Trine-Maria Kristensen


Trine-Maria Kristensen

Trine-Maria Kristensen

Karma: 731 (?)

Forfatter:

23


artikler

261


indlæg

Har du fået nye venner via nettet? Vil du dele din historie med mig?

Jeg skriver på et kapitel om online venskaber og jeg skriver om tillid som en grundsubstans i venskaber. Et af de afsnit jeg sidder og bokser med lyder som følger:

“Et andet vigtigt karaktertræk i venskaber er tillid. Tillid opbygges ved at vi deler privat information om os selv. Vi taler om kærlighed, om sex, om de tanker vi gør os om andre mennesker eller om vores fag eller felt – og hver gang blotter vi os for den anden og viser tillid til, at den anden ikke vil afsløre os eller bruge sin viden om os i mod os. Jo mere åbne vi er overfor venner, jo mere private, jo dybere har venskabet potentiale til at blive – og jo mere sårbare bliver vi også i venskabet. Vi investerer tillid i et venskab og dermed bliver venskabet mere dyrebart for os.

Så hvor efterlader det online venskaber? Kan vi bygge tillid til hinanden og blive rigtige venner online? Masser af venskaber starter online. Og de præcise tal er svære at finde, men det er ikke unormalt at se undersøgelser der viser at 20% af alle parforhold starter online – så selvfølgelig foregår der tillids-opbygning online.

Og hvad er det så der får os til at stole på hinanden online? Hvad er tillidsvækkende? Først og fremmest at vi starter. At vi går i gang med at vise hinanden tillid. Jeg kommer ganske enkelt til at stole mere på dig, hvis du viser mig noget af dig selv – og måske tør være en lille smule sårbar. Det kan være at du i stedet for at skrive dine blogindlæg helt færdige, så det virker som om du ved alt, vælger at blotte din tvivl eller din uvidenhed eller din (rodede) arbejdsproces – eller måske bare at du begynder at stille spørgsmål og undre dig? Det kan også være du deler overvejelser du gør dig om den måde du er på, om den måde du reagerer på eller den kamp du kæmper for at blive bedre til at være sund eller til at sige fra – eller alt muligt andet, hvor du kan blotte dig, vise en smule sårbarhed og være personlig uden at blive så privat, at jeg rødmer og tænker “Ups – det var nok ikke skrevet til mig”. Det er en balancegang og der er med garanti mange forskellige måder at starte online venskaber på.

Min erfaring er imidlertid at mange af de mennesker jeg kender som har gode, synlige online personligheder og mange venner er gode til at vise verden tillid i en eller anden form og dele det de ved. Mange af dem fortæller mig, når jeg taler med dem, at de er startet med ikke helt præcis at vide, hvad de skulle dele online? Alligevel tog de chancen og stolede på at nogen derude nok kunne bruge deres overvejelser til noget – og det er der kommet gode venskaber ud af…

Har du sådan en historie? Om at nogen du kender nu delte noget du genkendte eller som gjorde at du tog initiativ til et venskab – eller har du selv vist tillid og fået venskaber til gengæld? Eller synes du der er andre væsentlige elementer i tillid? (Etos, logos og pathos fx), så må du meget gerne enten kommentere eller sende mig en e-mail på trinemaria@gmail.com – jeg vil gerne have nogle gode historier om online venskaber med i bogen – eventuelt anonymiseret, hvis du foretrækker det :-)

PS: Jeg underviser fuld tid både mandag og tirsdag, så hvis jeg ikke lige svarer/ godkender kommentarer asap, så er det fordi jeg ikke lige er online …

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

34 JOB

Fundraising and Donor Care Associate (IG)

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.