Jesper Tække


Jesper Tække

Jesper Tække

Karma: 136 (?)

Forfatter:

12


artikler

6


indlæg

Jesper i 2010

 

I år er det store projekt, at jeg er editor på tidsskriftet Mediekultur, der er det dansk lokaliserede internationale tidsskrift indenfor medievidenskab. Michael Paulsen står mig bi, men hold da ferie hvor der er meget arbejde i det. Vores special issue er på gaden, eller rettere på nettet i November. Der bliver ti artikler flest på engelsk, men dog også en på svensk og et par på dansk. Emnet er Luhmann og medierne og jeg håber med dette særnummer at skabe mere kendskab til og interesse for Luhmann som medieteoretiker.

Jeg har også selv en artikel med i tidsskriftet (som Michael så har været redaktør på). Den handler om Facebook og følger op på den første artikel jeg skrev i år: ”Facebooks kommunikative rum”. Den hedder: ”Facebook – et netværk i fællesskabet” og arbejder ud fra Luhmann, med en vis skepsis jeg har ift. Facebook, fordi den meste kommunikation i dette medie netop foregår i netværk, der jo er lukkede for dem der holdes ude – kort sagt så skal man ikke bilde sig ind, at man deltager i et fællesskab når man kommunikerer der.

Denne skepsis vil jeg også præsenterer på Association for Internet Research (AIR) i Gøtteborg 21 – 23 oktober, hvor jeg har fået optaget en engelsk version af artiklen. Dertil skal jeg på denne konference også deltage i et panel med blandt andre Charles Ess – og hvor jeg vil køre skepsissen over for Facebook videre til at diskutere konsekvenserne for den personlige socialt konstruerede identitet – der jo på Facebook ikke kan finde bekræftelse i et fællesskab, men kun via de tilfældige kommentarer man kan få på statusopdateringer.

Dette tema vil jeg arbejde videre med og skrive et paper om til Sammenslutningen af Medieforskere i Danmarks (SMID) konference i Kolding d. 2 – 3 december.

Dagen inden da, d. 1/12 ser det ud til at vi skal have det årlige Luhmann seminar - der i år arrangeres af Gorm Harste og skal handle om metode, eller rettere om analysestrategier ud fra Luhmann. Jeg skal tale om at samle empiri på internettet.

I år udgiver Michael og jeg, udover en fyldig introduktion til Mediekulturtidsskriftet, to artikler om de nye trådløse kommunikationsmediers indflydelse på undervisningssituationer i danske gymnasieskoler. Den første udkom i februar måned i Norsk Medietidsskrift og hedder: ”Trådløse netværk og sociale normer”. Den anden kommer i tidsskriftet Dansk Sociologi her i efteråret og handler om hvordan magten skifter hænder og udtryksformer under påvirkning af nye medier.

I år kommer også endelig antologien : ”Luhmann og magt” fra forlaget Unge Pædagoger, som jeg er serie redaktør for og også selv har en artikel med i. Artiklen handler om hvordan de nye medier ved at være lagringsmedier for interaktion mv. derfor samtidig også er overvågningsmedier og hvordan denne overvågning indvirker på organisationer. Denne artikel er jeg også ved at lave en engelsk version af, som jeg prøver at få i tidsskriftet Surveillance & Society.

Nåh ja så har jeg en del specialer og undervisning – her er det nye og spændende nok, at jeg sammen med Anne Marie Dinesen og Helle Mathiasen afholder et fælles overbygningsfag: ”Kommunikation – organisation, læring og medier” der er et rigtigt Luhmann kursus, hvor vi præsenterer hvert vores perspektiv og er flere undervisere hver gang til at diskutere – det bliver meget spændende – jeg har ikke lavet et sådant kursus siden Berit Holmqvist og jeg havde et sådant for en ti år siden.

Se på min website hvor der er en publikationsliste hvor artiklerne her hen over bliver lagt ud, linket til eller om ikke andet så refereret til.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

44 JOB

Kommunikationsrådgiver

Se alle job Indryk job

Job

Head of Digital

Frist: 16. oktober

Corporate Branding Manager

Frist: 24. oktober

Kommunikationskonsulent

Frist: 31. oktober
Se alle job Indryk job

Kursus

Strategisk brug af TikTok til branding og markedsføring

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.