Nis Nikolaidis


Nis Nikolaidis

Nis Nikolaidis

Karma: 25 (?)

Nis 2.0 - Kunsten på væggen eller hvordan Brandts brander sig
Lidt træt af bomber, brosten og ungballade besluttede Nis 2.0 at gå på opdagelse i den virtuelle kunstverden 2.0 i Second Life. På hjemmefronten nyder Nis 1.0 nemlig stor glæde af Kunsten med det meget store K som i Kvium, Klee og K-Kunst. Så forventningerne var store.
 
Og lade det være blogget med det samme. Det blev en lidt blandet oplevelse – mest på den dårlige måde med klichégrafik, wanabee solopgange/nedgange og farveladesuppe op og ned af de virtuelle vægge – for slet ikke at tale om alle de gange søgemaskinens artgalleries henviste til billeder af den voksne slags, hvor intet, som bekendt (!) overlades til fantasien.
 
2.L. skal virkelig til at komme op i virtuelle omdrejninger, hvis kunstavatarerne skal gøre sig håb om at spille med i kunstverdenens superliga 2.0
 
Men der er dog interessante undtagelser – og de kommer bl.a. fra Brandts Klædefabrik i Odense – eller rettere fra Brandts 2.0 i Bifrost (45,158,38). Sammen med Syddansk Universitetscenter og DR Aftenshowet har de Danish-Designet en virkelig lækker Ø – enkle linjer, masser af plads og stort udsyn. Flot.
 
Brandts er der med to udstillinger. Den ene af unge 1.0 danske kunstnere, der trækker på den virkelige tegneserieverden. Mest kendt er Kathrine Ærtebjerg, der er repræsenteret med et virkeligt overbevisende værk. Der er sgu krummer i den pige – også i 2.L.
 
Brandts brander sig i 2.L også med den første virtuelle skulptur udført af en anerkendt kunstner – Jesper Rasmussen hedder han i real life og den virtuelle skulptur i 2.L hedder New Steps og forestiller, nå ja … nye virtuelle trappetrin, hvilket fik Nis 2.0 til at gå i artmode og producere ikke mindre en verdens-første-virtuelle-interaktive-Second-Life-piece-of-artstepping-video. WOW !
 
Nis 2.0 donerede den straks til Brandts Klædefabrik, så de som de første i den første og anden verden kunne udstille videoen på deres udstilling 2.0 i Second Life, men … ingen interaktiv lyd fra the real art-dudes i Odense so fare !
 
K-forums læsere, skal dog ikke snydes for den virtuelle kunstoplevelse. Også på dette punkt må den gamle 1.0 verden nemlig til at vende sig til at i 2.0 er der bare rigtigt mange andre veje at gå – f.eks. på YouTube. I den første verden har Nis 2.0 derfor lavet et artstepping-website, hvor ”Walking on the New Steps” artvideoen nu kan beskues af alle - hvilket der pt allerede er 87, der har gjort. 
 
Hvad kan det ikke blive til i længden  … virtuel branding af Brandts 2.0  eller ej.Kathrine Ærtebjerg 1.0 + 2.0

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

29 JOB

Kommunikationsmedarbejder

Se alle job Indryk job

Kursus

Få værktøjer til bedre forandringskommunikation

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Job

Digital redaktør

Frist: Snarest muligt

Praktikanter til efteråret

Frist: Hurtigst muligt

Presserådgiver

Frist: 5. april
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.