Nikolaj Grøn


Nikolaj Grøn

Nikolaj Grøn

Karma: 141 (?)

Forfatter:

3


artikler

7


indlæg

Lukning af DR Sporten: en Spin-provokation af Brian Mikkelsen?

... et forsøg på at spin’e sig til ekstra bevillinger og positiv politisk indgriben...


Måske er jeg blevet miljøskadet af at følge med her på kommunikationsforum, men det slog mig straks at lukningen af DR Sporten var et forsøg på at spin’e sig til ekstra bevillinger og positiv politisk indgriben:

Ved bevidst at lukke den DR-afdeling, der uomtvisteligt ligger kulturminister Brian Mikkelsens hjerte nærmest, og som uden tvivl måtte forventes at udløse det numerisk største ramaskrig – ikke mindst fra DR’s traditionelle kritikere - kunne man godt få den tanke, at formålet ikke nødvendigvis var at lukke ned for al sport på DR, men at komme med et forslag, der var så uacceptabelt, at nogen måtte gribe ind?

Det minder om debatten i 2003 i forlængelse af DR-programmet ”K-notatet” hvor det fremgik at Forsvarschefens forslag om at gå fra en 9-12 måneders værnepligt til en værnepligt på kun tre måneder, kun var ment som en provokation! Altså at forslaget var så uforsvarligt, at de ansvarlige politikere da måtte gribe ind? Som bekendt slog den spin-provokation fejl og politikerne tog desværre forsvarschefen på ordet. Kun med møje og besvær lykkedes det at få forhandlet værnepligten op på ”hele” fire måneder.
http://www.dr.dk/magtensbilleder/tema.asp?id=temaarkiv/06K-notatet.asp

Ved at lukke DR-Sporten ned på tekst-tv-niveau har man måske også håbet på politisk intervention? Man kunne vel fortsætte med flere forslag i samme retning: DR koncertsalen kan omdannes til ny multi-arena og de tiloversblevne kontorer i DR paladset kan konverteres til 5000 billige Ritt-boliger til 5000 kr./md.* (nu dyrtidsregulerede i forhold til år 2005, hvor Ritt kom til at give det ambitiøse valgløfte).

Med Brian Mikkelsens seneste kommentar om at han ikke kunne finde på at blande sig i DR-ledelsens interne dispositioner, ser tidligere DR-direktør Christian Nissens mail-bombe ud til at have givet et ironisk bagslag. http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-6764693.html

Men nu må vi se: måske virker DR’s spin-provokation? Både oppositionen og Dansk Folkeparti har allerede forlangt at der bliver kikket på ekstra bevillinger, så deres kernevælgere ikke skal ud og investere i betalingskanaler for at se sport. Skuespil til folket? Eller skuespil for folket?

/nikolaj grøn


Dette indlæg er en kommentar til: DR's grumme genfødsel af Joachim Sperling - http://kommunikationsforum.dk/?articleid=12698

Kommentarer

Få nyhedsbrev

33 JOB

Kommunikationsrådgiver

Se alle job Indryk job

Job

Engagementschef

Frist: 6. februar

Studentermedhjælper

Frist: 19. februar

Kommunikatør

Frist: 23. februar
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.