Pelle Guldborg Hansen


Pelle Guldborg Hansen

Pelle Guldborg Hansen

Karma: 108 (?)

Forfatter:

4


artikler

4


indlæg

Når alt er relativt, er alt godt.

To journalister i to situationer på én dag. Trængt i hver deres argumentatoriske selvforskyldte cafe-latte hjørne dragede de deres bedste forsvarsvåben: "men alt er jo relativt".

Sociologer taler til tider om feminiseringen af middagsbordet. Det vil sige, den historiske udvikling hvor kvinderne først fik lov til at tale i familiens mest centrale rum/praktik, herefter kostede mændende ind til cognac'en i et tilstødende lokale, og til sidst fæstnede dem til snak om have, mad og børn uden en ærlig chance for at flygte for deres ansvar.

Måske i løbet af den samme udvikling vandt ordsproget "alt er relativt" frem - den bedste konversationsstopper for at citere professor Arne Ting Mortensens gamle (men oversete) klassiker.

Men lad os lige få logikken sat fast i dette ordsprog der nu er blevet folkemunde. Det gøres med lidt logisk judo: Hvis alt er relativt er sandt, så kan alt ikke være relativt, da sætningen "alt er relativt" så er sand, hvorfor alt ikke kan være relativt, da sætningen "alt er relativt" så ikke er relativ. Med andre ord så er sætningen "alt er relativt" fuldstændigt meningsløs. Men er det så ikke meget "godt" - det siger min mor selv, og enighed for enhver pris er jo hyggelig og selvbekræftende for alle parter... men desværre så betyder det jo så også at udsagn om hvad der er 'godt' eller det modsatte også er meningsløse - og det er jo ikke så godt... eller er det?

Ikke fordi at dette faktum skal modvirke feminiseringen af middagsbordet - så ender det jo hele i tale om rente-udsving og huspriser (hvad faktisk er tilfældet), hvilket er en maskulinisering af det feminine; og det er jo meningsløst fra udgangspunktet. Men man kan vel ønske sig at standarden en dag hæver sig over nutidens meningsløse middagsudvekslinger - kom tilbage i kampen!

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

59 JOB

Institutleder

Se alle job Indryk job

Job

Institutleder

Frist: 4. januar

Communication Partner, Household care

Frist: 10. december

Social Media Manager

Frist: 16. december
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.