Anders Saugstrup


Anders Saugstrup

Anders Saugstrup

Karma: 7 (?)

Få Søgemaskinevenlige url-er på din Wordpress blog

Søgemaskinevenlige urls er også brugervenlige urls, så du kan vinde i begge lejre ved at få styr på den sag.

Heldigvis er det virkeligt let, og du kan lære at gøre det selv på 2 minutter ved at læse denne vejledning.

Hvad er en søgemaskinevenlig URL?

Som udgangspunkt er Wordpress ikke indstillet til søgemaskinevenlige URL-er. Hvis man skriver en blog post om Sandkage, så får den en adresse a la www.ditdomæne.dk/?p=234.

Hvis du gerne vil gøre det let for brugerne og have bedre placeringer i søgeresultaterne hos google når titusindvis af danskere dagligt søger efter sandkage, så er det en bedre løsning at din URL for blog indlægget bliver www.ditdomæne.dk/sandkage

Måske har du tænkt dig at skrive mange artikler om sandkage? Så kan det være en fordel at indstille indstille din Wordpress blog til at tilføje ID-nummeret til URLen: www.ditdomæne.dk/sandkage-234

Fremhævelse af søgeord i Google

Ud over at Google tillægger det vægt i sine udregninger, at din url søgemaskinevenlig, så får du også en anden gave: Google fremhæver det søgte ord i urlen på resultatsiderne.

Lad os lige se hvordan søgemarkedet for sandkage egentligt ser ud!

image

Arla og lisoe har søgemaskinevenlige url-er som du kan se, og det belønner google ved at skrive ordet, sandkage, med fed skrift i adressen.

Det er et klart signal til de sandkagesøgende om at Arla og lisoe har præcis den rigtige side klar til dem, og det betyder at en større andel af de søgende klikker på deres links i søgeresultaterne.

Søgmaskinevenlige url’s i wordpress

Inden du laver søgemaskinevenlige url’s på din blog med tonsvis af indlæg fra tidligere, så stop lige op og spørg om råd, så du er sikker på at alle de gamle links - interne og eksterne - fortsat vil virke for brugere og søgemaskiner. Helst skal de alle have en 301-redirect til de nye urls for at sikre dig mod tab af glade læsere og gode placeringer i søgemaskinerne.

Ok, vi antager at du har en helt ny Wordpress blog, så vi ikke i dag skal tænke over de gamle links. Så let laver du søgemaskinevenlige url-er:

Gå ind i www.ditdomæne.dk/wp-admin

Klik på fanen Indstillinger / Options

Klik på fanen Permalinks

Hvis du gerne vil have  dette format: www.ditdomæne.dk/sandkage/ så lav denne indstilling:

image

 

Hvis du gerne vil have  dette format: www.ditdomæne.dk/sandkage-234/ så lav denne indstilling:

image

 

Du kan også lave flere skråstreger og tage dato, måned, år og alt muligt andet med, men hverken brugerne eller søgemaskinerne er vilde med den slags lange adresser som intet nyttigt fortæller, så hold igen.

God fornøjelse med dine nye bruger- og søgemaskinevenlige url-er!

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

59 JOB

Pressekonsulent

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.