Andreas Krog


Andreas Krog

Andreas Krog

Karma: 83 (?)

Forfatter:

4


artikler

118


indlæg

Brasilien udsætter kampflyvalg og Iran er klar med ubemandet fly

Brasiliens valg af 36 nye kampfly er tilsyneladende blevet udskudt til 2013. Den brasilianske konkurrence er interessant at følge med i, da to af de tre deltagere i den danske konkurrence også er med i konkurrencen i Brasilien. Og for begge deltagere, Gripen og F-18 Super Hornet, vil en brasiliansk sejr være vigtig og give de to projekter et skud tiltrængt selvtillid.

Gripen vandt sidste år Schweiz foran Eurofighter og Rafale og har også fået det svenske hjemland med på at købe den nye Gripen E/F-version. Men svenskerne har stadig brug for flere ordrer for for alvor at komme ind i gamet og gøre deres fly levedygtigt. For Boeing og F-18 Super Hornet ser det mere sort ud. På bestillingslisten p.t. er kun flere Super Hornets til US Navy. Fly, som skal udfylde hullet indtil JSF en dag er klar til de amerikanske hangarskibe. Hvis ikke der kommer nye ordrer til, ja så lukker samlebåndet. Og et helt lukket samlebånd er meget dyrt at åbne igen.

Men nu er afgørelsen på den brasilianske konkurrence tilsyneladende blevet udsat igen-igen. For mere end tre år siden gav den daværende præsident Lula og Frankrigs daværende præsident Sarkozy ellers hinanden håndslag på, at brasserne havde valgt franske Rafale-kampfly.

Det blev dog aldrig til noget, og i 2010 lød det pludselig fra Brasilien, at flyvevåbnet pegede på Gripen. Sidenhen er landet blevet ved med at skubbe en afgørelse foran sig. Om den så rent faktisk kommer næste år, kan man med rette tvivle på.

I Iran går de til gengæld lidt hurtigere frem. I sidste uge kunne iranerne fremvise landets første UAV, som de har puslet med at udvikle ved siden af deres atomvåben-projekter. Allerede i april blev der spekuleret i om ikke Iran brugte den amerikanske UAV, som de skød ned i december sidste år, som model for deres egen nye UAV.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

36 JOB

Presserådgiver

Se alle job Indryk job

Job

Praktikant

Frist: Hurtigst muligt

Kommunikationskonsulent

Frist: 4. november

PR & Communications Intern

Frist: 13. november
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.