Joachim Sperling


Joachim Sperling

Joachim Sperling

Karma: 1805 (?)

Forfatter:

127


artikler

0


indlæg

Til dig der får kvalme af digital post fra det offentlige…

I fredags gik det op for mig hvordan man som selvstændig tilmelder sig den digitale postkasse på under 5 minutter. Men også hvor åndssvagt systemet er tænkt lige fra begyndelsen og hvor dårligt det er kommunikeret.

Tanken om den digitale postkasse med post fra det offentlige er forkert. Man monterer jo heller ikke to postkasser foran sit hus eller i sin opgang. Hvorfor skulle man dog det? Så her en guide til dem, der gerne slipper for det.

“Løsningen” forudsætter, at man har en netbankløsning med adgang til e-boks. Det tror jeg de fleste selvstændige har – det har man ihvertfald i Danske Bank. Så kan man droppe alt det med virk.dk, som jeg personligt får kvalme af.

Så går man ind i sin e-boks, og tilmelder alle offentlige myndigheder. Herefter kan som en service få tilsendt en mail, der fortæller at der er havnet digital post i e-boksen. Det kræver blot, at man går ind i indstillinger og angiver sin mail. Det er jeg personligt nødt til, for er der noget jeg aldrig kommer til, så er det at gå ind i min e-boks med mindre jeg absolut skal.

Men hov – var der ikke noget med en digital medarbejdersignatur? Jo – den skal man stadig have, for der vil være en lille hængelås på al posten fra det offentlige i en e-boksen, og den kan kun åbnes ved at bruge medarbejdersignaturen. Det kræves også at man aktiverer et link og bruger en aktiveringskode.

Her er en vejledning som min kollega Jesper har lavet. Den viser hvor nemt det er.

Her er beviset for at det kan lade sig at gøre at gå udenom den digitale postkasse fra det offentlige. Det tager kun 5 minutter og man kan herefter nøjes med en postkasse.

Spørg mig ikke hvorfor man overhovedet skal have en digital medarbejdersignatur. Man er jo i forvejen inde i sin virksomheds bankkonto via sin netbankløsning. Banken kan altså godt leve med at man kan tilgå begge løsninger ved hjælp af et personligt NEM-ID – men det kan det offentlige ikke. Navnlig for en-mandsvirksomheder og mindre virksomheder er det helt i skoven og vel det man kan kalde et teknologisk tilbageskridt.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

44 JOB

Student worker

Se alle job Indryk job

Ugens profil

Troels Karlskov

Troels Karlskov er ny pressechef i Topdanmark, landets næststørste pensions- og forsikringsselskab. Han tiltrådte stillingen 1. april 2021.

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.