Christoffer Grann


Christoffer Grann

Christoffer Grann

Karma: 130 (?)

Forfatter:

1


artikler

110


indlæg

Granns personlige årsrapport for 2013

Nå, her er fjerde forsøg med en personlig årsrapport (se sidste års). De her årsrapporteringer bliver bliver mindre og mindre ironiske år for år – er det fordi livet bare bliver en mere og mere alvorlig affære? Jeg håber det ikke :-)

2013 har – kan jeg godt sige – været et af de mest hektiske år i mit liv. Det har gennemgående været et rigtigt godt år, som har budt på mange opture og mange konkrete resultater, men bag dem ligger der også meget hårdt arbejde og en del bekymringer, og der blev ikke plads til så meget ferie og fritid.

Og som året før har det også været præget af, at vi nu er tre i familien. Så lørdag aften i Kødbyen er afløst at søndag eftermiddag i Zoo. Herligt!

Det er dog også blevet til en drengetur til Talinn, en fødselsdagsfejring med de unge på Egmont Festival og en serie løsslupne aftener her og der. Så helt gammel er man dog ikek blevet endnu. Synes jeg selv.

Lidt sjov blev det da også til...

Lidt sjov blev det da også til…

I 2013 blev jeg blandt andet:

 • Husejer
 • Gift
 • Embedsmand
 • Hacket
 • Elitebilist

Antallet af opdateringer, jeg har lavet på Facebook og Twitter og også på denne blog faldet væsentligt. Er jeg blevet emedsmandsforsigtig? Det ville være mærkeligt, når jeg nu har skrevet et speciale om embedsmænd på de sociale medier. Snarere er der nok tale om, at jeg bare har uendeligt travlt, og så er det vist noget af det første, der bliver skåret ned på.

Nå, for lige at uddybe på de fem punkter:

2013-4

En helt almindelig dag på hjemmearbejdspladsen…

Husejer
I marts skiftede vi vores lejlighed i København ud med et rækkehus i forstaden. Det kræver tilvænning, men er på alle måder godt, når man ser bort fra transporttiden til og fra arbejde, og hvis man kan give afkald på sin indre storbybo. Hvis man lige skal stille det op på Lars Barfoed-manér – i uprioriteret rækkefølge:

 • 85 m2 vs. næsten 200 m2
 • Lille loftsrum vs. 65 m2 kælder
 • “Radiatoren siger lyde – ring til viceværten” vs. “Alle fugerne er ved at falde fra hinanden og vinduerne er pilrådne, hvad fanden gør vi?”
 • 5. sal uden elevator vs. direkte udgang
 • Male byen rød i ferien vs. male vinduer grønne i ferien
 • På cykel til Voldene eller Strandparken vs. åbn døren og gå direkte ud i egen have
 • Cykel til arbejde vs. cykel, S-tog og metro til arbejde
 • Penge ind på opsparingen hver måned vs. penge til realkreditinstituttet hver måned
 • Coffee Collective og Grandteatret vs. Baresso på Lyngby Hovedgade og Kinopaalæet
 • Krydderurter på altanen vs. frugttræer i haven
 • Fælles gård med grill, cykelparkering og et par haveborde vs. fællesarealer med tennisbaner, garager, legeplads, petanquebaner og græsplæner

…osv. osv. Det er klart forstaden, der vinder for os indtil videre!…

Huset, vi købet, var et dødsbo, og den tidligere ejer var øjensynligt glad for at ryge cerutter. Så der gik også lige noget energi i at få renset ud, malet, lavet gulve, gjort lidt i stand og meget mere. Og vi skubber også en del projekter foran os. Velkommen til livet som husejer!

Det har dog givet mig nye færdigheder og ny viden inden for områder som gasfyr, rørisolering, surbede, æblesorter. og sømpistoler I løbet af 2014 forventes listen yderligere at blive udvidet med spændende emner som fugekrads, skunkisolering, højbeds- og skurkonstruktuktion, fliselægning og meget mere. Måske kan der endda blive mulighed for at udvide maskinparken endnu mere…

2013-1

Sådan ser man ud når man er blevet gift. Det er åbenbart sjovt…

Gift
…Hvilket var en meget dejlig oplevelse, selv om det egentlig mest var en ceremoniel og juridisk ting.

Så fik man også prøvet at shoppe efter vielsesring i 11. time. Men det endte heldigvis også rigtigt lykkeligt :-)

2013-5

Man kan da ikke sige, udsigten er dårlig fra det nye arbejde…

Embedmand
Tre dage efter vi flyttede forlod jeg også mit job hos Danske Fysioterapeuter, hvor jeg havde været i over fem år, til fordel for en stilling i Skatteministeriet. Så det var liiige lidt meget nyt, man skulle vænne sig til i den periode.

