Anders Kristensen


Anders Kristensen

Anders Kristensen

Karma: 0 (?)

Har jeg brug for en lønsikring?!?
Da jeg kørte hjem fra en smut til Aalborg i Lørdags hørte jeg i radio-nyhederne, at regeringen har besluttet, at dagpengesatsen ikke skal følge løn-konjukturerne, og at mange danskere nu og i fremtiden ikke vil kunne forsørge sig selv på en dagpenge sats.
 
Det fik mig til at spørge mig selv - kan jeg leve på en dagpengesats?
 
Det er egentlig en spørgsmål man altid bør stille sig selv, da man jo aldrig kan være sikkert på at have en job. Men med 10 år på arbejdsmarkedet uden ledighed, har det aldrig strejfet mig, at jeg potentielt ville få svært ved at få tingene til at hænge sammen uden et job. 
 
Min svar til mig selv var ret klart - nej det ville jeg ikke kunne. Jeg har både lån i hus og bil, og med børn der også koster lidt vil en dagpengesats overhoved ikke række.
 
Løsningen til dette dilemma er selvfølgelig at få en lønsikring, så jeg kan sove trygt om natten, men har jeg virkelig brug for sådan en? Hvad med istedet bare at spare op til dårlige tider? Min egen lønsikring så at sige...
 
For det første er lønsikringer ikke helt billig - tag bare et kig her, for at se, hvad man egentlig betaler for en lønsikring alt efter lønniveau. For det andet, så har det vist sig, at det nærmest ikke kan betale sig med min indkomst - Tjener man i omegnene af 25-30.000, så er det meget begrænset, hvor meget en lønsikring kan hjælpe med - det er kun hvis du er en af de helt store fisk, at en lønskirng virkelig batter noget.
 
For os dødelige med en løn omkring de 30.000, må jeg nok erkende, at det bedre kan betale sig at sælge bilen, hvis man mister jobbet - det er ca. den udgift man har som udgør skellet mellem dagpenge og dagpenge + lønsikring.
 
Så ja - dette var bare et udråb til jer alle - spørg jer selv - har jeg råd til at leve på dagpenge eller har jeg brug for lønsikring?
 
Mvh.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

23 JOB

Kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.