Pelle Guldborg Hansen


Pelle Guldborg Hansen

Pelle Guldborg Hansen

Karma: 108 (?)

Forfatter:

4


artikler

4


indlæg

Er frisører virkelig dummere end andre? Der er 50% chance hvis man tager dem på ordet!

Det er ikke sjældent hørt at frisører er dummere end andre - en påstand der vist tåler visse kvalifikationer for at udtale sig om, såvel som at forstå. Men alligevel er der lys forude for dem der foretrækker at tænke sig frem til svaret med ganske moderat information. Sagen er som følger:

Jeg har efterhånden et par gange overhørt folk sige at jeg er ved at blive tyndhåret på toppen. Om det er sandt er jeg nu ikke så sikker på, men alligevel forvildede jeg mig den anden dag ind i Illum's nyrenoverede stue-etage og fandt en shampoo til 200 kr. der i det mindste kunne sikre mig mod risikoen. Ned fra hylden og hen til disken...

... en lille historie om disken, forresten. Den er indrettet som en kaffebar, men er det ikke. Der er altså tale om synsbedrag, som ekspedienter sagde, eller måske bare indretningsfiasko, som jeg tilføjede. Tricket er at "du skal være kunde" for at få en "kop kaffe to go" som den jeg spurgte om. Og kunde er man altså ikke hvis man bare køber shampoo til 200 kr.; kun mens man bliver klippet... okay så, men nu ved jeg da i det mindste hvad der foregår næste gang jeg ser en smuk kvinde sno sig op af Købmagergade med en kop kaffe i hånden og en frisør på skuldrene...

Tilbage til sagen, hvor jeg så spurgte frisøren om denne shampoo så virkede? "Ja, den virker på 30% af alle der prøver den"... godt så, jeg havde jo heller ikke regnet med at den virkede på dem der ikke prøvede den... men det holdt jeg pænt for mig selv. I stedet prøvede jeg at være sjov, hvilket egentlig aldrig rigtig lykkes for mig. "Har du en med flere procenter i?" spurgte jeg smilende og modtog blot det sure svar - "nej!" - endnu en fiasko.

Så nu stod jeg der lidt ked af det, hvad der et kort øjeblik fik frisøren til at tro at salget var ved at gå i vasken... "men der er jo 50% for at den virker på dig", sagde han pludselig og meget alvorligt; ja det troede jeg først ikke, men et nær-studie af hans solbrune ansigt viste sig at den var god nok. "Hvordan det?", fik jeg bøvlet frem. "Jo, ser du enten så er du jo en af dem shampooen virker på, eller også er du ikke... "...."50% chance siger du?", sagde jeg... "Ja!" smilede han tilfreds og overbevisende. "Den tager jeg så" snøvlede jeg målløs og gik fortumlet ud af Illum.

Tro mig, der var ingen tvivl om at han var alvorlig og oprigtig. Så jeg begyndte at tænke lidt grundigere over om frisører er dummere end andre... og jeg har fundet svaret: 50% chance for at det faktisk er sandt - for enten så er de, eller også så er de ikke.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

59 JOB

Studentermedhjælper

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.