Joachim Sperling


Joachim Sperling

Joachim Sperling

Karma: 1805 (?)

Forfatter:

126


artikler

249


indlæg

Ease of doing business?

Berlingske Tidende bragte i onsdags en artikel i dag om Verdensbankens undersøgelse “ease of doing business”, hvoraf det fremgår, at Danmark nu er det femte bedste land i verden at gøre forretning i.

Formålet med Verdensbankens indeks er bl.a. at gavne forretningsklimaet i U-lande, og derfor bruges I-lande som Danmark som en form for løftestang overfor eksempelvis afrikanske og asiatiske lande, der ofte kan være præget af korruption og mangel på transparens. Indekset fortæller om de udfordringer mange mindre udviklede lande har, og det kan hjælpe dem til at komme videre. I Danmark er indekset derimod ikke meget bevendt – trods vores flotte placering.

Indekset fortæller, at det er let at starte en virksomhed i Danmark og at vi er dygtige til at bruge IT i det offentlige. Egentlig ikke så meget andet. Det fortæller ikke hvor mange, der rent faktisk skaber en ny virksomhed eller om vores virksomheder vokser. Hvis Verdensbanken havde målt Danmark på faktiske resultater, viser alle målinger, at det går knap så godt. Eksempelvis har Danmark fortsat et betydeligt investeringsgab og den økonomiske vækst er tæt på nul. Og alt tyder på, at forbedrede konjunkturer ikke alene kan trække investeringerne tilbage på sporet for siden 2003 har de ligget alt for lavt – dvs. også under den forrige højkonjunktur.

Det er derfor nærliggende at vende undersøgelsen på hovedet og spørge hvorfor der er så få investeringer og nye vækstvirksomheder, når det nu er så nemt at komme igang.

Det kan godt være, at vi er på vej ind et stemningsskift, men hvis det skal udnyttes, bør regeringen fortsætte reformdagsordenen, og ikke hvile på laurbærrene.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

32 JOB

Praktikant

Se alle job Indryk job

Kursus

Uddannelse: Rådgiver i intern kommunikation

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.