Det alternative disruptionsråd

Danmark bliver disruptet. Det er der ingen tvivl om. Robotterne udsletter de sidste manuelle jobs og de kunstige intelligenser kommer til at gøre det samme for alle os vidensarbejdere – ja, også dit job! Er medlemmerne i Lars Løkkes disruptionsråd de rette? Det kommer an på. Her kommer i hvert fald et tænkt alternativ.
Kforum har disruptet disruptionsrådet og lavet vores helt eget hyper-innovative k-disruptionsråd.
Kforum har disruptet disruptionsrådet og lavet vores helt eget hyper-innovative k-disruptionsråd.
Bliver vi alle robotternes slaver, eller kommer vi til at leve kreative, afslappede tilværelser som kunstner-entrepreneur-typer? For at få svar på den slags spørgsmål må man naturligvis nedsætte et disruptionsråd – hvad ellers? Og her på Kforum er vi da også glade for regeringens seneste initiativ, men vi er måske knap så glade for den endelige sammensætning af rådet.
 
Når man nu skal disrupte Danmarks fremtid, ville det jo være smart med nogle mennesker, som faktisk har erfaring med at disrupte, i stedet for mennesker, som ligger søvnløse om natten, fordi det snart er deres tur til at blive disruptet.
 
Derfor har vi disruptet disruptionsrådet og lavet vores helt eget hyper-innovative k-disruptionsråd. Danmarks fremtid ville ligge trygt i disse menneskers hænder:
 
(indsat senere)
Der er alt for få seje kvinder! Vi disrupter vores egen disruption med disse:
 
Camilla Stemann: Influencer og digital kampagne specialist, top-blogger på Copenhagenbyme, hvor hun (re)brander København og effektiv kommunikatør indenfor rejser og bæredygtig livsstil. 
 
Laila Pawlak: Co-founder & CEO hos Singularity University Danmark. En af de stærkeste iværksættere i Danmark lige nu, founding mother til bl.a. DARE2mansion - en 1300m2 store legeplads for entrepreneurs, businessfolk og akademikere. 
 
Malou Aamund: Direktør i Google Danmark
Fortid i IBM, Microsoft og politik (LA og Venstre) - med en stærk strategisk tæft.
 
Mette Bierbum Bacher: Head of Social hos Mindshare. Ambitiøs magtflytter og listet på Berlingske Business Talent100. Tolererer ikke nemme løsninger.
 
Nadia Nikolajeva: Digital chef i TV Midtvest og udpeget som fremtidstalent af Journalisten. Ambitiøs journalist der blev redaktør for nyheder og sociale medier på MX. Nu digital chef og underviser i social medie-journalistik.
 
Natalie C. Larsen: Digital chef hos Lead Agency, er på Talent100 2017 og vejleder fast danskerne om SoMe-tendenser, digitale trends og apps i Go' Morgen Danmark.
 
Samantha Foltmar: Head of Social Media hos Universal Danmark og den strategiske hjerne bag sociale medie-profilerne for store danske rap-navne. Derudover digital og marketing strateg. 
 
Maria Andersen: Social media strateg hos RelationsPeople. Maria har med sin viden om influencer marketing og oplevelseskommunikation et fast tag i de nye forbrugere og fremtidens strategiske SoMe-platform.
 
Balder Olrik: Når computerne overtager verden, bliver vi jo alle kunstnere, så naturligvis skal disruptionsrådet have en kunstner, men hvorfor ikke vælge en kunstner, som tilfældigvis var med til at starte en af Danmarks mest succesfulde startup-virksomheder?
 
 
Christian Bason: ”Innovation i den offentlige sektor” er desværre ofte lidt af et oxymoron. Christian Bason er dog en sjælden begavelse, som i sin tid i Mindlab fik disse to begreber til at gå op i en smuk enhed.
 
 
Claus Skytte: Et oneman-powerhouse, som mere end nogen anden er blevet deleøkonomiens evangelist.
 
 
Danny Lange: Når nu det hele handler om kunstig intelligens og automatisering, så er det jo meget rart med personer, der faktisk ved noget om det.
 
 
David Heinemeier Hansson: Nok ikke en, de lige kender i statsministeriet, men knægten har opfundet Ruby on Rails og har skrevet flere internationale business-bestsellers. Nå ja – så kører han i øvrigt også Le Mans!!'
 
 
Henrik Føhns: Manden har tilbragt det meste af sit liv i statsradiofonien, men det har ikke forhindret ham i at blive den nok mest vidende tech-journalist i Danmark.
 
 
Henrik Moltke: Når Danmark skal disruptes, er det godt at have nogen med, som har styr på, hvordan NSA vil misbruge alle de personlige data, som staten kommer til at ligge inde med.
 
 
Henrik Taudorf Lorensen: Han gjorde et hensygnende dansk tech-brand (Bang & Olufsen) sexet igen ved at disrupte sin egen virksomhed og bygge et helt nyt brand (B&O Play).
 
