Taleskriver/Presserådgiver

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Erfaren taleskriver/presserådgiver søges til Erhvervsministeriet
Kan du skrive en skarp tale, og klæde en minister på til at stå foran en fyldt sal og levere en god præsentation? Kan du også i næste øjeblik tale med journalister og rådgive om pressehåndtering? Så er du måske vores nye taleskriver og presserådgiver i Erhvervsministeriet. Her vil du komme til at arbejde i et tæt samspil med de øvrige presserådgivere, ministeriets faglige afdelinger og erhvervsministeren.
Om jobbet 
Pressesekretariatet håndterer alle ministerens taler og pressehenvendelser. I samspil med ministeren og ministeriets medarbejdere står sekretariatet for al kommunikation af ministeriets ofte fagligt komplicerede sager, hvoraf mange har stor offentlig bevågenhed. Stillingen er en kombineret taleskriver og presserådgiver, hvor du først og fremmest får et særligt ansvar for at bidrage til taler, oplæg og præsentationer, herunder at der rammes den rigtige tone, og at kommunikationen er klar og tilpasset lejligheden.  
 
Derudover vil du få ansvar for pressearbejde, og din dag vil derfor være kendetegnet ved daglig kontakt med journalister, og herunder at du også bidrager til udarbejdelse af konkrete presseplaner, pressemeddelelser, debatindlæg og briefinger til ministeren. Pressesekretariatet i Erhvervsministeriet består af to presserådgivere en ledende presserådgiver, en webredaktør og en pressechef. Pressesekretariatet er organisatorisk placeret i departementets ledelsessekretariat, og du vil få en tæt kontakt med både ministeren og departementschefen.
 
Samtidig skal du være i stand til at indgå i et konstruktivt samarbejde med de mange engagerede og dygtige medarbejdere i ministeriets fagligt specialiserede kontorer.
 
Om dig 
Du har en journalistisk eller kommunikationsfaglig uddannelse og en meget flydende pen, der kan vinkle og forklare komplicerede problemstillinger, så de kan forstås af en bred offentlighed.  Der lægges også stor vægt på samarbejdet med ministeren om udarbejdelsen af taler med et personligt snit.
 
Arbejdet i Erhvervsministeriets pressesekretariat foregår i højt tempo og kræver, at du kan overskue mange sager samtidigt.
 
Derudover har du:
  • Stor erfaring med taleskrivning og præsentationer 
  • Erfaring fra arbejdet på et medie og/eller en travl presseafdeling 
  • Erfaring fra/lyst til at arbejde i en politisk styret organisation 
  • Evne til at arbejde under pres i tæt samarbejde med kolleger 
  • Indgående kendskab til mediernes arbejdsmetode 
  • Stor arbejdskapacitet 
  • Et lyst sind og humoristisk sans

Erfaring fra pressearbejde på Christiansborg er en fordel. 
 
Om os 
Erhvervsministeriets koncern består af departementet, 7 styrelser og 8 institutioner. Departementet varetager den overordnede ledelse og styring af ministeriet og har det overordnede ansvar for ministeriets policyudvikling, ministerbetjening og koncernstyring. Du vil blive tilknyttet departementets ledelsessekretariat, der varetager alle opgaver omkring ministerens og departementschefens hverdag, samt ministeriets presse- og kommunikationsarbejde, herunder udarbejdelse af taler og ministeriets kommunikation via hjemmeside og sociale medier.

Ansættelse 
Tiltrædelse hurtigst muligt i 2018. Du ansættes i henhold til den relevante statslige overenskomst. 
 
Ansøgning 
Send din ansøgning med CV og eksamensbevis via knappen "Søg jobbet her" senest fredag d. 15.12. 2017 kl.12:00.
 
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte pressechef René Gyldensten på telefon 91 33 70 15 eller rgy@em.dk.
Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 15. december kl. 12.00

Frist: 15. december kl. 12.00

Info

Virksomhed
Erhvervsministeriet
Stillingsbetegnelse
Taleskriver/Presserådgiver
Kontakt
René Gyldensten
rgy@em.dk
Telefon: 91337015
Website
Indrykningsdato
30-11-2017
Ansøgningsfrist
15. december kl. 12.00
Adresse
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Kursus

KOM18

Ledige pladser

Se alle Bliv klogere

Kom til K-dag om Facebook

Lær, hvordan du får mere ud af din indsats på Facebook

8. februar

Bliv klogere

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.