Andreas Krog


Andreas Krog

Andreas Krog

Karma: 83 (?)

Forfatter:

4


artikler

118


indlæg

Nytkampfly.dk udvider fokus til pansrede mandskabsvogne

Efter længere tids overvejelse har jeg besluttet, at udvide nytkampfly.dk’s strategiske fokusområde til også at omfatte det forestående indkøb af nye pansrede mandskabsvogne (PMV’ere) til hæren.

Konkurrencen om at blive Danmarks nye skibsbaserede helikopter bliver (formentlig) snart afgjort. Og kampflykonkurrencen kan starte op igen i morgen. Men det kan også være pausen bliver forlænget helt hen til næste forsvarsforligsperiode 2015 – 2019. Det kan man ikke vide.

Derfor har den gamle redacteur vurderet, at der godt kan afsættes ressourcer på redaktionen til også at dække indkøbet af nye PMV’ere, hvor syv prækvalificerede producenter har frist til 26. oktober til at komme med bud. Det er en stor ordre på omkring 3-5 mia. kroner. Altså større end helikopterne. Det er af flere blevet betegnet som ”Hærens kampflyindkøb”. Så det var da oplagt at følge lidt med i, mens vi venter på det rigtige kampflyindkøb.

Desuden er beslutningen et udtryk for, at vi gerne vil fokusere mere på den danske forsvarsindustri som helhed.

Disclaimer: Den seniorjournalist, som på nytkampfly.dk’s redaktion får ansvaret for at dække sagen, har aldrig aftjent værnepligt og slet ikke i hæren. Han har aldrig siddet i, kørt i, stået oven på eller bare været i nærheden af en pansret mandskabsvogn. (Han har højest set dem i TV transporterer gamle mennesker gennem snedriver, red.) Men han er nysgerrig, lærenem og har spidset pennen. Så panser-feinschmeckere bedes bære over med ham i starten.

Som sædvanlig går vi her på nytkampfly.dk til sagen som skatteydernes repræsentant. Vi skal ikke køre i det, flyve i det eller sejle i det. Men vi skal i sidste ende betale for det. Så derfor vil vi gerne vide mere. Og fortælle jer andre, hårdtarbejdende skatteydere, hvad der er op og ned, når forsvaret nu igen vil hive vores muldvarpepung frem og købe isenkram.

Så læn jer tilbage og glæd jer. Nu skal vi ud og køre i pansret mandskabsvogn, og starten går allerede i denne uge. Det skal nok blive sjovt.

 

PS: Nytkampfly.dk vil stadig hedde nytkampfly.dk. Mediet, eller bloggen, som det jo blev født som, er skabt med det formål at dække det danske indkøb af nye kampfly. Som de læsere, der har været med os længe, ved, så har det vist sig at være en temmelig langtrukken proces. Vi skal nok nå i mål en dag, men i mellemtiden har vi også lige tid til at se på andre militære milliardinvesteringer for skatteydernes penge. Det ændrer dog ikke ved, at dækningen af kampflyindkøbet er vores dna. Når det er overstået, er vores arbejde også overstået. Så kaster vi os nok over noget andet. For lysten til at skrive og undersøge vil altid være der. Men så pjattede er vi heller ikke med militært isenkram. Så det bliver nok noget helt andet.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

36 JOB

Kommunikationsrådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.