Livet i et ministerium er generelt noget travlere end i en fagforening – det er i hvert fald min oplevelse. Og livet i kommunikationsafdelingen i et ministerium med ministre i de koordinerende regeringsudvalg og på et ressortområde, der er udtryk for konstant mediebevågenhed, er ekstremt hektisk. Jeg sidder ikke med dag til dag-pressehåndtering, men med større projekter på blandt andet web og visuel identitet, men det smitter alligevel af.

Både arbejdsformerne – ex godkendelsesprocedurer i huset – men også den arbejdsindsats, der bliver lagt af alle, er noget helt andet end hvad jeg har været vant til. Men det er spændende, udfordrende og sjovt. Og det er virkelig et sted, der sker noget – og det tiltrækker sjove mennesker, der er i stand til at rykke på tingene. Fedt!

Endelig har skiftet til statsadministrationen også introduceret mig for en række nye opmærksomhedspunkter som eksempelvis aktindsigtsregler og offentlighedsloven. Det er bøvlet, men nødvendigt. Og nyttigt at lære at kende.

Udviklingen i antal ture til udlandet, på trendy cafeer og smarte fotoudstillinger (orange) i forhold til ture på genbrugspladsen, til planteskolen og i Silvan (grøn)

Håndholdt figur 1: Udviklingen i antal ture til udlandet, på trendy cafeer og smarte fotoudstillinger (orange) i forhold til ture på genbrugspladsen, til planteskolen og i Silvan (grøn)

Hacket
Det første, man skal gøre, når man får adgang til sit site igen, efter at have været offer for et “brute force” hackerangreb, er selvfølgelig at skifte password. Det er et helt banalt råd, jeg nu kan sige, at jeg videregiver ikke kun begrundet i sund fornuft, men også bitter, bitter erfaring. For ellers bliver man bare hacket igen efter at have bragt alting tilbage til normalen.

Heldigvis kører det hele igen nu, så alle igen kan nyde granns.net i al dens uopdaterede storhed!

Mine to børn

Mine to børn

Elitebilist
To år skulle det tage for mit forsikringsselskab at belønne min forsigtige adfærd på gader og stræder med den højeste udmærkelse inden for forskringspræmieanerkendelsesrangstigen.

Det faldt tilfældigvis sammen med, at jeg i forbindelse med huskøbet dristede mig til at køre med trailer for første gang. Og jeg bakkede endda med den! Man lærer noget nyt hver dag…

Det, jeg også plejer at skrive om
På trods af travlheden har jeg også fået læst en del i 2013. Det bedste var to omgange af Knausgårds Min Kamp – hold kæft hvor er det bare godt! På min bogblog har jeg gjort komplet status over 2013.

Ud over en del afsnit af Backyardigans, Rasmus Klump, Dora the Explorer, Oscar’s Oasis og en del timer Ramasjang, har jeg også sneget mig til at se en del TV-serier. Bedst var nok The Big C, Luther, Veep og The Fall, mens andre må betegnes som blot OK: Orange Is the New Black, Lillyhammer, Vikings, In Treatment, Sons of Anarchy og Girls.

Håndholdt figur 2: Dele af Cars 2, Den Blå Planet (afsnittet om koralrev), Spirit - Hingsten fra Cimarron og Shrek 2, jeg har set. Den ene søjle repræsenterer den første halve time, den anden søjle repræsenterer resten af varigheden. NB. Det er ikke en fejl i figuren, at der kun er en synlig søjle...

Håndholdt figur 2: Dele af Cars 2, Den Blå Planet (afsnittet om koralrev), Spirit – Hingsten fra Cimarron og Shrek 2, jeg har set. Den ene søjle repræsenterer den første halve time, den anden søjle repræsenterer resten af varigheden. NB. Det er ikke en fejl i figuren, at der kun er en synlig søjle…

Jeg har også set nogle enkelte film, men jeg holder fast i at TV-serier p.t. er noget sjovere. Jeg vil dog bemærke, at:
- Irina Palm er en ret god film
- Pacific Rim var overvurderet
- Man of Steel var bedre end forventet
- Både Green Lantern og Thor er nogle af de ringenste film, jeg NOGENSINDE har set.

Se også min status over de bedste plader og numre fra 2013, der fik overskriften “Lister lister lister! Det bedste musik fra 2013 (hint: det er Bowie, folkemusik og Arctic Monkeys. No shit!)

Lige pludselig er det - ud over børnebilleder, selvfølgelig - sådan nogle billeder her, ens telefon er fuld af! (Instagram-farver er dog lagt på i dagens anledning).

Lige pludselig er det – ud over børnebilleder, selvfølgelig – sådan nogle billeder her, ens telefon er fuld af! (Instagram-farver er dog lagt på i dagens anledning).

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

39 JOB

Digital chef

Se alle job Indryk job

Kursus

Storytelling og videoproduktion

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.