Tidens klart undervurderede mediemænd

Først er der 8. marts med kvindelig klage og kampråb. Og så indtræffer den følgende uge, hvor vi er tilbage til det normale, og alle de mægtige mediemænd dominerer videre. Og dog. For her kommer en lille liste over dygtige mediemænd, der af forskellige grunde faktisk ikke får kastet deres ansigter i grams på 22.30. Blandt andet fordi de står i skyggen af deres store arbejdsgivere, brødre eller forretningspartnere. Tag godt imod 8. marts med XY-kromosom.
af Joachim Sperling

Debattører foretrækker Deadline, og derfor forstår jeg godt Signe og Mettes frustration over at være valgt fra. For der går mindst to kronikker i Politiken og et interview i Mennesker og Medier på en enkelt optræden i 22.30\'eren.

På tv-kanalens redaktion foregår en benhård selektion af eksperter og spinatfugle, og der arbejdes bevidst på hele tiden at finde nye debatprofiler, der kan gøre de gamle rangen stridig. Der findes ikke noget bedre, end når et nyt ansigt toner frem med overraskende og letfattelige vinkler på komplekse spørgsmål.

Siet fra i sidste sekund

Deadline er ubarmhjertig. Jeg glemmer aldrig, dengang de ringede til mig første gang og ville have mig op mod Tøger Seidenfaden - kongen himself. En klar overmatching, men hvad gør man ikke for at komme på. Selv min mor måtte jeg fortælle om det - for så senere at slukøret at konstatere, at jeg blev siet fra i sidste sekund. Et grundskud mod min selvforståelse. Så ja - jeg ved præcis, hvordan det føles. Vejen til Deadline er lang og trang og brolagt med nederlag.

Nu hvor Signe og Mette valgte at se på oversete kvinder - hvorfor så ikke se på nogle oversete mænd. De mænd, jeg har udvalgt nedenfor, kan være overset af to årsager:

1. Det passer dem i virkeligheden bedst ikke at være på, for det forstyrrer forretningen at stå i rampelyset.

2. De ville faktisk gerne. Men af en eller anden årsag er det altid nogle andre, der får det sidste ord i Deadline.

Og her kommer de så:


Jarl Cordua
Se K-profil


Jarl Cordua er indehaver af Danmarks nok bedste politiske blog, Jarls blog. Han er tidligere kampagnemedarbejder for Venstre, har arbejdet som kommunikationsrådgiver og har et betydeligt kildenetværk internt i Venstre, hvilket giver ham den helt rigtige baggrund for at beskrive det ofte komplicerede politiske spil, der foregår både på Christiansborg og Københavns Rådhus. Som debattør er han vidende og skarp, og selvom vi hører ham ofte i debatter på P1, har han endnu sit gennembrud til gode på tv.


Martin Rossen
Se K-profil


Martin Rossen er egentlig socialdemokrat, men har arbejdet for storkapitalen i adskillige år med sit speciale som er public affairs, hvor han helt ubestrideligt er blandt landets dygtigste. Han gjorde sig først bemærket hos TDC og kom derfra til Radius Kommunikation. Nu er han hos Microsoft, hvor han blandt andet har været involveret i sagen om Open Office. Han ved om nogen, hvordan politiske beslutninger bliver til og kunne derfor være en stor gevinst i den offentlige debat. Men det passer sig åbenbart ikke rigtigt for en mand i hans job.


Peter Goll
Se K-profil


Peter Goll er tidligere spindoktor for Villy Søvndal og i dag direktør i GeelmuydenKiese, som han har banket op fra en yderst tvivlsom position. Bureauet var ganske enkelt et sort hul, men nu er det en noget bedre forretning. Peter Goll optræder ind imellem i P1 Debat, men kunne sagtens være mere synlig på tv. Men det lader han åbenbart samarbejdspartneren Michael Kristiansen om.


Kasper Fogh
Se K-profil


Kasper Fogh blev som meget ung ansat som spindoktor for Ritt Bjerregaard, da hun tiltrådte som overborgmester. Før det var han med til at banke Kforum op med en perlerække af legendariske artikler - eksempelvis klassikeren Arla - lidt for express fra 2003. Udover at være polemiker er Kasper en fremragende madskribent.


Mikkel B. Rasmussen


Mikkel B. Rasmussen startede som fuldmægtig i forskellige ministerier og blev senere PR-rådgiver hos mørkets fyrste - Niels Brinkmann. Siden fik han ansvaret for Erhvervsministeriets fritidshjem - MindLab - hvor ministeriets embedsmænd kunne få lov til at lege, at de var ansat på et reklamebureau. I dag er han partner hos Red Associates, hvor han med sin ekstremt visionære tilgang har været med til at skabe et bureau, der arbejder på internationalt niveau. Mikkel B. Rasmussen kunne snildt gøre sig på tv, men har åbenbart overladt det til kollegaen Frederik Wiedemann.


Søren Schultz Jørgensen


Søren Schultz Jørgensen er en af vores mest vidende medieanalytikere og har som direktør for Kontrabande stået bag en perlerække af redaktionelle udviklingstiltag. Han har tidligere været udviklingsdirektør i Huset Mandag Morgen, men står måske lidt i skyggen af sin bror Kresten, som næppe kan påstås at være overset.


Arne Hardis


Weekendavisens Arne Hardis går for at være blandt de bedst orienterede og mest velskrivende politiske journalister. Men måske er han for meget klassisk journalist til, at han orker livet som spinatfugl på tv.


Noa Redington
Se K-profil

Noa Redington brød igennem som spinatfugl og debattør i en forholdsvis ung alder, men siden forsvandt han helt ud af mediebilledet, fordi han skulle være rådgiver for Helle Thorning-Schmidt. Og så må man ikke skygge.


Morten Gade
Se K-profil


Morten Gade, der er søn af Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Sven-Ove Gade, startede hos Bysted som praktikant og blev senere chef for deres kommunikationsafdeling - i sandhed en hurtig opstigning for unge Gade, der i øvrigt også har gjort sig bemærket med MitKbh, der i mangt og meget har udfordret I Byen og AOK. Morten forstår, hvordan man kan lave sociale medier om til en forretning, og det gør han nu på fuld tid hos FDB. Men det kunne sagtens nå ud til en bredere kreds (læs mere i Kforums interview med Morten Gade her, red.).


Stig Ørskov


Politikens chefredaktør har internationalt overblik og er en glimrende debattør. Men har på mange måder stået i skyggen af Tøger Seidenfaden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også