Timme Bisgaard Munk


Timme Bisgaard Munk

Timme Bisgaard Munk

Karma: 4867 (?)

Forfatter:

347


artikler

33


indlæg

Triatlon-komplekset
Når en iværksætter får råd til at købe en BMW, stopper lysten til mere vækst og flere ansatte ofte. Det kaldes BMW-komplekset efter bilen af samme navn og rammer landets små virksomheder hårdt. Landets økonomer og embedsmænd er bekymrede, fordi BMW’en bremser for, at noget bliver stort og vokser. Men faktisk har de grund til at være endnu mere bekymrede. Dansk erhvervsliv er ramt af et triatlonkompleks. Nu stopper det ved en carboncykel / titanium cykel
 


Vækst og virksomhedsudvikling er gået i stå, fordi alle er ude at cykle, svømme, løbe, crossfitte. Helt bogstaveligt kører det danske erhvervsliv lige nu rundt på MTB-cykler om natten med lygter i panden eller løber i Alperne, mens væksten er svag. Man brænder ikke for virksomheden. Man brænder kalorier af. Alle er på flugt fra familie, forretning og fremtidens vækst på en cykel til 60 kilo halvt inde i arbejdstiden.

Danmark bliver ikke rigere af, og virksomhederne ikke bedre af, at de kommer tre minutter tidligere i mål i carporten. Selv deres kone, og nok eneste tilskuer, er ligeglad. Dødtrætte sidder de nu og halvsover til strategiseminaret efter sidste uges 500 kilometer landevej. Hvis de da ikke er på Facebook med lidt billeder fra sidste fantomidrætspræstation. To dage om ugen spiser de slet ikke noget, fordi de er på 5/2-kuren. De andre dage sidder de og pirker til deres rawfood og ligner syge, udsultede tændstikmænd. De er bogstaveligt ved at dø af sult, og de er dødstolte af det. Deres kvindagtige kællingekaloriesniksnak er ulidelig at høre på. Deres selvomsorg og selvmåling altomfattende og ufattelig kedsommelig. De har købt sig fattige i gear, skjult det for konen, som ikke kan forstå, at der pludselig ikke er råd til familieferien.

Tænk, hvis grundlæggerne af Mærsk, Lego, Novo og Carlsberg havde været som nutidens sportsfanatikere? Ville virksomhederne været blevet til det, de er i dag? Næppe, for den gamle geniale brygger Jacobsens eneste hobby var øl. Derfor og kun derfor blev Carlsberg måske den bedste øl i verden. Nutidens direktører får ingen nye ideer, for de er for trætte, for udmattede og for udsultede. De tænker bare på deres næste endorfinfix lige om lidt, når de smutter fra kontoret over frokost. Kun når du nævner ord som cykelhjul, transfertid eller støttesokker er de til stede mentalt blandt medarbejderne og i virksomheden. Det er tyveri af shareholder value og burde bekymre enhver aktieanalytiker og -investor.

Godt skjult for medarbejdere og aktionærer lever mange af disse ekstremt højtuddannede, højtlønnede nu et liv som deltidsansat, mentalt fraværende sportsidioter til fuld løn. De snakker EBITDA margin og cost reduction, mens de helt irrationelt i deres sportsidioti er en kæmpe skjult udgift for virksomheden.

Samfundets stærke idrætsideologi bruges som undskyldning og hjelm for, at hobbyen er arbejde. Det er ikke rigtigt, og det er ikke godt for Danmark og dansk erhvervsliv. Tænk, hvad der ville ske, hvis de genfandt interessen for deres arbejde og kunne mønstre samme energi og indsats på arbejde som på cykelstien. Vi ville kunne skabe en sand triatlonøkonomi til vands, til lands og i luften. For det er jo konkurrencestaten og virksomheden, som skal vinde i den globale konkurrence, ikke dem i det næste motionsløb.

Giv din stemme

20 stemmer
4,0/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

57 JOB

Social Media Manager

Se alle job Indryk job

Kursus

Én-dags-kursus: Skærp dit pitch, og styrk dine presserelationer

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Job

Studentermedhjælper

Frist: 22. september

Communications Assistant

Frist: 26. oktober

Kommunikationskonsulent

Frist: 20. september
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.