Jarl Cordua


Jarl Cordua

Jarl Cordua

Karma: 1575 (?)

Forfatter:

37


artikler

1218


indlæg

Grænsekontrol, trepartsforhandlinger om jobs til flygtninge og Saudi/Iran-krise i Cordua & Steno torsdag

(7. januar 2016)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen bebudede i sin nytårstale ,at regeringen bruger trepartsdrøftelserne i 2016 til et forsøg på at få flere flygtninge i arbejde. Hvordan det skal ske? Et bud kunne jo være at anvende indslusningsløn. Meget få flygtninge har i dag kompetencer som er 110 kr. værd i timen, som ca. er den laveste løn, der eksisterer på lavtlønsområdet. Kunne man få dem ind på arbejdsmarkedet uden at de bliver løntrykkere? Det diskuterer vi med Peter Hummelgaard Thomsen (S), Peter Kofod Poulsen (DF) og Hans Andersen, Venstre.

Der er i Cordua & Steno torsdag kl. 10.05 på Radio24syv.

Mandag indførte Sverige transportør-ansvar og paskontrol henover Øresund i et forsøg på at dæmme op for de flygtninge, der via Danmark tager til Sverige. Samme dag kl. 12 indførte Venstre-regeringen en midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Men hvad skal det nytte? Vi spørger Martin Henriksen DF og Marcus Knuth Venstre.

Saudi-Arabien henrettede forleden dag 47 mennesker, der altovervejende var angiveligt var Al-Qaida-terrorister. Men da myndighederne henrettede Sheik Nimr al-Nimr, der var en fremtrædende kritiker af Saudi-regimet fra det store shiitiske mindretal i landet, ja så brød helvedet løs i Iran, hvor folkemasser I Teheran satte ild til Saudiernes ambassade. Det medførte efterfølgende en stor diplomatisk krise mellem de to store rivaler om indflydelsen i Mellemøsten, som ingen endnu ved, hvor ender, og som derfor følges med stor bekymring. Men hvad bunder forskellen på Sunni-muslimer og Shia-muslimer egentlig i? Vi spørger Jakob Skovgaard-Petersen, der er professor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet.,

Husk at I kan skrive til os med tips og idéer til programmet samt kommentarer til vores gæster og emner via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time om bl.a. debat om indslusningløn m.m. her 

Hør hele 2. time med bl.a debat om grænsekontrol og forskellen på sunni og shiaislam her

The post Grænsekontrol, trepartsforhandlinger om jobs til flygtninge og Saudi/Iran-krise i Cordua & Steno torsdag appeared first on Jarls blog.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

45 JOB

Praktikant

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.