Lars Konzack


Lars Konzack

Lars Konzack

Karma: 1343 (?)

Forfatter:

18


artikler

82


indlæg

Hvorfor er regeringen ikke bange for deres egen offentlighedslov?
Der er et spørgsmål, jeg mangler at få svar på, når Morten Bødskov diskuterer offentlighedsloven:

Hvorfor er han ikke bange for, at den bliver misbrugt mod ham selv og den nuværende regering, når de engang sidder i opposition?

Vores nuværende socialdemokratisk ledede regering skal ifølge meningsmålingerne ikke forvente at vinde næste valg. Og selvom det usandsynlige skulle ske, så kan de ikke forvente, at de vil sidde i regering til evig tid. Derfor forekommer det mig underligt, at de ikke selv er bange for, at den nuværende opposition, den dag de sidder i regering, vil misbruge den nye offentligslov til at hemmeligholde vigtige dokumenter for oppositionen.
 
Ligeledes kan jeg heller ikke forstå, at Venstre ikke er bange for, at den bliver misbrugt. De kan nok ikke forvente at sidde regering til evig tid, selvom de nok vinder næste gang. Er de da slet ikke bange for, at denne offentlighedslov vil blive misbrugt af venstrefløjen?
 
Jeg kunne godt tænke mig, at både regering og opposition blev lidt mere skeptiske overfor de muligheder, der er for at skjule rævekager i den nye offentlighedslov, og derfor besinder sig og indser, at den skal skrottes.
 
Jeg ville håbe, at jeg kunne tale til anstændigheden, men den forhåbning er nok for meget at forlange. Nu vil jeg i stedet tale til det dybeste i menneskeheden nemlig vores urinstinkt af frygt. Jeg kan så håbe, at frygten får regeringen og Venstre til at komme til fornuft og dropper offentlighedsloven.

Giv din stemme

10 stemmer
4,6/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

70 JOB

Kommunikationsrådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.