Troels Johannesen


Troels Johannesen

Troels Johannesen

Karma: 365 (?)

Forfatter:

17


artikler

3


indlæg

Rønns asylkiks - nu får Birthe en spindoktor

Sagen om regeringens asylaftale, der i skrivende er genstand for højspændt drama på Christiansborg med både grønlandske mandater, Pia Christmas og Ny Alliance som aktører, er eksemplet på, hvordan små detaljer kan blive afgørende når politiske aftaler med stor medievågenhed skal indgås. Og her har minister-debutant Birthe Rønn Hornbech kikset, trods gode odds i opløbet.

Eftersigende var Socialdemokraterne nemlig et mulehår fra at indgå som en del af den administrative aftale som regeringen og Dansk Folkeparti havde indgået om forholdene for de afviste asylansøgere. Og dermed var der lagt op til en bred aftale om en af valgkampens hedeste enkeltsager. Men så træder Birthe Rønn ved siden af.

For ud af døren fra forhandlingslokalet med regeringspartierne og Dansk Folkeparti træder Peter Skaarup foran et enormt medieudbud, inden Socialdemokraterne er nået at komme til forhandlingsbordet. Her udlægger Skaarup aftalen som den var klappet af med regeringspartierne for åben blok og kamera. På den måde kommer resultaterne af aftalen Socialdemokraterne  for øre - en aftale som S var med på bortset fra, at man ønskede, at asylfamilerne kun skulle sidde to år fremfor tre år i asylcentrene før de fik tilbudt boliger uden for centret.

Med den store politiske fodfejl som Birthe Rønn lavede ved ikke at få Socialdemokraterne - og Ny Alliance - til forhandlingsbordet, og lade DF rende med opmærksomheden og budskabet om en smal aftale om asylfamilerne, udstiller hun, hvorfor en minister som hende har brug for en særlig rådgiver - eller i de mindste en presseansvarlig tæt på ministeren, der kan håndtere mediernes interesse for mediesager som er mange på integrationsområdet.

En rådgiver med tæft, havde ikke ladet Dansk Folkeparti gå lige i armene på en hungrende presse. Og en sådan rådgiver havde også kunne afhjælpe de efterdønninger på sagen, hvor Birthe Rønn står som den store amatør, der ike kan det politiske håndværk. Således havde hun nok også fået råd til, hvordan pressen skulle tackles da det så ud til, at regeringen ville komme i mindretal. Og så havde hun nok ikke som det eneste sagt til den ventende presse: "I tror da vel ikke, at jeg har tid til jer nu"?, som det lød efter Venstres gruppemøde tirsdag.

Den ansvarlige minister er altså ikke tilgængelig for kommentarer og regeringens bud på en løsning af den politiske hårdknude, der er til fare for den parlementariske stabilitet, kommer altså ikke frem, og ministeren står som den store taber.

Birthe Rønn har udtalt, at hun ikke vil have en spindoktor. Men med det mediekiks, hun har lavet i nærværende sag, kan det være at hun ombestemmer sig!

Giv din stemme

15 stemmer
3,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

85 JOB

Pressechef

Se alle job Indryk job

Job

Skribent og redaktør

Frist: 1. november

Videnskommunikatør

Frist: 1. november

Studentermedhjælper

Frist: 25. oktober
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.