Thomas Ladegaard


Thomas Ladegaard

Thomas Ladegaard

Karma: 185 (?)

Forfatter:

2


artikler

644


indlæg

Bloody your hands on a cactus tree – Første gang jeg hørte The Pixies

pixies_580

Det ramte lynhurtigt som et piskeslag. Det var støjende, melodisk, smukt. I et kollektiv omkring 1991 kørte pludselig skiven “Doolittle” med The Pixies. Jeg havde nok hørt om Sonic Youth, men intet var som The Pixies. Inde i støjen boede Beach Boys og The Beatles og havde det bedre end nogensinde:

Jeg vidste (og ved stadig ikke), hvad jeg ville. Men jeg ville altid vokse op og blive en “Debaser”.

David Bowie har kaldt The Pixies for et “Psykotisk Beatles”. Som vanligt en uhyre præcist. De reddede “Honey Pie” fra McCartneys værste bedstemor-muzak. De blev kendt for deres ‘loudQuietloud’ dynamik i sangene. Uden The Pixies ville ordet “indie” ikke give megen mening, og Kurt Cobain måske bare stadig spille i den lokale undergrund i staten Washington.

The Pixies revolutionerede lyden af bas, trommer og to guitarer og fik enkelthed, galskab, støj og melodi til at gå op i en højere enhed. Her mødes støjrocken med Brian Wilson. Og i Black Francis havde Boston-gruppen en karismatisk frontmand, der i sine tekster vekslede mellem det helt enkle (“I love you”), og hunde der drømmer om at flyve til Mars (“Bird dream”).

Når The Pixies er bedst, funkler den eksplosive kemi mellem Black Francis og bassist Kim Deal i sangenes melodiøse og originale opbygning og forløsning. Der er en intensitet, skrøbelighed

“Surfer Rosa” og “Doolittle” er de store plader. Og ind imellem er der romantiske eksplosioner, der ramte mig hårdt på præcis det rigtige tidspunkt:

Og i går kom så noget af springmelding, da The Pixies sendte en ny sang ud i verden. “BAGBOY” hedder den, og selvom det meldes at Kim Deal er ude af bandet, fremstår ikke mindst omkvædet som The Pixies, når de er allerbedst.

Se dokumentar om The Pixies

The post Bloody your hands on a cactus tree – Første gang jeg hørte The Pixies appeared first on www.thomasladegaard.dk.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

44 JOB

Fungerende Pressechef

Se alle job Indryk job

Kursus

Digital Content Bootcamp

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Job

Kommunikations- og engagementchef

Frist: 10. august

Social Media Manager

Frist: 7. august

Projektleder

Frist: 10. august
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.