Lars Jørgensen


Lars Jørgensen

Lars Jørgensen

Karma: 165 (?)

Forfatter:

5


artikler

4


indlæg

De vestlige medier er totalitære redskaber

"Den engelske forfatter og journalist, George Orwell, sagde, at i en bedragerisk tid, er det en revolutionær handling at sige sandheden. Det betyder også, at sandheden er sjælden. Jeg har i de seneste år bemærket utallige områder, hvor de toneangivende vestlige medier omgår de vigtigste historier eller beskriver de vigtigste historier på skæv vis uden at inddrage de mest afgørende fakta.

Medierne ejes i høj grad af de rige og erhvervslivet. Mediernes dækning sker i endnu højere grad på de rige og erhvervslivets præmisser.

Den canadiske filosof og fredsforsker John McMurtry forklarer, at medierne i dag ikke arbejder på at oplyse virkeligheden men på at dække over den.*1) Medierne ejes i høj grad af de rige og erhvervslivet. Mediernes dækning sker i endnu højere grad på de rige og erhvervslivets præmisser, hvor også DR er en del af problemet. Medierne kan naturligvis ikke indrømme, at de arbejder tendentiøst. Man kan sige med Nietzsche, at de altid bringer dobbelte løgne.

Jeg skal illustrere problemet med en fakta baseret konfrontation omkring EU’s behandling af Grækenland. Mediernes rapportering af Grækenlands krise viser, hvordan de prioriterer erhvervslivets og finansverdenens perspektiv på bekostning af sandhed, velfærd og menneskeliv. Derefter forklarer jeg, hvordan medierne har dækket over den amerikansk finanssektors kriminelle adfærd bag finanskrisen og en præsident Obama, der belønnede forbryderne frem for at straffe dem. Endelig forklarer jeg, hvordan medierne er ansvarlige for at fremføre propaganda, der retfærdiggør USA’s og NATOs krige, og de kan meget vel føre os ind i en tredje verdenskrig." Læs hele min artikel på Arbejderen her 

Giv din stemme

7 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

49 JOB

Studentermedhjælper

Se alle job Indryk job

Kursus

Skriv, så det sælger – i alle digitale kanaler

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Job

Teamleder til kommunikation

Frist: 23. maj kl. 12.00

Student assistants

Frist: 4. juni

Presserådgiver

Frist: 8. juni
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Få alt, hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke

Bliv klogere

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.