Rasmus Malver


Rasmus Malver

Rasmus Malver

Karma: 280 (?)

Online partisoldater - gør de en forskel?

Jeg går og tænker over et spørgsmål, som jeg gerne vil have hjælp til at besvare. Siden 1996 har jeg arbejdet med online fællesskaber og sociale netværk, og siden 2000 har jeg tjent penge på at bruge internettets funktioner i politisk sammenhæng. Alligevel kan jeg ikke selv finde ud af, om online-krigere er tiden / pengene værd.

 

Først postede jeg mit spørgsmål på radikale.net, men det første svar fik mig til at indse, at det var det forkerte forum.

Internationalt har vi bogstavelig talt set revolutioner, men i Danmark går det temmelig sløvt. Det overordnede mediebillede er i høj grad præget af fortidens traditioner, men som Bertel Haarder har fået at mærke, er disse også i opbrud. Dog ikke mere end at VU og KU igennem moderpartierne stadig har indflydelse.

Igennem både sociale netværk og nyhedssider er vi blevet introduceret for kommentarfeltet. Online kommentarer er for intelligent debat, hvad flammekasteren var for skyttegravene. Efterhånden kræver de fleste felter en fungerende e-mail-adresse, og selvom det har luget ud i det værste, rækker det som en vandslukker mod brand i en frituregryde.

Det interessante ved onlinedebat er de nye grupper, som finder hinanden. Og her tænker jeg ikke på positive succeser som den republikanske grundlovsbevægelse og radikale.net, men på de knap så sammentømrede som 180grader og Modkraft. Især førstnævnte består primært af mænd der bor alene, som har et fælles had imod samfundsinstitutioner og folk med anden hudfarve end deres.

Indtil i år har de stået rimelig rådvilde på den politiske scene, men i sensommeren friede Anders Samuelsen og Simon Emil til dem, bl.a. ved at love Pia Kjærsgaard ministerbiler og ved at kaste deres hat ind i kampen for fri racisme. På 180grader kører de målrettet den patriakalske retorik, som vi kender fra DF i Danmark og fra Tea Party-bevægelsen i USA.

Det har givet bonus til partiet tidligere kendt som Borgerligt Centrum og/eller Ny Alliance. På nyhedsartikler, facebooksider og selv i spørgeskemaer kæmper de tidligere hjemløse internetkrigere nu for Alliancen. Zenia Stampe kan ikke lave en statusopdatering uden at få en sviner med på vejen, og på debatsider overalt på det danske interweb hærger horderne.

Mit spørgsmål er dette: Gør de en forskel? Er det en fordel for alliancen, at de har hvervet disse krigere?

Giv din stemme

6 stemmer
3,8/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

69 JOB

Chefkonsulent for kommunikation og vidensudveksling

Se alle job Indryk job

Kursus

Lær at lave video til SoMe

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.