Christian Schultz


Christian Schultz

Christian Schultz

Karma: 498 (?)

Forfatter:

10


artikler

28


indlæg

Er Nordea den nye Danske Bank?
I de sidste syv år har alt flasket sig for Nordea. Med Christian Clausen ved rorpinden har man med sikker hånd styret fra havn til havn. Den dyrebare last er blevet endnu mere dyrebar, da man har formået at tjene gode penge under finanskrisen. Danske Bank derimod har været i stormvejr, selv når der var vindstille. Nu er der dog en ny kaptajn på broen på M/S Danske Bank og han hedder Borgen. Og på sin helt egen afvæbende norske facon er Borgen godt på vej til at vinde danskernes hjerter.
 
Nordea er derimod ved at miste fart. Hvorfor er endnu uvist. Nordea's økonomi ser nemlig ganske fornuftig ud. Kunderne virker heller ikke synderlig utilfredse. Filialerne eksisterer stadig i småsamfundene. Men at der er læk i det gode skib Nordea kan man kke være i tvivl om. En række af topchefer i Nordea Danmark er nemlig sprunget over bord indenfor kort tid af hinanden. Således er bl.a. Nordea Danmark's administrerende direktør, Anders Jensen, skiftet til Nykredit, hvor en anden tidligere Nordea topchef i dag er koncerndirektør. Og igår meddelte Nordea's mangeårige seniorstrateg, Henrik Drusebjerg, at han stoppede og skiftede til en konkurrerende virksomhed. Det er en decideret strandhugst som i disse dage finder sted i Nordea Danmark's øverste ledeleslag.
 
Hvad der er årsag til denne ledelsesflugt fra Nordea står som sagt hen i det uvisse. Er det Christian Clausens kommende exit og de dertilhørende ledelsesrokader, hvor svenskerne vil få mere magt, som gør at Nordea's danske topchefer allerede nu flygter? Eller er det uenighed om strategien for Nordea Danmark som deler vandene? Uanset svaret, som p.t. blæser ganske kraftigt i vinden, så har medierne fået færten og vil have svar. Nordea's pressetjeneste kan efter syv stille år godt forberede sig på at få syv meget travle år. Og man får næsten ondt af den kommende administrerende direktør for Nordea Danmark, finansministeriets tidligere departementschef David Hellemann, som ganske uforvarende har sagt ja tak til at styre Nordea imod sikker havn, uden at vide hvor stor maskinkraft han har. Kaptajn Borgen derimod skal blot fortsætte med at italesætte, hvor vigtige kunderne er på hans smukt syngende norsk, så vil M/S Danske Bank inden længe igen overtage rollen som mediernes kæledægge. 
 

Giv din stemme

8 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

42 JOB

Communications and branding officer

Se alle job Indryk job

Job

Projektleder

Frist: 27. januar

Teamleder

Frist: 17. februar kl. 12.00

Global Communications Manager

Frist: 10. februar
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.