Niels Mølbjerg Lund Pedersen


Niels Mølbjerg Lund Pedersen

Niels Mølbjerg Lund Pedersen

Karma: 119 (?)

reboot8: re-re-re-renæssance?
Torsdag og fredag nød jeg mit første besøg på reboot. Aldrig har jeg set så mange laptops på et sted - en flittig flok nørder der tager ideen om at nettet er noget vi hele tiden skaber og genskaber mellem hinanden seriøst. Eksempelvis finder man her lige efter konferencen på phototjenesterne Flickr og 23 mere end 2000 billeder!

Der var mange udfordrende præsentationer der for det meste satte fokus på mere sociale og kulturelle aspekter af ny teknologi - selvom det også til tider løb ud ad tekno-tangenter som jeg havde svært ved at følge. Temaet var renaissance? og en hel del af talerne brugte det til interessante funderinger over hvilke ting vi ser genfødt i det Thomas under konferencens indledning referede til som "Web - I'm not gonna say that version number" hvorefter han opfordrede alle til at undgå buzzwords og i stedet tage nogle mere kritiske kig på hvad der rent faktisk ligger bag.

Et højdepunkt værd at nævne er Ben Hammersleys How to be a Renaissance Man - en tour de force af et foredrag om hvad vi kan lære af renæssancens store kunstnere, arkitekter, tænkere, filosoffer osv. - dvs. mest dem der var det hele på en gang, dem der sagde ja til det hele, stjal ideer fra de bedste, aldrig gjorde projekter helt færdige og omfavnede kompleksitet. Det samme skal vi gøre i dag, og sådan bliver vi revolutionen (fint referat her).

En anden inspirerende snak var Doc Searls' Markets 2.0 - en lidt mere udbygget version af det foredrag han også holdt onsdag på samtalerne. Han lavede et fint skel mellem static web og live web, den første gjort håndgribelig gennem Google og den anden gennem Technorati. Derudover nød jeg Steve Coast snakke om Open Street Map - brugergenerede kort the wiki way, et forsøg på at udleve free culture movement-visionen om at landkort bør være frit tilgængelige for alle; Bruno Giussanis snak om et schweizisk blads inspirerende og forbilledlige brug af blogs; Maya Lotans Urban Seeder, hvad man vel kan kalde et forsøg på en postmoderne dating service; Jeremy Keiths hyldest til hyperlinket blandt meget andet.

To fremragende, lange og koncentrerede dage og til slut en god efterfest på rust - lørdag sov jeg til kl 16...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

62 JOB

Social Media Manager

Se alle job Indryk job

Job

Vice President Media & Digital

Frist: 5. oktober

Taleskriver

Frist: 3. oktober

Kommunikationspartner

Frist: 24. oktober
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.