Timme Bisgaard Munk


Timme Bisgaard Munk

Timme Bisgaard Munk

Karma: 4867 (?)

Forfatter:

347


artikler

33


indlæg

iPad heksejagt slut forbudt
Massemedier har det med at skifte status, når flere bruger dem og jo billigere de bliver. Reglen er, at jo mere folkelige, des mindre status og mere farlige opfattes de. IPad'en er ingen undtagelse. Ved sin fødsel var den et dyrt tegn på velstand og fremtidstro. Ja, de mest visionære skoler udleverede gratis iPads til de små i 1. klasse. 
 
TV2 Lorry 17. februar 2015. Se indslaget om iPads og familieliv her.
 
Højtlønnede og højtuddannede familier fortalte pavestolt, at de havde købt iPads til deres børn. Det var jo børnenes fremtid, der skulle sikres. Sådan er det ikke længere. 
 
 
IPad'en var symbolet på fremtidens fantastiske familie, nu er den det triste bevis på den fraværende forkerte familie. Vi vil ikke være en forkert familie, tænker den altseende, den altbekæmpende familie-chefideolog straks. Forbudt slut finito. Nu skal den væk. Helt væk. Nu må den kun bruges en time om lørdagen, mens mor løber sin tur. Formaninger og forbud ramler nu ned over de mindste medlemmer og deres fortrukne medie. Sid nu ikke med den iPad, bliver der råbt, eller den bliver slet og ret gemt væk.
 
At sidde med iPad'en er nu tålt eller direkte kriminelt på linje med at kaste med naboens æbler eller spise Nutella med fingrene. Anklagen er, at iPad`en har skabt det triste, fraværende skærm-samvær, hvor hvert medlem sidder alene med hver sin skærm. 
 
ALTSÅ DEN MEGET triste måde at være ikke-sammen på som familie, hvor samtalen kun opstår, når der mangler strøm, eller opladeren er væk. Når bare den satans iPad er væk, skal vi nok finde hinanden igen, er drømmen. Post-iPad`en vil betyde en nærværende sjov, hyggelig offline-familie frem, lyder moralen. 
 
Men iPad'en er uskyldig. Problemet er den fraværende familie, ikke iPad'en. Løsningen er ikke at slukke iPad'en. Løsningen er også at finde det digitale nærvær som familie med iPad'en. IPad'en har ikke en essentiel funktion og effekt. Dens betydning og rolle i familien afhænger af, hvordan I vælger at bruge den sammen som familie.
 
IPad'en stopper ikke nærværet. Den kan være redskab til mere nærvær og samvær, hvis du vil det. Problemet er ikke at lille Adam spiller Minecraft på sin iPad. Problemet er at lille Adam spiller det ALENE fordi hans forældre hellere vil løbe en tur end være sammen med ham. 
 
IPad'en er symptomet på den sygdom, at forældrene er mere optaget af egen omsorg end omsorgen for børnene og deres behov. Kuren er, at du som forælder er nærværende tilstede på alle de digitale platforme, dine børn elsker. Ergo find det digitale nærvær med dine børn og byg en by i Minecraft sammen med din søn. 
 
TAG KAMPEN OP mod drengenes klan i spillet Clash of Clans. Vind nu Champions League med jeres fælles FIFA hold gennem strategisk spillerkøb. Mulighederne er legio. Det handler blot om, at du som forælder viser, at du er og vil være en nærværende del af deres nye digitale liv. 
 
Heksejagten på børnenes elskede iPad bringer jer blot længere væk fra jeres børn. Det bliver blot endnu et eksempel på, at de voksne ikke forstår og vil være sammen med børn på børnenes præmisser og platforme. Derfor iPad heksejagt slut forbudt. Det er til familiens bedste.
 
 

Giv din stemme

9 stemmer
4,1/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

57 JOB

Social Media Manager

Se alle job Indryk job

Job

Studentermedhjælper

Frist: 22. september

Communications Assistant

Frist: 26. oktober

Kommunikationskonsulent

Frist: 20. september
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.