Jens Langergaard


Jens Langergaard

Jens Langergaard

Karma: 396 (?)

Forfatter:

3


artikler

8


indlæg

Garanti-journalistik

Kan du garantere, at det ikke sker igen? Uanset, hvilken sag eller hvilket emme det drejer sig om er svaret Nej. Barfod kan/kunne ikke garantere at endnu et parti fødevarer var fordærvede. Plummer kan ikke garantere, at DR-byen får endnu en budgetoverskridelse. Regionerne kan ikke garantere at de nok engang overskrider en eller anden behandlingsgaranti og hjemmeplejen kan heller ikke garantere, at en ældre medborger må gå i to uger uden at få hjælp til at få et bad.

Det eneste man efterhånden kan give en garanti for, er, at netop garantispørgsmålet bliver stillet til  "skurken"/"ofret" som et dømmende bevis på at hr. og fru TV-seer endnu engang har set en kritisk afsløring.

Men handler kritisk journalistik om, at få "ofret" til at give en garani som ingen kan stille, eller handler det om at afdække om "ofret" overhovedet har gjort noget for at mindske risikoen for en gentagelse - og i givet fald hvad.

Det ser desværre ud til at det handler mere og mere om at få "ofret" til at svare nej på garanti-spørgsmålet. Lidt ligesom i middelalderen hvor en heks kun kunne bevise, at hun ikke var en heks hvis hun overlevede at blive smidt i mosen med en sten bundet om benene.

Kritisk journalistik ville helt sikkert kunne servere flere afsløringer, hvis krudtet blev brugt på at afdække hvad/hvor lidt der er gjort for at mindske risikoen for at "det sker igen" i stedet for at springe hen hvor gærdet er allerlavest og stille idiot-spørgsmålet "Kan du garantere at det ikke sker igen?" og få automatsvaret "Ingen kan give garantier".

Så sæt et skilt op op redaktionen, hvor der står "har du researchet og forberedt dig så godt, at du kan stille bedre spørgsmål end at bede om et garantibevis". Så kan seerne få noget, der minder om en garanti for at, de får bedre journalistik. 

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

59 JOB

Studentermedhjælper

Se alle job Indryk job

Job

Institutleder

Frist: 4. januar

Kommunikationsassistent

Frist: Snarest muligt

Digital redaktør

Frist: 17. december
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.