Alfred Birkegaard Hansted


Alfred Birkegaard Hansted

Alfred Birkegaard Hansted

Karma: 204 (?)

Forfatter:

1


artikler

8


indlæg

Is happiness a medical problem!
En lille tekst om , at vi måske et blevet en lille smule forkælede, bare en lille smule.

Der står næppe i skabelsesplanen, at hensigten er at mennesket skal være lykkeligt. Hvad vi forstår ved lykke, udspringer vel snarere af konstant mere krævende behov.

Forleden mødte jeg en soldat, netop kommet hjem fra Afghanistan. Han fortalte en historie, som jeg stadig kun er ved forstå betydningen af. Under et angreb mod Teleban, ramte en dansk vildtfarende missil et civilt hus. Senere opsøgte en 16 dreng fra huset de danske soldater, missilet havde næsten brændt huset ned og hans forældre og to brødre og en søster var brændt ihjel. Han spurgte, om at det var muligt, at de danske soldater kunne hjælpe ham med nogle penge til at genopbygge familiens hus.

Sjovt nok, får historier som denne aldrig en plads i medierne, selvom den rummer en narrativ om en anden virkelighed. En dreng der har mistet alt og som alligevel har en så stærk overlevelseskraft, sætte for mig lidt perspektiv på vores navlepillende (og lykkepillende) samfund.

Lige en afstikker relateret til overskriften, der i dag mellem 300.000 og 400.000 tusinde danskere på lykkepiller (verdens lykkeligste folkefærd).

Den netop tilbage vendende soldat fortsætte, han sagde at folk herhjemme ikke rigtig kunne relaterer sig til hans historier, men fik et fjernt blik i øjnene. Hvad er der så sket i DK, jo Lars LYKKE, har snydt skatteborgerne for 128 gange 28 kaffelatte kroner indenfor de sidste 12 år. Jo det er rigtig, og så har Birthe Rønn Hornbæk skabt halløj i Christiansborg hønsegården ved at tilføre dansk politik en smule ærlighed.

John Stuart Mill, forkæmper for utilitarisme, en filosofisk politisk retning som står for størst mulig lykke for det størst mulige antal. Utilitarismens grundsynspunkt er, at enhver handling skal bedømmes efter, hvor meget glæde den skaber, og hvor mange mennesker den skaber glæde for. Spørgsmålet bliver følgeligt, hvor hvad vi forstår ved lykke og om det er nok, at tænke på fordelingen indenfor for vores eget lille samfund, eller om vi også skal tage højde for de andre (fx den 16 årige knægt) når det samlede lykke regnskab skal omgøres. Til hvad lykken er, tilskrives Mill følgende citat,

Hellere en ulykkelig Sokrates, end en lykkelig gris

Ofte er min fornemmelse, at vi danskere er ved at udvikle os til nogle forkælede grise, som går rundt alt for isoleret og er begyndt at lugte af uvidenhed og intolerance. Om ikke andet, vil jeg spille på tromme for, at familien Danmark i det mindste kommer på græs, og i disse økologiske og bæredygtige tider, bliver behandlet med lidt CSR (corporate social responsibility). Om ikke andet vil det være godt for Branding Denmark industrien.
 

  

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 

   

 

 

 
 

 


Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

24 JOB

Kommunikationsmedarbejder

Se alle job Indryk job

Job

Head of Communication

Frist: As soon as possible

Kommunikationskonsulent

Frist: 2. juni kl. 12.00

Kommunikationsmedarbejder

Frist: 12. juni
Se alle job Indryk job

Kursus

Uddannelse: Rådgiver i intern kommunikation

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.