Allan Ohms


Allan Ohms

Allan Ohms

Karma: 107 (?)

Kære justitsminister Morten Bødskov, kære økonomiminister Margrethe Vestager og kære oppositionsleder Johanne Schmidt-Nielsen,
Åbent brev sendt via Kommunikationsforum og mail
 
Kære justitsminister Morten Bødskov, kære økonomiminister Margrethe Vestager og kære oppositionsleder Johanne Schmidt-Nielsen,
 
I går skrev min kollega, advokat René Offersen, en glimrende Grundlovskommentar i Berlingske*). Temaet var behovet for at styrke borgerens retsstilling i forhold til staten. Det er et vigtigt tema.
 
Ved Folkemødet på Bornholm i sommer stillede jeg spørgsmål om retssikkerhed til Helle Thorning, Villy Søvndal, Pia Kjærsgaard og Margrethe Vestager. Sidstnævnte var alene om at give et seriøst svar og demonstrere en viden om emnet. Derfor glæder jeg mig som borger i Danmark over, at Morten Bødskov som ny justitsminister klart har manifesteret seriøs interesse for retssikkerhed. Justitsministeriet er de seneste ti år blevet mere og mere usynligt i vores samfund, hvor økonomi uden nærmere betænkeligheder får lov at gå foran også på områder, hvor økonomien ud fra et samfundsøkonomisk helhedsbillede slet ikke kan begrunde denne forrang. Derfor glæder det mig, at vi nu har en økonomiminister, der har demonstreret viden om retssikkerhed og jeg ser frem til, at Justitsministeriet under Morten Bødskov kommer frem i lyset og får lov til at vogte retssikkerheden også på borgernes vegne.
 
Samfundets problem er, at de, der ikke aktuelt selv savner retssikkerhed, tror, at den findes. Det gør den ikke i forholdet borger-stat. Som advokater har vi vanskeligt ved at trænge igennem med budskabet om, hvor slemt det står til, fordi mange tro, at vi gør det for egen vindings skyld. Det gør vi ikke, men kun få mennesker i dette land ved, hvor galt det er fat. Og pressen interesserer sig ikke for emnet i mærkbart omfang.
 
Jeg vedhæfter en rapport, som jeg i dag ikke kan finde i det offentlige rum. Det undrer mig, for en er stadig aktuel. Den er fra 2004 og udarbejdet for Advokatsamfundet og den taler sit klare sprog om, at borgerne og staten ikke har lige adgang til domstolenes beskyttelse. Siden den kom frem har jeg hørt en del politiske skåltaler, men ikke oplevet, at nogen ærligt er gået foran for at ændre på tingenes tilstand.
 
Jeg spørger nu jer: vil du, Morten, gå foran? Vil du, Margrethe, lette på låget til pengekassen og vil du, Johanne, holde regeringen på sporet i spørgsmålet om retssikkerhed?
 
Som praktiserende advokat i en by, er er lige på kanten af udkants-Danmark, glæder jeg mig til at høre fra jer.
 
Mange optimistiske hilsener fra
 
Allan Ohms
advokat(H)
Roskilde
 
Henvisninger:
 
 
Min kommentar til René Offersens kronik med talrige henvisninger kan ses her:
 
 
Vedhæftes: rapport om fri proces

Kommentarer

Få nyhedsbrev

27 JOB

Digital Content Creator

Se alle job Indryk job

Job

Grafiker

Frist: Hurtigst muligt

Studentermedhjælper

Frist: 6. februar

Projektudvikler

Frist: 19. februar
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.