Loránd-Levente Pálfi


Loránd-Levente Pálfi

Karma: 25 (?)

Forfatter:

1


artikler

0


indlæg

Oprettet på Kforum: torsdag 18. januar 2007

Om

Jeg er født 1981, har studentereksamen (sproglig linje) fra Århus Statsgymnasium (2000), har læst lingvistik på Aarhus Universitet (2000–2001), germansk filologi og finsk-ugrisk filologi i Tyskland på Georg-August-Universität Göttingen (2002–2003) og sprogvidenskab samt tysk sprog og litteratur på Københavns Universitet (2003–2006). For tiden læser jeg på Danmarks Biblioteksskole (afdelingen i København). Endvidere er jeg som forskningsmedarbejder tilknyttet Center for Leksikografi, som bliver huset af Handelshøjskolen i Århus og hører ind under Aarhus Universitet.

Mine primære forskningsområder er (meta)leksikografisk kritik og analyse samt leksikografihistorie. For begge deles vedkommende med fokus på fagleksikografi og med fokus på danske forhold, dvs. dansk ordbogs-, leksikon- og encyklopædiskrivning. Jeg har anno 2010 på dansk, tysk, engelsk og ungarsk skrevet og/eller været medforfatter til mere end et hundrede bidrag (artikler, review articles, anmeldelser, bogomtaler mv.) i videnskabelige såvel som populærvidenskabelige, nationale såvel som inter­nationale tidsskrifter — fx (1) Critique, (2) Dansk Noter, (3) DF Revy, (4) Fund og Forskning, (5) Hermes : Journal of Lan­guage and Communication Studies, (6) International Journal of Lexicogra­phy, (7) Kinabladet, (8) Klinisk Sygepleje, (9) Kunstmagasinet Janus, (10) LEDA-Nyt, (11) Lexicographica : Internationales Jahrbuch für Lexikographie, (12) LexicoNordica: Tidsskrift om Leksikografi i Norden, (13) Lexikos, (14) Noter, (15) Proxima, (16) Referencen, (17) Religion: Tidsskrift for Religionslærerforeningen for Gymnasiet og HF, (18) Religionsvidenskabeligt Tidsskrift, (19) Sprog & Samfund, (20) Undervisere og mange flere — og i enkelte bøger (fx Szótárírás és szótárírók redigeret af Zsuzsanna Fábián (Budapest, Akadémiai Kiadó 2009)). Det meste om leksikografi og desuden om bog- og tidsskriftsindeksering, sprog, sprogpolitik, sprogrigtighed samt sprog­normering. Senest har jeg udarbejdet Leksikon over ordbøger og leksika (under medvirken af Johnny Finnssøn Lindholm, udkommet på forlaget Frydenlund i 2010). Endvidere arbejder jeg som freelanceoversætter (mellem tysk og dansk) og freelanceindeksør (jeg har bl.a. indekseret de første 20 årgange af forskningstidsskriftet Hermes : Journal of Language and Communication Studies (1988ff), i alt ca. 7.850 sider, de første syv årgange af kulturtidsskriftet STRIP! Tidsskrift om tegneserier (1998ff), i alt ca. 1.200 sider, samt Svend Bruhns' bog Citationsindexering (Bibliografica, 2010), som er en fagbog på over 400 sider). Endvidere er jeg medstifter af Modersmålskredsen samt medstifter af og medredaktør på tidsskriftet Budstikken : Nyt om dansk-nordisk sprog og sprogrøgt (2007ff), som udkommer fire gange årligt. Min jævnligt opdaterede publikationsliste kan findes i HHÅ's forskningsdatabase RESEARCH@ASB på http://130.226.203.32/search/publications.do — søg på mit efternavn (Pálfi) i søgefeltet (husk accent aigu over a'et).

Interesseområder: Foruden leksikografi eller alt, hvad der har med ordbøger, leksika og encyklopædier at gøre og i det hele taget strukturering, tilgængeliggørelse mv. af information, er jeg bredt men intensivt interesseret i det meste inden for humaniora og i en del områder inden for samfundsvidenskab; særligt biblioteks-, dokumentations- og informationsvidenskab, sprog, sprogvidenskab (især sproghistorie og især indoeuropæiske, herunder især germanske og finsk-ugriske (herunder især ugriske) sprog), sprogrøgt, litteratur, litteraturvidenskab (især litteraturhistorie), filosofi, idéhistorie, historie, kulturhistorie, kunsthistorie, videnskabshistorie i almindelighed og humanioras historie i særdeleshed.

Erfaring

Organisation/FirmaJob-titelEvt. beskrivelse
Center for Leksikografi, Aarhus Universitet
Siden 2006
Research Assistant

Artikler

 
Tirsdag 21. april 2009
1

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.