Jarl Cordua


Jarl Cordua

Jarl Cordua

Karma: 1575 (?)

Forfatter:

37


artikler

1218


indlæg

Per Stig Møller, Chr. Nissen, Kvinfo og C.C. Hall i Cordua & Steno torsdag

“Som i tidligere epoker i historien vil det føre til et konstitutionelt systemskifte. Men indtil det sker, prøver vi at lappe på det gamle systems akutte små-skavanker. Typisk for et paradigme under opløsning.” Sådan skrev DRs tidligere generaldirektør, Christian S. Nissen om vores demokratis helbredstilstand i Ræson i 2015. Tidligere udenrigsminister Per Stig Møller deler en del af bekymringen. Debat mellem de to i første time, hvor vi også berører folketingets mindste partis 100 årsdag.

Det er i Cordua & Steno torsdag kl. 10.05 på Radio24syv, hvor stationens åndelige fader tidl. kultur og udenrigsminister Per Stig Møller er gæstevært, mens Cordua holder vinterferie.

For nylig besluttede Frederiksbergs kommunalbestyrelse at genopstille statuen af tidligere regeringschef, konseilspræsident C.C. Hall. Det var den lokale konservative politiker, Nikolaj Bøgh, der krævede statuen af Hall tilbage på sin oprindelige plads i Søndermarken på Frederiksberg.  Cordua & Steno tager i begyndelsen af 2. Time med Bøgh i Søndermarken ikke langt fra Zoologisk have til en samtale om Carl Christian Hall, der stod i spidsen for vedtagelsen af Novemberforfatningen i 1863, der udløste den ulyksagelige krig året efter.

Nina Groes er direktør  for Kvinfo – et videncenter og et forskningsbibliotek for køn, ligestilling og mangfoldighed finansieret af skatteyderne. Sidst i 2. time tager Cordua & Steno på besøg hos Kvinfo i Den Sorte Diamant tæt på Københavns havn til en diskussion med Groes om Kvinfos arbejde og eksistensberettigelse, om køn, feminisme i dag og ligestillingspolitik i Danmark.

1. time er live, mens 2. time er optaget på forhånd. Har man idéer, kommentarer eller bud på Ugens Fidusbamse, så skriv til Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time med Per Stig Møller og Chr. Nissen her 

Hør hele 2. time med Bøgh om C.C. Hall og interview med Nina Groes, Kvinfo her

 

The post Per Stig Møller, Chr. Nissen, Kvinfo og C.C. Hall i Cordua & Steno torsdag appeared first on Jarls blog.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

45 JOB

Praktikant

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.