Jacob Rosendal


Jacob Rosendal

Jacob Rosendal

Karma: 427 (?)

Forfatter:

6


artikler

3


indlæg

Er samtidighed et problem? COP15-antiklimaks eller??

At medierne kan bringe os verden rundt på et øjeblik er oldnews. Men er det en velsignelse eller en forbandelse i forbindelse medtopmøder?


Disse linjer skrives, mens udfaldet af COP15 stadig eruklart. Der forhandles og forhandles, mens den omgivende verden enten holdervejret eller resignerer. Undertegnede er hverken journalist, politolog elleraktivist, men simpelthen i tvivl om, hvad der sker og hvorfor. Som reklamemandog humanist er jeg reelt lige så troværdig en kommentar til Bella Center-topmødetsom Kristian Thulesen Dahl. På den anden side er vi vel stort set alle amatøreri det helt store klimaperspektiv.

 

Jeg vil ikke gå ind i grader og ppm. Det, jeg undrer migover lige nu og her, er samtidigheden som problem. Vi kan følge med og vifølger med. Jeg følger de sidste timer på nettet og på tv. Det er godt, fordidet skaber åbenhed, og det kan skabe engagement. Men det skaber jo i den gradogså både pres og forvirring. Almindelige mennesker, som du og jeg, bliverforvirrede op til flere gange på en dag, hvis vi løbende følger møderne ogudlægningerne af aktiviteterne. Er det et problem? Mit spørgsmål er, om der isamtidigheden ikke ligger et for stort pres på de involverede. Politikerne skal præstere. Kan de det? Og kan de detmere eller mindre med den konstante bevågenhed? Nu, nu – ikke om lidt.

 

Den franske filosof Paul Virilio har sagt, at alt gårhurtigere og hurtigere nu om stunder. Henrik Dahl har sagt, at det slet ikke errigtigt. Uanset tempo er samtidigheden et faktum. Vi kan se meget, men dog ikkealt, lige nu og nu. Dét er et nyt vilkår, og jeg tror ikke, at vi er klar over,hvad det betyder for processen.

 

Instant policykunne man introducere som begreb. Og samtidig spørge sig selv, hvad instantnesshavde gjorde godt for i forhold til fx The Gettysburg Adress ellerJalta-forhandlingerne. Det er selvfølgelig noget kontrafaktisk fis. Men jegtror ikke, at det havde gjort ret meget godt. Måske skaber samtidighed først ogfremmest forventninger. Og meget tyder på, at forventningerne til COP15 ikkehar stået mål med resultaterne… tja, det ved jeg jo egentlig ikke endnu, det ersamtidighedens forbandelse, vi ved og vi tror, men vi ved ikke noget medsikkerhed, men vi (jeg?) ved, at det ikke ser alt for godt ud. Nu.

 

Og så er der i øvrigt hele sportsjournalistik-elementet,hvad sker der, hvem siger hvad og hvordan og hvorledes..? Det gør ikke heleaffæren kønnere.

 

Men før det bliver for Jeronimus-agtigt må jeg sige, at jegikke kan se, hvordan forholdene skal ændre sig. Jeg spørger bare, om vi ikkeigen er ude i et af hjørnerne af den medieskabte virkelighed, hvormedieskabelsen ikke bidrager til en løsning, men måske snarere skaber etproblem.

 

Nå,nu er der Kim Larsen på DR1, så må klimatopmødet sejle…

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

25 JOB

Kommunikationsrådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Digital redaktør

Frist: 8. juni kl. 9.00

Kampagnerådgiver

Frist: 12. juni kl. 12.00

Studentermedhjælper

Frist: 17. juni kl. 12.00
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.