Esben Ørberg


Esben Ørberg

Tlf. 27258040

Karma: 50 (?)

Forfatter:

2


artikler

2


indlæg

Oprettet på Kforum: fredag 23. december 2011

Om

Uddannet journalist fra Journalisthøjskolen tilbage i 1981.
Har dog stort set ikke arbejdet som 'rigtig', dvs. uafhængig journalist.
 
Blev i midt 80'erne optaget af, hvad journalistik kan bruges til. Lærte at håndtere opfattelser - kommunikations inderste væsen - gennem job og efteruddannelse i Dansk Ungdoms Fællesråd, Demokraten Weekend, Kolding Folkeblad, Kolding Kommune, TDC, Burson-Marsteller og siden 1998 i mit eget fagforbund, Dansk Journalistforbund, hvor journalistik og kommunikation går hånd i hånd. Af og til med et skænderi mellem parterne, men side om side - i tykt og tyndt. Når det kommer til stykket.
 
Min erfaring er, at journalistik er et fantastisk redskab for kommunikatører, og jeg tror, at der er en stor fremtid i genren corporate journalism.
 
Jeg interesserer mig især for mediernes selvregulering og udgav i 2008 på UPDATE en forskningsbaseret rapport Den Indre Vagthund  
 
De kommende år vil jeg studere spillet mellem journalister og deres professionelle kilder nærmere. Mit håb er at kunne kortlægge best pratice adfærden mellem parterne og raffinere spillereglerne.
 
Fra efteråret 2015 overtager jeg redaktørjobbet for Norden Nu, som udgives af landsforeningen Foreningen Norden. Desuden indgår som som partner i min kones virksomhed www.albinusfro.dk

Erfaring

Organisation/FirmaJob-titelEvt. beskrivelse
Dansk Journalistforbund
Siden 1998
Kommunikationschef

Artikler

 
Onsdag 22. januar 2014
1

KOM18

Vær med, når hele branchen samles til årets k-konference

3. maj

Bliv klogere

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.