Nanna Wang Carlsen


Nanna Wang Carlsen

Nanna Wang Carlsen

Karma: 362 (?)

Forfatter:

2


artikler

4


indlæg

Palin reloaded
 

Sarah Palin har i denne uge udgivet sine erindringer under titlen 'Going Rogue. An American Life'. Bogen strøg ind på bestsellerlisten, allerede før den udkom. Palin har eftersigende fået 5 millioner dollars up front for bogen, så succesen må siges at være hjemme for den tidligere vicepræsidentkandidat. Eller er den?

 

Palin lancerede sin omfattende 'book tour' med en optræden mandag i Oprah Winfrey show. Oprah støttede som bekendt Obama i sin tid, men Palin er så stor en stjerne, at selv ikke Oprah kan komme uden om hende i dag. Oprah-interviewet blev en nyhed i sig selv, som alle medier refererede til i den massive dækning mandag aften. Særligt passagerne, hvor Palin forklarer, hvad der gik galt i det legendariske interview med Katie Couric på CBS, hvor Palin ikke kunne svare på, hvilke aviser hun læser. Og ikke mindst det seneste blad i sagaen om Palins kuriøse familieforhold, nemlig ex-svigersønnen Levi Johnston, som skal posere nøgen på forsiden af magasinet Playgirl. Palin benyttede lejligheden til storsindet at proklamere, at Levi skam har en stående invitation til Thanksgivingmiddag  hos Palin i næste uge.

 

Ikke gjort af præsidentstof

Bogen har imidlertid fået en hård medfart i de fleste medier. Og med undtagelse af enkelte ultrakonservative medier (heriblandt tv-stationen Fox), har bogen givet anledning til at fastslå, at Palin ikke er gjort af det stof, som præsidenter er gjort af. Meningsmålinger viser, at kun 20-30% af amerikanerne mener, at Palin er egnet til at være præsident. Og tallet er endnu lavere blandt de vigtige uafhængige vælgere. (Til sammenligning mener mere end 60% af amerikanerne, at Hillary Clinton er egnet som præsident). Flere  medier konkluderer, at Palin lige nu er den største celebrity i det republikanske parti - nu mangler de bare finde ud af, hvem der kan markere sig som en troværdig præsidentkandidat, mens Palin stjæler al rampelyset.

 

Hård kritik

Bogen kritiseres på flere niveauer: Den er simpelthen dårlig litteratur, den er etisk kritisabel, og den er historisk og faktuelt ukorrekt. De biografiske passager om Palins liv og opvækst skulle være så sentimentale og selvsmagende, at de er meget svære at sluge selv for loyal republikaner. Følgende citat fra bogen er refereret i New York Times' anmeldelse:

 

"I breathed in an autumn bouquet that combined everything small-town America with rugged splashes of the Last Frontier." Ikke et øje er tørt.

 

Palin beskyldes for lyve om sin og rådgiver Nicolle Wallaces rolle i forbindelse med det katastrofale CBS-interview. Palin beskylder Wallace for at have skubbet hende i favnen på Katie Couric, fordi Wallace ønskede at gøre Couric en vennetjeneste. Wallace (som har en flot karriere bag - og formentlig for sig - i det republikanske parti) har taget til højlydt genmæle i medierne og afviser Palins udlægning som det pure opspind, som bogens redaktør burde have researchet mere grundigt.

 

Endelig er der fakta i bogen, som er direkte forkerte. Palin hævder, at den økonomiske krise under Reagan var værre, end den  Obama har arvet efter Bush. Det er simpelthen forkert. Den aktuelle krise er både dybere og bredere end nogen krise, vi har set i nyere tid.

 

Jeg har ikke læst bogen. Jeg tror ikke, jeg orker. Jeg har allerede fået nok af Palin i den massive medieomtale, hun har fået i denne uge. Men Palin tilgiver mig nok. Hun kommer til at tjene kassen på sin bog. Så hvis hun ikke bliver præsident, bliver hun i det mindste rig.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

32 JOB

Pressekonsulent

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.