Interview
06-24 blev nok for Jønsson

Efter 10 hektiske måneder med arbejde fra 6 morgen til 12 aften stopper Rasmus Jønsson som kommunikationschef i Ny Alliance . Jønsson har nydt det høje tempo, men ærgrer sig over, at det til tider gik ud over forberedelsen af kandidaterne, blandt andet fordi man først fik udnævnt flere af dem under valgkampen. Det var dog tiden til familien, der fik ham til at melde sin afsked.

Hvorfor valgte du at stoppe i Ny Alliance nu?


Det har været rigtig spændende at være med til at starte Ny Alliance op, men det har også været en periode med et enormt pres. Så nu har jeg lyst til at få en mere rolig hverdag. Samtidig er der er også rigtig mange andre projekter, jeg har lyst til at skabe og udvikle. Det har hele tiden været mit mål at kæmpe for, at Ny Alliance kom i Folketinget, og så bagefter vurdere, hvordan det hele hang sammen – specielt i forhold til familien. Det har været en arbejdsdag fra 06-24 siden 7. maj sidste år, så Ny Alliance har fyldt hele min tid. Når ens søn første ord er ”hvor er far”, begynder man at overveje, hvor lang tid man skal blive ved med at arbejde på den måde. Jeg har to små børn.  Dem har jeg ikke fået brugt nok tid sammen med, men det skal jeg nu. 


 

Hvilken erfaring tager du med dig fra tiden hos Ny Alliance?


Det lille år, jeg har været i NA, har givet mig 10 års erfaring, fordi der har været så meget pres på i hele forløbet. At bygge et parti op fra bunden har givet en kæmpe erfaring. Vi startede i maj med en pc i et baglokale på Frederiksberg og sidder nu så kort tid efter på Christiansborg. Hele den proces har været meget spændende og givet meget erfaring. Jeg har også lært at arbejde under et ekstremt medietryk på godt og ondt. Ny Alliance har stort set været på forsiden hver anden dag, siden partiet blev stiftet, og det giver lidt erfaring at arbejde under et sådan medietryk.


Hvordan har det høje tempo påvirket dig?


Det har været rigtig spændende. Men det har også været en udfordring, fordi vi skulle bygge et parti op samtidig. Det har betydet, at vi både skulle udvikle og levere politik samtidigt. 


Hvad var din største succes hos Ny Alliance?


Jeg har været en del af et hold, som på få måneder har fået bygget et parti op fra bunden. Vi er et meget lille hold, der på under et halvt år samlede 20.000 underskrifter, så vi kunne blive opstillet, opbyggede en partiorganisation med 14-15.000 medlemmer, ti storkredse og 90 lokalforeninger og 100 folketingskandidater. Samtidige udviklede vi et partiprogram og havde stor indflydelse på dansk politik. Det opfatter jeg som et o.k. resultatet.


Hvad har du savnet i tiden hos Ny Alliance?


Jeg savner, at vi havde haft flere midler til at kunne få en egentlig kommunikationsafdeling op at køre. At vi havde haft ressourcerne til at træne kandidaterne til det politiske projekt, vi var i gang med. Men det lykkedes ikke, blandt andet fordi vi måtte udnævne mange af kandidaterne undervejs i valgkampen. Derudover kunne det naturligvis have været fedt at have haft pengene til at lave en større kampagne.


Levede jobbet op til din egne forventninger?


Jeg nåede ikke rigtig at skabe nogle forventninger, før jeg gik ind i jobbet, fordi det gik så stærkt. Og min egen forventning har været svær at finde, da jeg har haft mange funktioner undervejs.

 

Hvad skal du lave nu?


Jeg fortsætter med at drive den virksomhed, jeg også havde før NA. Jeg skal bl.a. lave kommunikationsrådgivning, analyser og måske vil jeg også skrive en lille smule om politik. 


Kommer vi til at se dig som politisk rådgiver på Christiansborg igen?


Det har jeg ingen aktuelle planer om. Men jeg synes jo, politik er super spændende, og det er interessant at være med der, hvor tingene kan påvirkes. Men om et eventuelt comeback bliver på rådgiversiden eller på sidelinjen, har jeg ingen planer om nu. 

 

Relaterede artikler

General Poulsens politiske deroute - Jørgen Poulsen var en eminent generalsekretær i Røde Kors, der var respekteret af befolkningen, men han blev på rekordti...
Ny Alliance – The Movie! - ”Det var det”, sagde Naser Khader, efter at han kort efter nytår 2009 ringede og meddelte Anders Samuelsen, at han forlo...
Guldbrandsen om Dagbogen - Christoffer Guldbrandsen har lavet en ny dokumentarfilm. Denne gang om Ny Alliance. Vi har spurgt ham, hvad filmen handl...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

40 JOB

Storyteller

Se alle job Indryk job

Kursus

Adfærdspsykologi: Forstå din modtager og styrk din kommunikation

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Job

Kommunikationskonsulent

Frist: Hurtigst muligt

Communications Manager for Retail

Frist: 30. september

Kommunikationsrådgiver

Frist: 3. oktober
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.