Rasmus Malver


Rasmus Malver

Rasmus Malver

Karma: 280 (?)

Malver's law: Godwin's lov, nu med islam

Jeg har længe gået og arbejdet på en kronik om Godwin's lov. Du kender den helt sikker. Han formulerede den som en ægte matematikprofessor, og den officielle udgave lyder "As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

Altså, jo længere en internetdiskussion bliver, jo større er sandsynligheden for at nogen drager paralleller til Hitler og/eller nazismen.

Oprindeligt var den meget uskyldig. Usenet (som reglen vedrørte, da den blev formuleret) blev kun brugt i USA, og de har trods alt ikke den samme forbindelse til Nazityskland som europæere. Efterhånden er den dog blevet en form for undskyldning. I denne uge har Dansk Folkepartis tidl. pressechef Søren Espersen eks. haft et indlæg i Politiken, hvor han gennemgår særligt udvalgte dele af deres politik, og argumenterer for, at de ikke minder om Tyskland i 1930'erne.

At han føler sig nødsaget til at gøre det, siger egentlig alt. Men igennem mit job som professionel politisk konsulent, har jeg arbejdet med onlinemedier siden internettet blev skabt, og derfor har jeg også kunne følge en udvikling på de dansk-sprogede internetsider: Ekstremisterne sætter dagsordenen.

Uanset hvilket emne der bringes til bordet, så skal ekstremisterne nok få blandet islam, muslimer og muhammedanere ind i det. Når jeg fortæller det, griner de fleste. Glistrups "muhammedanerne" på klingende bornholmsk spøger stadig, og de færreste tror på at problemet er så vidtgående som jeg siger.

Lad os tage et kig på nogle af de emner, som jeg (i kraft af mit job) har været med til at sætte på dagsordenen:

  • Stop for diskrimination af homoseksuelle, 6. indlæg: "forbyder vielser af homoseksuelle i moskeerne!"
  • Generelt: Zenia Stampe kæmper for, at DF ikke får gennemført en afskaffelse af racismeparagraffen: "Zenia Stampe er facist (...)" (kommentarer indeholder bl.a. "islamiske reaktion" etc.)
  • Overførselsindkomster: 10. indlæg: "dovne indvandrere", derefter bl.a. "hvor mange der er rædselsslagen bare de hører ordet Islam"
  • Familiehistorie: "gæstfrihed overfor muslimer er blevet skamredet af 30.000 af slagsen!"
  • Kongehuset, 18. indlæg handler om indvandreres ondskab

 

På denne baggrund vil jeg coine Malver's law (som man siger på dansk). Den svarer til Godwin's, men vedrører ikke Hitler eller nazismen, men i stedet islam, muslimer og personer med anden hudfarve end flertallet i et vesteuropæisk samfund.

Giv din stemme

7 stemmer
3,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

69 JOB

Chefkonsulent for kommunikation og vidensudveksling

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.