Jakob Horn


Jakob Horn

Jakob Horn

Karma: 233 (?)

Status på Auken/Nyrup

Det socialdemokratiske formandsopgør og “live”-rapporteringen derfra har fyldt meget i mit liv den seneste måneds tid, men i eftermiddag slutter det med afstemning på den ekstraordinære kongres, og derfor er det vel passende at gøre lidt status over det her på bloggen. 

Det er jo altid svært at forestille sig, hvordan den slags projekter kommer til at udarte sig, men ingen af mine forestillinger inden jeg begyndte stod mål med virkeligheden. Især tre ting har været overvældende: Den meget høje grad af interaktion fra brugerne, de mange positive tilkendegivelser på nettet og i ude i virkeligheden og den presseomtale, det hele affødte.

Interaktionen fra brugerne begyndte allerede, da jeg annoncerede projektet med min egen twitterprofil, og folk øjeblikkeligt begyndte at anbefale det. Det var med til at give en flyvende start og betød, at der efter bare et døgn var omkring 150, der fulgte opdateringerne, hvis man lægger twitter og facebook sammen.

Interaktionen har i øvrigt artet sig forskelligt på facebook og twitter. Hvor brugerne på twitter mest har interesseret sig for fænomenet med at formidle historie i realtid på sociale medier, har interessen på facebook primært samlet sig om indholdet og brugerne har leget med på en anden måde end på twitter. Hvorvidt det skyldes mediernes natur eller blot er et tilfælde er nok for tidligt at sige.

Presseomtalen begyndte, da Politiken den 21. marts dedikerede forsiden af kultursektionen til historieformidling i realtid. Alwyn Collison, der står bag liveopdateringen fra 2. verdenskrig og undertegnede udtalte os i artiklen, og i timerne efter, at avisen var kommet på gaden ringede TV2 News, P1 Morgen og Go Morgen P3 for at få mig i studiet til en snak om projektet.

Indslaget på News og artiklen i Politiken er desværre ikke på nettet, men indslaget fra P1 Morgen kan høres her og indslaget fra Go Morgen P3 her. Siden har jeg i øvrigt også set projektet omtalt på Berlingskes hjemmeside.

En interessant erfaring i den forbindelse er i øvrigt, hvor dårligt omtalen konverterede til brugere. Det kan end ikke spores i statistikkerne, at der var et døgn med ret massiv mediedækning af projekterne, men det er jo næsten emne nok til et helt blogindlæg i sig selv.

Alt i alt er jeg ikke så meget i tvivl om, at jeg gerne vil lave et projekt mere i den nærmeste fremtid. Som jeg har sagt flere gange ser jeg stadig et stort udviklingspotentiale i formen, og næste gang håber jeg at kunne lave det mere tværmedialt, så opdateringerne kan suppleres af billeder, video, lydklip, artikler og hvad man ellers måtte kunne finde på. Det er klart, at ophavsretten stikker en kæp i hjulet på den slags, men det må kunne løses.

Samtidig synes jeg, at jeg har genfundet glæden ved historie og historieformidling, hvilket jo nok også kommer til at præge emnerne i bloggen fremover.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

38 JOB

Studenterjob/fritidsjob

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.