 
Jacob Tielbo Bøtter: Stifter af Wemind, forfatter til flere business-bestsellere og nu godt i gang med at disrupte statsradiofonien (blandt mange andre jern i ilden).
 
 
Jens Martin Skibsted: Når man designer fremtiden, er man naturligvis nødt til at have en af verdens dygtigste designere med på råd.
 
 
Jesper Bove-Nielsen: Regeringen dræbte Uber. Jesper Bove-Nielsen ville måske kunne pixibog-ificere deleøkonomien, så vi undgår den slags fadæser i fremtiden.
 
 
Jørgen Vig Knudstorp: Vores eneste genganger i forhold til det nu disruptede statsministerielle disruptionsråd. Ingen yderligere kommentarer. Manden er jo genial!
 
 
Kaspar Colling Nielsen: Når man kan skrive overbevisende om at konstruere et kilometerhøjt bjerg syd for København eller borgerkrig i Danmark, så har man den rette fantasi til at forestille sig konsekvenserne af disruptionen.
 
 
Kasper Støy: Når robotter bliver universelle på det danske arbejdsmarked ville det være en god idé at lytte til Kasper Støy fra Danmarks mest succesfulde robotvirksomhed, Universal Robots.
 
 
Kim Escherich: “I For One Welcome Our New Robot Overlord Watson”. Kim Escherich er Watson. Watson er fremtiden.
 
 
Lars Frelle-Petersen: Fordi manden sidder som edderkoppen i centrum for digitaliseringen af den offentlige sektor.
 
 
Lars Silberbauer: Hvis du har børn, har du måske opdaget, hvordan Lego owner de sociale medier. Lars Silberbauer er manden bag strategien.
 
 
Lisbeth Klastrup: Forskningsverdenen skal naturligvis repræsenteres i det alternative disruptionsråd. Lisbeth Klastrup er en af landets fremmeste forskere inden for sociale medier og internettet.
 
 
Liselotte Lyngsø: Hvis man vil se ind i fremtiden, må man have krystalkuglen med. Liselotte Lyngsø er muligvis en af de få nulevende danskere, der er i besiddelse af en sådan.
 
 
Martin Thorborg: Behøver vel nærmest ikke yderligere introduktion. Hele Danmarks folkekære iværksætter, som har sat digitale forretninger i søen, siden internettet var noget man købte hos Teledanmark på en cd-rom.
 
 
Martin Von Haller Grønbæk: Når der skal disruptes, er der altid besværlige paragraffer, som skal udredes (spørg bare Travis Kalanick). Martin Von Haller Grønbæk er en af de sjældne jurister, som både har styr på paragrafferne og udfordringerne ved at starte digitale virksomheder.
 
 
Morten Lund: Iværksætteriets enfant terrible. Hvis det stod til ham, ville han disrupte alle gamle virksomheder, og det er da såmænd lykkedes et par gange, selvom han også har fået disruptet sig selv undervejs.
 
 
Morten Strunge: Fordi han får disruption til at se så dejlig nemt ud. Man skal bare lave en lækker hjemmeside, et simpelt produkt og så fyre den af med noget outdoor-marketing!
 
 
Nadja Pass: Det moderne borgerskab opstod ud af de franske samtalesaloner. Nadja Pass er kvinden, der genopfinder samtalen og medborgerskabet i en digital disruptet tidsalder.
 
 
Niels Højberg: Fordi de danske kommuner naturligvis skal repræsenteres af en person, der brænder for emnet.
 
 
Peter Svarre: Fordi hans bog om digital disruption (Den perfekte storm) er blevet fast pensum for de studerende, som skal leve i den disruptede fremtid.
 
 
Soulaima Gourani: Et disruptionsråd skal naturligvis besættes med begavede og inspirerende mennesker. Med Soulaima Gourani får man det ikke meget mere begavet og inspirerende.
 
 
Thomas Madsen-Mygdal: Fordi manden er internettet! (Nej – det er ikke Al Gore).
 
 
Tim Frank Andersen: Den danske internetbranches Godfather. Der findes nok ikke den større virksomhed, som Tim ikke har været med til at rådgive. Men altid diskret i baggrunden. Og så har han da også selv stiftet og siddet i bestyrelser for en lang række succesfulde startups.
 
 
Tor Nørretranders: Fordi han kan få folk til at se verdens sammenhænge i en helt ny sammenhæng.
 
 
Trine-Maria Kristensen: Blog-mama og social media-ekspert, som opdagede de sociale medier før alle andre og har hjulpet mangen en virksomhed ind i den digitale verden 2.0.
 
 
Ulrik Vestergaard Knudsen: Departementschef i Udenrigsministeriet, hvor man for alvor har sat gang i den digitale disruption. 
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også