpix.
 
Årets triste farvel: Jacob Ludvigsen, hobitten i habitten, der, udover den legendariske Squash-reklame, også var co-founder af både Christiania og Thylejren. Respekt.
 

Jacob Ludvigsen døde i år den 2. april. Han blev 69 år gammel. Polfoto: Simon Fals.
 
Årets mest irriterende #hashtags: Kforum siger stop til hashtag-associationsbomber, #momlife og til at døbe sit barn ‘Hashtag’. Særligt irriterende er #typen #der #misforstår #konceptet #med #hashtags #og #tagger #alle #ord #separat.
 
#Nej, #City #2, #nej! 
 
Årets største Big Data-gåde: Hvad har mænd over 65 imod kvindelige yogalærere? Google-datanørden Davidivitz foreslår i øvrigt, at alles pornosurfing-historik deles med alle i et porno-Armageddon 2018.
 
 
Årets ondeste tvillinger:
 
Når man cykler helt alene rundt på et stort hotel, der hedder Verden.
 
Årets forståelige, kollektive Twitter-bashing:
 
 
Årets fashiontrend: Nøddemix-moden. Hvor alle ligner en fattig naturvejleder på flugt fra Donald Trump. Det er street uden at være gangster, outdoor uden overskud, normcore uden normalitet og athleisure uden selfie-branding.
 
 
Årets forskelle mellem Elbæk og Aalbæk: Den ene stikker en mikrofon i trusserne på de ansatte. Den anden et kamera. Den ene sender julekort ud med stift lem og nissehue. Den anden hjælper med at hænge billeder med slappe tissemænd op på en homobar. Den ene inviterer medarbejdere i nøgensauna og giver smæk. Den anden inviterer medlemmer til swinger-rock i et darkroom uden smæk.
 
Det ikoniske julekort fra dengang Ålen var stor.
 
Vi ses næste år efter spinning under bruseren. Klap, smæk, af selvfed begejstring over, hvor godt det går for os i k-branchen #Fordetkommertilatkørerjoforsindssygtforoskfolki2018.
 
Vi ser frem til 2018, fordi det allerede nu tegner lovende. Yahya Hassan er nemlig blevet hentet i en limo og kører lige nu mod Aarhus med 150 i timen for at hente OBH-knive.
 
Den sidste pris bliver så til Yahya Hassan.
 
Årets svære toer, for kan det blive vildere i 2018? Vi tror på det:
 

Yahya forlader fængslet. I limo.

Relaterede artikler

Bløvjobs, ubeskattede boksershorts og Bornedal i demokratiets tjeneste - Kforums utrolige, uforbeholdne og uforudsigelige analyse af årets kommunikatører fra de geniale over de skrækindjagende...
Julefrokostens bullshit-bingo - Vi kender klicheen: snap, chef, sild, kolleger, oversharing, angsten for at sige noget upassende og høre noget, man gern...
Årets kommunikatører 2016 - Her er Kforums uforskammede, uforudsigelige og udskældte liste over årets kommunikatører.  Ofte efterlignet, aldrig kopi...
Årets (anti)feministiske fuck-ups - Kvindernes Internationale Kampdag fejres hvert år den 8. marts for at sætte fokus på kvindernes stilling i verden. Kvind...
Gak gak gaveregn - Julen er hjerternes, men også gavernes fest. Hvis du endnu ikke har fået shoppet de sidste julepakker, så fortvivl ej. K...
Decembers top- og flopkommunikation - Kommunikationskonsulenterne Anna Thygesen og Anne Kirstine Cramon skriver hver måned klummen “Kommunikation – Hot og Not...
Fra sproglig rådgivning til big data - Feltet kommunikationsrådgivning har været i udvikling, siden det opstod i 60’erne, og kommunikationsrådgiverens rolle og...
Gris til grin - Landbrug & Fødevarer har en plan. De vil revitalisere grisen. Eller de vil have, at vi siger gris i stedet for svin. Ell...
Sådan bliver du kommunikationschef - En række chefer peger med afsæt i KOM magasinets kommunikationschefundersøgelse på, hvordan man tager skridtet fra at væ...
Den olympiske k-chef - IOC's kom.direktør, Rebecca Edwards, var for nylig på besøg i København hos bureauet Frankly. Her fortalte hun om, at hu...
3.096 k-folk tror ikke på fake news - Den nyeste undersøgelse blandt 3.096 europæiske kommunikationsfolk i 48 lande viser, at opbygning og fastholdelse af tro...
Trendanalyse 2019: mere tillid og klimakamp - Hvilke trends og tendenser vil tegne 2019? Her er chefredaktør Timme Bisgaard Munks bud på trends, temaer og teknologier...
Årets kommunikatører 2018 - Her er Kforums uforskammede, uforudsigelige og udskældte liste over årets kommunikatører. Ofte efterlignet, aldrig kopie...
Kforum kalder alle k-chefer - Vi gennemfører en stor k-chefundersøgelse sammen med fagforeningen Kommunikation og Sprog. Tilmeld dig, bliv en del af p...
Er du Team Ghita, Iben, Ghiben eller 24syv? - Den danske befolkning er delt i en sjældent set grad. Nogle holder med sure gamle Ghita. Andre med 12-talspigen Iben. Er...
Her er Danmarks mest troværdige faggrupper - For 11. år i træk har vi i Radius CPH gennemført vores årlige analyse af 26 forskellige faggruppers troværdighed. Er der...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

48 JOB

Kommunikationsrådgivere

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.