Jeppe Kjær Veddinge


Jeppe Kjær Veddinge

Jeppe Kjær Veddinge

Karma: 298 (?)

Forfatter:

10


artikler

6


indlæg

Baller og lår til jobsamtalen..?
Klaus Kjøller har lagt sig ud. Med de danske studerende, som det er faldet for brystet, at han har udtalt, at man skal spille på alle tangenter, når man er til eksamen. Har man en god røv, så skal man ikke skjule det, har manden minsandten sagt.

Jeg må herudfra konkludere, at Klaus Kjøller er temmelig stolt af sine øjenbryn. De rejste sig i hvert fald flot og synligt fra hans pande, da han forsvarede sine synspunkter i et interview med TV2 Lorry. Fem centimeter, mente min kone at kunne anslå længden af det længste bryn til at være. Klaus tog ikke kegler hos hende, men hun har heller aldrig brudt sig om buskede øjenbryn á la Ole Ernst.

Til gengæld var vi enige om, at Klaus måske havde en pointe, som han dog fik druknet lidt i sex-snakken. For selvfølgelig er eksamen en situation, som bliver bedømt ud fra mere end det verbale. Kropssprog, gestikuleren og mimik er en del af præstattionen, og derfor skal man selvfølgelig bruge hele sin udstråling, så godt man nu formår.

Det samme gælder jobsamtaler. Jeg har efterhånden været til en del. En håndfuld som ansøger - og et hav af gange som den, som lytter, ser og vurderer potentialet hos den håbefulde på den anden side af bordet.

Derfor her - med fri hånd, og totalt renset for råd om bagdele og sexappeal - seks tips til at undgå turn-offs ved jobsamtalen.

1. Hils lige så pænt på piccolinen som på partneren - de skal begge to være dine kolleger
2. Gennemlæs din ansøgning og overvej, om der er særlige passager, som kalder på en uddybning. Er der ikke det, er du blevet indkaldt ved en fejl...
3. Tag noget med at skrive på og med - det udstråler, at du rent faktisk har tænkt dig at forholde dig til situationen
4. Forbered tre gode spørgsmål om arbejdspladsen - men tjek lige, at de ikke allerede er besvaret under samtalen
5. Fokusér gerne på andet end din karriere, hvis du bliver bedt om at fortælle om dig selv. Dit cv har modparten jo læst i forvejen. Du kan jo i stedet tale om, hvorfor du brænder for dit fag - eller hvad du kunne tænke dig at forandre ved dig selv eller din branche
6. Blot dig gerne - mentalt. Ingen forventer, at du er perfekt. Men alle vil gerne høre, hvordan du arbejder på at blive det.

Disclaimer: Der er hverken videnskabelighed eller jobgaranti forbundet med listen...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

61 JOB

SoMe-specialist

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.