Thomas Bogh


Thomas Bogh

Thomas Bogh

Karma: 0 (?)

Forfatter:

1


artikler

3


indlæg

Nutidens største inspirationskilder
I Danmark, og verden generelt, bliver vi mennesker i højere og højere grad påvirket af flere forskellige kanaler af meningsdannere fra alle sider. Men ofte ses det, at dem som netop gerne vil styre folks holdninger og livsstil ikke er dem, som har den største indflydelse i sidste ende. Tendensen i Danmark er nemlig, at vi danskere finder inspirationskilder i dem, som deler deres reelle meninger uden filter, og dem som bare gerne vil vise deres liv. Så hvad er det som skaber meninger i dagens Danmark? Politikere? Reality stjerner? Nej svaret skal findes et helt andet sted...
 
Den teknologiske højalder
Vi lever i den teknologiske højalder, hvorfor vi også bruger internettets muligheder og platforme mere og mere til at leve på. På nettets kanaler udtrykker vi holdninger, og vi gør det i større grad end nogensinde. Vejen fra at skrive et blogindlæg (som dette), eller slå noget op på Facebook og så til det skaber en debat, er uden filter. Det gør, at vi i dag ift. til for bare 20 år siden, ser langt flere, der tør udtrykke holdninger i det åbne forum.
 
Og hvorfor er dette så interessant at vide for mig? Det er ikke, fordi der er en ”wow” faktor i, at de sociale medier er blevet en af vores menneskers største nyhedskanaler – Det er slet ikke pointen. Pointen er, at med frembruddet af den teknologiske højalder har langt flere fået mulighed for at sige sine meninger mere og bredere – en direkte salgs kanal af meninger, om man vil. Og netop dette har gjort, at kilderne og udbuddet af inspiration i hverdagens Danmark er blevet langt større og har spredt sig mere ud. Med teknologi er kommet bedre kommunikation, og det har åbnet op for helt nye inspirationskilder i verden. Og her ligger magten ikke kun hos dem med sorte jakkesæt og store biler…
 
Magten ligger hos bloggerne
Hvad en inspirationskilde er, kan variere for mange. For mig er det en person, som udtrykker sin klare holdning om det, han eller hun oplever i sit liv, deler det med andre og herigennem påvirker en andens liv. Det kan være alt lige fra en samfundsdebattør til en fashion stylist, som har en klar holdning om nutidens mode. Hver ting er spændende på hver sin måde, da de bidrager til vores hverdag og de daglige diskussioner og hobbyer vi har. En samfundsdebattør med fokus på politik er ikke vigtigere end modeeksperten – Det kommer an på, hvordan man inspireres og bruger sine udtryk.
 
I dag kan alle blive bloggere, og der er mange tusinde, der har en. Det gælder alt lige fra billeder på Instagram til bloggere på Bloggers Delight. Mange starter små, hvor få udvikler sig til at blive helt store med en følgeskare på over 100.000 følgere. Med så mange følgere er man ikke kun en inspirationskilde, men et helt brand. Derfor er de største bloggere også en enorm salgskanal for virksomheder, især modebrands, og de er derfor meget mere værd end bloggen i sig selv. Store danske bloggere som Freja Wewer, der skriver om mode, mad og kaffe i Københavns hverdag, har mere end 130.000 følgere på instagram, og derfor har, alt det indhold hun lægger ud en indflydelse og en meningsdannelse blandt hendes følgere.
 
Ligegyldigt om man er politiker eller blogger, handler det om at kende sit publikum, og man skal skabe interesse. Politikeren gør det gennem at viderebringe holdninger til et stemmende forum, og bloggeren gør det gennem deling af sit liv i tekst og billeder. Hver især har den en enorm indflydelse.
 
Ligegyldigt om det er en blogger eller en reklamemand for den sags skyld, så bidrager de på hver sin måde til at inspirere os mennesker. Deres kanaler er direkte, og derfor skal vi ikke være bange for, at de ikke udtrykker sig som de vil. Det er nemlig disse udtryk, som inspirerer os.
 
Det handler om mennesker - ikke strategier 
Den bedste måde at inspirere på og komme frem med sit budskab er ikke at tænke i al verdens strategier. Man skal kende sit publikum, og så skal man tør dele det, man laver. Det er mennesker man skal nå ud til, og derfor er bloggerne mere og mere blevet en inspirationskilde – De viser alt fra hverdagen, og om hvordan de gør det. Det er noget vi mennesker kan relatere til, og det skaber en fornemmelse i kroppen om, at der også er andre som os. Det handler bare om at gribe mediernes mange muligheder.

Giv din stemme

7 stemmer
4,6/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

65 JOB

Pressemedarbejder og webredaktør (barselsvikar)

Se alle job Indryk job

Job

Praktikant

Frist: 15. november

Praktikant

Frist: 16. november

Studentermedhjælper

Frist: 29. oktober
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.